Zdravím, před pár dny mi z ničeho nic přestalo fungovat připojení mého PC k síti. Jedná se o XP. Vím jen, že ten den proběhla aktualizace a pak to chtělo restart, jsem ho odkládal a když jsem ho provedl, tak chvíli poté jsem ještě byl na netu a za chvíli už to nešlo. Ale možná to s tou aktualizací nemá nic společnýho, nevím. Když vytáhnu síťový kabel a zpět ho připojím, tak to hodí hlášku, že byl připojen k síti, ale v síti ho nevidím a na net se z něj nedostanu. Co se mi objevilo na liště a nebylo to tam před tím je Windows messenger - nepřihlášený. To jsem tam dřív neměl a zas netuším, zda to s tím může mít co do činění.
Byl bych rád za rady, co zkusit, abych ověřil, co odešlo. Když se podívám do vlastností místa v síti jsou odeslané i přijaté pakety nula, i když je tam stav připojeno. V záložce podpora dám OPRAVIT, o něco se snaží, ale pak napíše: systém nemohl dokončit opravu problému, protože nelze dokončit obnovování IP adresy. Nastaveno mám automatické získávání IP.
Router funguje, druhé PC mi jede v síti normálně.
Díky za rady
Přestalo fungovat připojení k síti
Přestalo fungovat připojení k síti
ASUS P5Q3; Intel C2D E8400 3,00GHz; 2GB DDR3 1333, NVidia GeForce 210 1GB; Technisat SkyStar HD2; Thermaltake VI10; Seasonic 500W; WD 1TB; LG DVD-RW.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Přestalo fungovat připojení k síti
Že neodesíláš ani nepříjmáš pakety může mít víc příčin - vadná síťovka, ovladače, firewall. Nejdřív bych zkusil IP nastavit napevno a dočasně vypnout firewall
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Nastavení Ip napevno jsem míval, ale když mi instalovali před půl rokem Wifi připojení k netu, tak mi servisák dal to automatické nastavování, že prý to tak je lepší s ohledem k tomu přijímacímu zařízení. Popravdě jsem ale žil v tom, že mám pevnou, protože jsem mu to říkal, že ji chci pevnou nechat a on tedy že jo, když to chci. Od tý doby jsem na to nekoukal a tak mě teď udivilo, že tam mám toto nastavení.
Vypnutí windowsáckého firewallu jsem teď provedl a nic platný to nebylo.
To, že by odešla síťovka mě taky napadlo.
Vypnutí windowsáckého firewallu jsem teď provedl a nic platný to nebylo.
To, že by odešla síťovka mě taky napadlo.
ASUS P5Q3; Intel C2D E8400 3,00GHz; 2GB DDR3 1333, NVidia GeForce 210 1GB; Technisat SkyStar HD2; Thermaltake VI10; Seasonic 500W; WD 1TB; LG DVD-RW.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
kus ji nastavit napevno. Hodnoty můžeš vzít z toho druhého PC, jen IP dej vyšší
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Právě že i v tom druhém je automaticky (ač jsem žil v tom, že není) a teď nevím, co tam nastavit za hodnoty do výchozí brány a do upřednostňovaných serverů. Jedno z toho asi bude to číslo, co je uvedeno jako IP adresa když se podívám do stavu připojení?
(dnes už bohužel musím pryč od pc, zatím dík.)
EDIT: jsem tam vyplnil ručně hodnoty zatím bez toho upřednostňovaného DNS a ani to nejde potvrdit, protože zůstanou přesýpací hodiny a svítí tam v horní liště že: Připojení k síti - vlastnosti (Neodpovídá)
(dnes už bohužel musím pryč od pc, zatím dík.)
EDIT: jsem tam vyplnil ručně hodnoty zatím bez toho upřednostňovaného DNS a ani to nejde potvrdit, protože zůstanou přesýpací hodiny a svítí tam v horní liště že: Připojení k síti - vlastnosti (Neodpovídá)
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Přes "ipconfig /all" si na druhém PC zjisti IP, masku, bránu a dns. IP zvyš třeba o 10 a zybtek opiš
Tak jsem si ta data tedy dle tvého návodu zjistil (zajímavé, že to druhé PC má na konci IP číslo 5, přotim žádný jiný comp neběží, proč automat nezvolí jednotku nevím, zrovna ta pětka tam totiž byla nastavování tehdy tím servisákem, když mi instaloval připojení a já žil v tom, že mám pevnou adresu právě s tou pětkou na konci).
U toho problémového PC jsem tedy vše nastavil tak, jaks psal, ale okno vlastností připojení k místní síti se nechce zas zavřít, zůstaly tam viset přesýpací hodiny a program neodpovídá. Nejde to zavřít ani křížkem. Totálně seklý. Skoro to vidím na kleklej HW. Mám tu síťovku on-board, tak tam asi zkusím vrazit PCI.
U toho problémového PC jsem tedy vše nastavil tak, jaks psal, ale okno vlastností připojení k místní síti se nechce zas zavřít, zůstaly tam viset přesýpací hodiny a program neodpovídá. Nejde to zavřít ani křížkem. Totálně seklý. Skoro to vidím na kleklej HW. Mám tu síťovku on-board, tak tam asi zkusím vrazit PCI.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkouškou dedikované síťovky nic nezkazíš. Případně to zkus ještě v nouzovém režimu
Tak jsem zkusil vložit PCI síťovku, ale jaksi ji systém vůbec nevidí. Nevím jestli, a kde v BIOSU vypnout tu on-board, pokud by to nějak kolidovalo.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Určitě to není kolizí. Můžeš mít v PC třeba 5 síťovek. Tím to nebude
Hm, tak to je divný, v jiným PC fungovala. Spíš jestli tedy nevadí, že už tam je PCI karet narvaných moc. To občas taky bývával problém achtěly popřeházet. No ale to stejně neřeší, proč mi nejde ta stávající on-board.
Zajímavý ale je, že když z tý onboard vytáhnu kabel a pak ho zase připojím, vyhodí to na liště bublinu, že bylo připojeno k místní síti.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 5071
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 14:14
-
-
- 6
- 1946
-
od petr22
15 pro 2024 17:59
-
- 3
- 2532
-
od pee.tr
03 říj 2024 20:14
-
- 2
- 2464
-
od pinzerce
16 lis 2024 13:56
-
-
Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu - 17
- 8773
-
od rhsCZ
14 kvě 2025 18:57
-