Jak přemostit internet z jednoho routeru na druhý?

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

ladislavczech
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak přemostit internet z jednoho routeru na druhý?

Příspěvekod ladislavczech » 24 črc 2010 15:29

Dobrý den, mám opravdu velký problém. Věřte nebo ne, ale už to jsou 4 dny co se nepřetržitě od rána do večera pokouším přemostit 2 routery. Jsem už prostě na pokraji svých sil a opravdu vůbec nevím jak dál... Pokusím se vám vysvětlit můj problém a snad mi někdo z vás poradí.

Můj soused mi nabídl, že mi dá přístup k jeho wifi, protože má nějaký služební internet zdarma. Soused není zas tak daleko ode mně, ale je mezi námi velký strom a net trochu ruší signál. Soused mi dal teda heslo a zkusil jsem se připojit na zahradě a nakonec jsem se přes notebook v pohodě připojil. ¨
No jo, ale přece nemůžu být s notebookem pořád na zahradě. Tak jsem zkusil jít domů k oknu a tam se notebook občas připojil občas ne a když se připojil tak to bylo velmi nestabilní.
Napadlo mně teda, že bych mohl použít můj router ASUS 520GC. Na internetu jsem se dočetl, že můj router podporuje režim klienta a že by to mohlo fungovat následovně:

INTERNET
|
|
WIFI MÉHO SOUSEDA----------------MŮJ ROUTER------------Z MÉHO ROUTERU INTERNET KABELEM DO NOTEBOOKU
|
|
POČÍTAČ MÉHO SOUSEDA

Tak a to je jádro celého problému nedokážu to přemostit. Už jsem hledal na internetu plno návodů jak to zprovoznit, ale žádný nefungoval. Dokonce jsem i přeinstaloval firmware z originálního od asusu na DD-WRT, ale tam jsem to taky nedokázal zprovoznit. Zkoušel jsem různě zadávat IP, DNS a Gateway, ale prostě nic nejde.
Pak jsem se připojil k sousedovi na zahradě přes notebook. Dal Start-->Spustit-->CMD--> Příkaz: ipconfig
A vyjely mi nějaké informace o IP adresách a tady jsou:
Obrázek
Když jsem se vždycky pokoušel připojit přez ten router tak jsem zadával IP 192.168.1.1 ale pak jsem zjistil, že je to IP 192.168.103.1 tak jsem celej šťastněj běžel domu k routeru, že už to snad půjde a zase NIC!
Když jsem si instaloval do routeru firmware DD-WRT tak je tam taková funkce vyhledávání okolních sítí tak jsem našel sousedovo wifi a pozoroval procenta síly signálu a bylo tam stabilních 17- 20% signálu. Je možný, že je slabý signál, ale i kdyby byl dobrý signál tak nevím jak ten router správně nastavit abych věděl, že je to opravdu 100% správně nastavené a pak bych s routerem šel třeba blíže k sousedovi a zkusil jestli to přes ten router jde a kdyby to šlo tak bych k routeru pořídil lepší anténu a bylo by to v pohodě.
Já jsem v tomhle amatér a opravdu nevím jak to správně nastavit. Už jsem zoufalý a nevím jak dál...

Kdyby jste někdo potřeboval ještě nějaké bližší informace nebo měli dotaz tak napište sem do tématu a odpovím do 5 minut!

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Jak přemostit internet z jednoho routeru na druhý?

Příspěvekod Owner » 24 črc 2010 16:25

1.Ip adresy nastavíš takto :
Obrázek
2.Najedeš si na : Obrázek , poté si vybereš sousedovu wifi síť a klikneš na join Obrázek .
3.V nastavení wifi si dáš wifi mode na MIXED, jinak nic neměň, router si to už sám nastavil zbytek. Obrázek
4 Nastavíš zabezpečení té sítě, kterou přijímáš Obrázek .
5. Rebootuj router pomocí http://192.168.1.1/Management.asp , tam dole je možnost reboot router.

Signál je dostatečně silný, při 17% jsem jel nějaký ten rok na 5mbit přípojce, která byla pár km vzdušnou čarou. :lol:
Nyní mám 30% na zahradě, kde mi funguje jako klient.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Windows 11 nevidí druhý monitor
    od Ghoust23 » 13 dub 2025 14:01 » v Problémy s hardwarem
    6
    3056
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    15 dub 2025 08:18
  • Propojení Mixu UI24 a wifi routeru
    od huri » 17 říj 2024 17:59 » v Problémy s hardwarem
    1
    1748
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    17 říj 2024 21:12
  • 1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
    od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet)
    6
    4814
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 12:30
  • Padá internet, vadný modem?
    od Signalista97 » 03 říj 2024 18:45 » v Sítě - hardware
    3
    3207
    od Signalista97 Zobrazit poslední příspěvek
    04 říj 2024 17:44
  • Nefunkční internet po výpadku proudu
    od Neferivet » 15 zář 2024 23:31 » v Sítě - hardware