Zametení stop

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zametení stop

Příspěvekod Žbeky » 17 úno 2011 18:10

Já jen preventivně, ať tu pak neskáčem kolem rozlitého mléka.

Restart je vytažením z elektriky a dojde k výmazu celé RAM -> tj. veškěré LOGy. V tomto případě ideální řešení
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Reklama
hexxisek
nováček
Stav:

Příspěvekod hexxisek » 17 úno 2011 18:13

Router mám Huawai, jinak sem ho teda vytáhl z eletriky a znova zapojil..na mém pc funguje v pohodě jako předtím, přítelkyni tedy zapojovat ted nebudu dokud na to nekoukne technik a neodejde...tak snad tam nenajde nic krom připojení meho pc...děkuji =)

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 17 úno 2011 18:26

V routeru je ROM, kde jsou uložený IP, SSID, maska, brána apod. Ty se prostým vytažením ze zásuvky nesmažou. Tam sidlí i servisní log, do kterého se ukládají informace. Něco jako řídící jednotka v autě, která zapisuje počet chcípnutí na křižovatce, či hodnoty z katalyzátoru. Mám to odzkoušeno u Linksys, TP-link a Asus..ty to tak mají..Huawei nebude vyjímkou..
Dle mě je toto stejně zbytečné řešit. Technik ti nemůže nic říct. Nevím, v jakém sporu s O2 jsi, ale k routeru si můžeš připojit, co chceš..

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 17 úno 2011 18:28

Žbeky píše:Já jen preventivně, ať tu pak neskáčem kolem rozlitého mléka.

Restart je vytažením z elektriky a dojde k výmazu celé RAM -> tj. veškěré LOGy. V tomto případě ideální řešení

Žbeky, ale co když je monitorována činnost za routerem?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 17 úno 2011 18:51

Pokud je router v režimu NAT, tak to nejde.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

hexxisek
nováček
Stav:

Příspěvekod hexxisek » 17 úno 2011 19:22

Tomina píše:V routeru je ROM, kde jsou uložený IP, SSID, maska, brána apod. Ty se prostým vytažením ze zásuvky nesmažou. Tam sidlí i servisní log, do kterého se ukládají informace. Něco jako řídící jednotka v autě, která zapisuje počet chcípnutí na křižovatce, či hodnoty z katalyzátoru. Mám to odzkoušeno u Linksys, TP-link a Asus..ty to tak mají..Huawei nebude vyjímkou..
Dle mě je toto stejně zbytečné řešit. Technik ti nemůže nic říct. Nevím, v jakém sporu s O2 jsi, ale k routeru si můžeš připojit, co chceš..

Aha takže to nejde nijak zamýst ty stopy jestli to chápu...

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 17 úno 2011 19:30

Žbeky píše:Pokud je router v režimu NAT, tak to nejde.

Budiž, pokud bychom na to přistoupili, pak jsme na té straně nedohlatelní. To samo není pravda.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 17 úno 2011 19:49

Překrucuješ to. Venku jsi pořád vidět pod jinou IP. Ale všechny PC za routerem vystupují jako on. Čili lze vidět aktivita a jsme dohledatelní, že to byl ten router, ale nepoznáš, který PC konkrétně.

hexxisek
nováček
Stav:

Příspěvekod hexxisek » 17 úno 2011 19:52

nešlo by třeba rom nebo celý router zformátovat v tom nastavení routeru kde se mění heslo, max adress filter apod? :eh: nějak musí jíst zamýst stopy ne?

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 17 úno 2011 19:55

Vrátím se k původní otázce. O2 je dnes srdečně jedno, kolik počítačů si připojíš i kolik jsi jich připojemno měl. Technik přijde, zkontroluje zásuvku a kabely, vytáhne z kapsy nějaký mobilnětelefonotestovací krám a připojí se přes HOST ke tvé lince, kompletně jí proměří a řekne ti smutný rezult. "Vedení je v pořádku, problém je u vás". Příčinou může být tvá neznalost problematiky. Vysoce pravděpodobné je zavirování vašich počítačů, které mohou rozesílat spam a komunikovat se svými bossy. Od toho zde máme odborníky v sekci HiJackThis, kam by nebylo od věci vložit logy ze svých počítadel. Další dost pravděpodobné může být, že tvá WiFi síť je nezabezpečená a tudíž se na ní může připojit každý, kdo bude v jejím dosahu.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 17 úno 2011 22:07

Tak viry v tom samozřejmě mohou mít prsty, ale že by zaúřadovali zrovna po skončení smlouvy či závazku se mi lehce nezdá ... provideři se nás také často snaží ošidit a O2 bych si nedal za providera nikdy :D

Zpět na “Administrace sítě”