Zdravím...
měl bych dotaz ohledně routru airlive WN-200R
Poskytovatel internetu mi dal následující IP 10.2.200.xx - 10.2.200.xx
Kabel zapojím do WAN u routru a nadetekuje IP v pohodě
Router mám nastavnený na 192.168.1.1 a následující LAN 192.168.1.5 - 192.168.1.200
Po připojední na router mi přidělí adresu 192.168.1.5 ale internet se nerozjede...
Dal jsem pink 10.2.200.xx tak s internetovou IP co si sám přidělil router mám odezvu že je to OK... jen ten internet nejde a nejde...
Nevíte co s tím??
Předem díky... Black
Nejde mi zprovoznit wi-fi router*
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nejde mi zprovoznit wi-fi router*
Možná mám rýpavou, ale neodpoustím si pár připomínek
1) Dle pravidel si máš založit nové téma - to jsem pro tentokrát udělal za tebe
2) Nevím proč vykřížkováváš IP, která stejně není veřejná
3) pink jsi provedl těžko, možná tak pinG
Ping na 77.75.76.3 projde?
1) Dle pravidel si máš založit nové téma - to jsem pro tentokrát udělal za tebe
2) Nevím proč vykřížkováváš IP, která stejně není veřejná
3) pink jsi provedl těžko, možná tak pinG
Ping na 77.75.76.3 projde?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
1. díky za založení téma
2. vím že IP není veřejná
3. pink jsem napsal omylem v rychlosti, jinak určitě jsem měl na mysli ping
Ping na 77.75.76.3 neprojde...
nastavuji to v routru... http://www.zcomax.cz/Wa2204atx.aspx
LAN kabel zapojím do WAN a v pohodě to přidělí IP od routru který přiděluje automaticky (10.2.200.50)
ROUTER nastaven na 192.168.1.254 a LAN na 192.168.1.100 - 192.168.1.200
K Wifi se připojím a přidělí mi to IP 192.168.1.100 což je v pořádku a tím tedy OK, ale vůbec nenajede internet.
ping vrchního routru což je nastavený 10.2.200.1 OK
ping ip adresy co se automaticky přidělí do WAN 10.2.200.50 OK
ping DNS což je 10.0.0.138 KO
2. vím že IP není veřejná
3. pink jsem napsal omylem v rychlosti, jinak určitě jsem měl na mysli ping
Ping na 77.75.76.3 neprojde...
nastavuji to v routru... http://www.zcomax.cz/Wa2204atx.aspx
LAN kabel zapojím do WAN a v pohodě to přidělí IP od routru který přiděluje automaticky (10.2.200.50)
ROUTER nastaven na 192.168.1.254 a LAN na 192.168.1.100 - 192.168.1.200
K Wifi se připojím a přidělí mi to IP 192.168.1.100 což je v pořádku a tím tedy OK, ale vůbec nenajede internet.
ping vrchního routru což je nastavený 10.2.200.1 OK
ping ip adresy co se automaticky přidělí do WAN 10.2.200.50 OK
ping DNS což je 10.0.0.138 KO
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Moc se mi nechce věřit, že bys měl DNS 10.0.0.138.
Ping na www.seznam.cz projde?
Kdy se připojíš napřímo bez toho WAčka, tak to funguje?
Ping na www.seznam.cz projde?
Kdy se připojíš napřímo bez toho WAčka, tak to funguje?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ping na seznam což je i 77.75.76.3 NEPROJDE
Nevím jak to mají udělaný, ale odkazuje mě to na IP 10.0.0.138 viz obraz...
Kabel mám tím pádem zapojený do LAN... v nastavení LAN mám vypnuté DHCP a přiděluje mi to ty IP co mi oni zadaly.
Pokud zapnu DHCP a bude to přidělovat IP 192.168.1.100-192.168.1.200 tak v tu ránu to zase nejde.
Nevím jak to mají udělaný, ale odkazuje mě to na IP 10.0.0.138 viz obraz...
