malá rychlost při přenosu kříženým kabelem :-( Vyřešeno
malá rychlost při přenosu kříženým kabelem :-( Vyřešeno
Tak už se vyřešil první problém a to vůbec dva pc propojit, nyní mě trošku trápí rychlost, kterou jsem čekal trošku větší. Všude jsem četl, že chci-li přenášet velké množství dat, kabel je ideální volba. Po propojení pc jsem spustil tedy test, jak dlouho by to trvalo a rychlost se s těží vyšplhá na 700 kb/s. Potřebuji přenést celkem přes 200 GB a to bude tvrat několik dní... Může mi někdo poradit? čím by to mohlo být?
Naposledy upravil(a) Llupo01 dne 07 lis 2011 20:14, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Re: Propojení dvou notebooků kříženým kabelem - windows 7
ad-hoc?? to se týká bezdrátu...
IP adresy nastavit umíš. Dále na jednom PC vytvoř složku např. Transfer a tu nasdílej. Tím bude na druhém PC viditelná. Podmínka je, aby na obou PC byl stejný účet. Pokud není, můžeš si pomoci na druhém PC příkazem net use, kde zadáš jméno a heslo. Tím se ti připojí jako síťový disk.
IP adresy nastavit umíš. Dále na jednom PC vytvoř složku např. Transfer a tu nasdílej. Tím bude na druhém PC viditelná. Podmínka je, aby na obou PC byl stejný účet. Pokud není, můžeš si pomoci na druhém PC příkazem net use, kde zadáš jméno a heslo. Tím se ti připojí jako síťový disk.
já vím, že ad-hoc je bez drátu, jde o to, že když spojím počítače kabelem, v tom druhém ten můj vidět je, ale to je asi pozůstatek propojení z domácí skupiny, když tam chci vlézt, chce to přihlašovací jméno a heslo a já žádné heslo jako admin nemam. Další věc je, že z druhého počítače ten svůj vidím, ale z mého ten druhý nevidím. Složky nasdílené mam...přes tu ad-hoc síť jsem to spojil, zobrazily se sdílené složky, začal i přenos souborů, jen to bylo pomalé, tak jsem to chtěl udělat přes ten kabel a prostě to nemůžu pořád zprovoznit..
-
- Pohlaví:
Wivdows7 vytváří domácí skupinu a heslo co chtějí, patří k té skupině. Pokud k PC přistupuješ po síti standardně, vždy je to přes jméno a heslo uživatele PC, ke kterému se připojuješ. Takže pokud se např. připojuješ k PC přes pravoklik na Tento počítač, připojit síťovou jednotku, v dialogu napíšeš IP \\192.168.0.1\Transfer , tak si žádá jméno a heslo uživatele který sdílí adresář Transfer. Další možnost je na jednom nainstalovat ftp server a na druhý klienta.
domácí skupinu jsem jen zkoušel, ted už se nepřipojuju přes ní, opustil jsem ji. Prostě ty pc spojim kabelem, v jenom se ukáže ten druhý, tak na to kliknu a vyskočí požadavek na jméno a heslo uživatele, ale problém je to, že já to heslo nevim, ani na jednom počítači žádné heslo uživatele není. Už jsem to kdysi dělal, ale ve windows xp, tam to šlo všechno v pohodě, nastavil jsem ip adresy a najednou tam ty kompy byly a všechno šlo jako po másle. Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být firewallem v ESS nebo nastavením nějaké možnosti sdílení...co já vím, tak jsem všechno možné, co šlo, už dávno povolil
a myslím, že kdyby bylo nějaké sdílení zakázáno, nešlo by to ani přes tu domácí síť předtim.

-
- Pohlaví:
Co jsi zkoušel?? S tebou je řeč jak rozprávka...
1. nastavit IP na PC1 (192.168.0.1)
2. nastavit IP na PC2 (192.168.0.2)
3. U obou maska 255.255.255.0
4. na PC1 vytvořit adresář Transfer
5. klik na adresář transfer a nastavit sdílení - nezapomenout na právo k zápisu
6. na PC2 pravoklik na tento počítač, připojit síťovou jednotku, zadat "\\192.168.0.1\transfer" (bez uvozovek) zvolit Přihlásit se pomocí jáiného jména a hesla
7. Zadat jméno a heslo účtu k PC1
8. Zrušit zatržítko připojit automaticky po přihlášení.
Na PC2 vznikne nová síťová jednotka, jejímž obsahem bude obsah adresáře transfer. Tam nakopíruj co potřebuješ a jednotku odpoj.
Pokud máš admin práva, můžeš zkusit připojit i přímo disk C: u PC1 a to "\\192.168.0.1\C$".
Nápověda - pokud se uživatel na PC1 jmenuje Jarda, pak jméno je Jarda a heslo je heslo k tomuto účtu. Pokud Jarda heslo nemá, pak jde o prázdné heslo, tak ho tam nezadávej.
1. nastavit IP na PC1 (192.168.0.1)
2. nastavit IP na PC2 (192.168.0.2)
3. U obou maska 255.255.255.0
4. na PC1 vytvořit adresář Transfer
5. klik na adresář transfer a nastavit sdílení - nezapomenout na právo k zápisu
6. na PC2 pravoklik na tento počítač, připojit síťovou jednotku, zadat "\\192.168.0.1\transfer" (bez uvozovek) zvolit Přihlásit se pomocí jáiného jména a hesla
7. Zadat jméno a heslo účtu k PC1
8. Zrušit zatržítko připojit automaticky po přihlášení.
Na PC2 vznikne nová síťová jednotka, jejímž obsahem bude obsah adresáře transfer. Tam nakopíruj co potřebuješ a jednotku odpoj.
Pokud máš admin práva, můžeš zkusit připojit i přímo disk C: u PC1 a to "\\192.168.0.1\C$".
Nápověda - pokud se uživatel na PC1 jmenuje Jarda, pak jméno je Jarda a heslo je heslo k tomuto účtu. Pokud Jarda heslo nemá, pak jde o prázdné heslo, tak ho tam nezadávej.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Funguje ping?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3703
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 13:25
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4911
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 12:48
-