Zobrazení Sdílené složky v počítači

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zobrazení Sdílené složky v počítači

Příspěvekod Luboš » 19 zář 2011 18:17

Klídek, jsi asi moc nervózní, chce to nohy v teple. Pochopil jsem, že poslední fáze, co tě trápí je toto: když si v Total Commanderu (anebo Exploreru Windows / Průzkumníkovi) nadefinuješ uvedený sdílený adresář toho druhého počítače, tak to i tak děláš přes volbu Připojit síťovou jednotku, kterou si pojmenuješ třeba Z:. Když se pak podíváš do Průzkumníka (dle tvého připojeného obrázku), tak ten sdílený adresář se ti zobrazí jako samostatná jednotka (disk Z:), pokud ovšem je v té době ten druhý počítač také zapnutý. Nic jiného v tom není.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Reklama
tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 19 zář 2011 19:01

Jo.
Tak jsem teď otevřel vlastnosti tý složky a najednou tam plný řízení nastavený nebylo tak já nevim, předtím sem to aspoň pětkrát překontroloval. Mám dojem že si ten počítač dělá co chce, sám si zapíná automatický aktualizace, sám se připojuje k internetu (což jde jenom manuálně) a stahuje je i když to nechci.. dmnce.

Ale teď k dalšímu dotazu, jde nějak udělat že bych do tý složky (virtuálního oddílu) dal jenom zástupce toho co tam chci a když bych to pak kopíroval do ntb z toho oddílu tak aby se zkopíroval ten soubor a ne jenom zástupce? Že by ten zástupce nedkazoval třeba na C:\Users\PC\Obrázky (což by odkazovalo na složku v notebooku) ale na \\PC\C:\Users\PC\Obrázky (což už by bylo v PC)? Jestli by to šlo i kdyby ta složka Obrázky nebyla sdílená.

Prakticky to chci kvůli tomu abych si mohl třeba kopírovat všechny obrázky z PC jenom z toho zásupce kterej bych tam hodil a nemusel na ten oddíl kopírovat celou složku obrázky.
Snad mě někdo chápete jak to chci.

A nebo to udělat úplně jinak (což by bylo možná i lepší), že všechny složky který dám v PC nasdílet by se objevily v tom oddílu Z:\. To by nešlo?
Just Fucking Google It!

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 19 zář 2011 19:04

Tak jsme přeci o kus dál. K tomu tvému poslednímu dotazu: nemám s tím zkušenosti (nepotřeboval jsem to), proto to asi budeš muset vyzkoušet sám.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 19 zář 2011 22:02

Myslím si, že pokud tam budeš mít zástupce, tak se zkopírují zase jen zástupci. Bylo by to logické.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 19 zář 2011 22:12

No to já vim a taky se to tak děje a proto se ptám jestli by to šlo tím zůsobem že by to odkazovalo na soubor/složku v PC jak jsem popsal.
Lepší by teda bylo udělat tím druhým způsobem jak jsem psal pod tou čárou.
Just Fucking Google It!

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 20 zář 2011 01:17

A nebo to udělat úplně jinak (což by bylo možná i lepší), že všechny složky který dám v PC nasdílet by se objevily v tom oddílu Z:\. To by nešlo?

Každá zvlášť nasdílená složka jde namapovat jako disk. Ale všechny sdílený složky se tvářily jako jeden síťový disk, to imho nejde. Jedině to obejít přes nějaký cloud. To by pak tak mohlo fungovat. Ale to by si měl data na cloudu a ne na PC, jak chceš.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • youtube na PSVR2 na počítači
    od Arnold91 » 02 čer 2025 13:29 » v Vše ostatní (sw)
    4
    3203
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    02 čer 2025 15:26
  • Výběr nové židle k počítači.
    od behavioralista » 16 říj 2024 19:03 » v Vše ostatní (Off topic)
    6
    3947
    od Petison Zobrazit poslední příspěvek
    25 říj 2024 15:06
  • W11 - předdefinované složky Příloha(y)
    od draxxx » 18 čer 2025 08:45 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2328
    od draxxx Zobrazit poslední příspěvek
    18 čer 2025 16:25
  • Obsah složky se zrcadlí na ploše Příloha(y)
    od Grander » 01 dub 2025 17:44 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    2934
    od Grander Zobrazit poslední příspěvek
    02 dub 2025 15:29

Zpět na “Administrace sítě”