Kabel mám tím pádem zapojený do LAN... v nastavení LAN mám vypnuté DHCP a přiděluje mi to ty IP co mi oni zadaly.
Pokud zapnu DHCP a bude to přidělovat IP 192.168.1.100-192.168.1.200 tak v tu ránu to zase nejde.
- Přílohy
-
- net.JPG (12.05 KiB) Zobrazeno 664 x
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A potřebuješ mít za sebou 2 DHCP servery? Pokud ti to funguje při ponechání jednoho, tak ten druhý router zbridguj ne?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Mám teď DHCP u LAN vypnuté takže mi to teď běží... pod tima IP co mi to přiděluje od nich, ale jsou tam nastavený jen 4 volný IP a pořeboval bych jich momentálně 7...
Před tím co jsem měl poskytovatele tak jsem si to nastavoval sám podle toho jak jsem potřeboval.
Před tím co jsem měl poskytovatele tak jsem si to nastavoval sám podle toho jak jsem potřeboval.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Potom mě už napadá jedině MAC filtr. Klonoval jsi MAC?
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ta MAC se musí klonovat na všech PC když jsou za rotuerem? tohle mi není pořád jasné, můžeš mi to vysvětlit?
doma mám 2 routery, na hlavním mám DHCP a na druhým mám DHCP jako klienta a DHCP nasměrovaný na hlavní router, DNS od providera a v poho jede 5 PC
10.0.0.138 vypadá na router od o2 :-) ten nevim jestli umí DNS, ale myslim že to faká, popř. můžeš zkusit DNS 8.8.8.8, ale vlastně si říkal že ti to seznam našlo takže problém v DNS nebude
s jednim routerem ti to jede?
--- Doplnění předchozího příspěvku (Sobota 26. Únor 2011 21:27) ---
ta MAC se musí klonovat na všech PC když jsou za rotuerem? tohle mi není pořád jasné, můžeš mi to vysvětlit?
doma mám 2 routery, na hlavním mám DHCP a na druhým mám DHCP jako klienta a DHCP nasměrovaný na hlavní router, DNS od providera a v poho jede 5 PC
10.0.0.138 vypadá na router od o2 :-) ten nevim jestli umí DNS, ale myslim že to faká, popř. můžeš zkusit DNS 8.8.8.8, ale vlastně si říkal že ti to seznam našlo takže problém v DNS nebude
--- Doplnění předchozího příspěvku (Sobota 26. Únor 2011 21:27) ---
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem právě zkoušel clonovat MAC a je to pořád na mrtvém bodě
Zkoušel jsem i DNS na 8.8.8.8 a 8.8.4.4 a stále nic
Pokud mám nastaveno v LAN DHCP disable tak mi to přiděluje ip co jsou nastavený z routru co je na střeše.
Co mi to jinak udělalo při připojení ma router... mělo přidělit IP 192.168.1.100 a místo toho mi to dalo ip z toho vrchního routru což
je pro mě záhadou a ne jen jednou. Po odpojední z routru a znovu připojení mi to už přidělilo ip 192.168.1.100
Zkoušel jsem i DNS na 8.8.8.8 a 8.8.4.4 a stále nic

Pokud mám nastaveno v LAN DHCP disable tak mi to přiděluje ip co jsou nastavený z routru co je na střeše.
Co mi to jinak udělalo při připojení ma router... mělo přidělit IP 192.168.1.100 a místo toho mi to dalo ip z toho vrchního routru což
je pro mě záhadou a ne jen jednou. Po odpojední z routru a znovu připojení mi to už přidělilo ip 192.168.1.100
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Paklůiže ti to přidělí IP z vrchního routeru, tak máš blbě připojený ten spodní router - nemáš to ve WANu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Do WAN jsem to měl určitě zapojený protože si to i přidělilo IP...
Tam je problém se spojením DNS, ale nevím co udělat aby to komunikovalo a běželo jak má.
Tam je problém se spojením DNS, ale nevím co udělat aby to komunikovalo a běželo jak má.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2564
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
17 lis 2024 17:23