2x NTB, jeden pomalá WIFI (na router)

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

figgir
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

2x NTB, jeden pomalá WIFI (na router)

Příspěvekod figgir » 22 lis 2011 17:18

Zdravím zkušenější,

mám problém na jednom ze dvou ntb s pomalým připojením na router.

zapojení:
UPC poskytovatel
|
router: Tplink TL-WR841ND
nastavení: výchozí brána, DNS, 192.168.1.1
DHCP routeru zasílá IP na notebooky v nastaveném rozmezí 192.168.1.100 - 192.168.1.103
maska: standartní 255.255.255.0
|
NTB č.1 Win 7; NTB č.2 WinXP

ntb č. 2: - wifi+inet jede bez problémů.

ntb č. 1: - wifi je "po pár sekundách" pomalá cca jedna pětina rychlosti.
Síťovka problémového ntb (Dell Vostro 3750) je Intel WiFi 1030, IP získáná z routeru je správná, firewall dočasně vypnutý.

Prostě nic nestandartního. Problém je v tom že inet, i samotné přihlášení k administraci routeru, je na tomto ntb výrazně pomalé. Zkoušel jsem klonovat ntb MAC na router MAC, zkoušel jsem vyloučit TKIP ze zabezpečení WPA2/PSK, zkoušel jsem přeinstalovat ovladač síťovky. Nic nepomohlo. Už hned z počátku problému jsem změnil typ sítě "veřejná síť" na "domácí síť". Celý večer i po restartu bylo po problému a komunikace s routerem byla rychlá, ráno se však situace opakovala. Podobná situace nastala další večer když jsem po x jiných pokusech vyloučil ono TKIP. Komunikace na router včetně netu byla rázem plně fukční - i po restartu. Ráno když jsem k noťasovi přišel, tak zase vše při starým. Jsem z toho normálně jelen.

Zajímavé je, že při odebrání této sítě ze seznamu sítí v ntb se po následném přihlášení na tuto síť (nově detekovanou), rychlost spraví, odkazy na inetu fachají jak namydlený blesk, ale cca po 5-7 sekundách je situace zase stejná, něco to blokne, přiškrtí.

Prosím o fundovanou, odbornou radu...už třetí večer u toho sedím jak ten hřib u smrku :huh:

Reklama
figgir
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: 2x NTB, jeden pomalá WIFI (na router)

Příspěvekod figgir » 23 lis 2011 23:40

už jsem na to přišel, tak i pro ostatní se stejným problémem nebo stejnou sítovkou.

Tato síťovka má Bluetooth adaptér, "který poskytuje rozšířenou Wi-Fi rychlost (až 150 Mbps transmit/300 receive1 Mbps), rozsah, a spolehlivost.". Bohužel právě zde je hardwarový problém, kdy defaultně nastavený power management pro tento adaptér v případě že je ntb/pc napájen z baterie, snižuje rychlost adaptéru a připojení. Lze si to buď vyzkoušet tak, že se odpojíte od netu, poté znovu připojíte a zkusíte rychle v prohlížeči nějaký svůj odkaz, popř. odkazy na stránce administrace vašeho routeru. Druhá možnost pokud máte po ruce napájecí adaptér k ntb, připojit ntb do el. sítě. V prvním případě, pokud vám cca 5-7 sekund spojení pošlape jako hodinky a poté se opět z p o m a l í... nebo v druhém případě vám inet pojede rychle pořád, pravděpodobně jde o věc kterou jsem psal a řešení je zde: (na které jsem přišel po třech večerech konfugirace sítě, routeru, ovladačů etc.).

Buď..ve správci zařízení, kde najdete položku "radiostanice bluetooth", kde budete mít "Intel(R) Centrino(R) Wireless Bluetooth(R) 3.0 + High Speed Adapter", ten jednoduše zakažte. Připojení na router včetně internetu by měly poté šlapat jako hodinky. Pro ty, kteří jste se vrtali v ovladačích jako já, doporučuju je nejdřív odinstalovat, nainstalovat znovu třeba z origo cd a poté viz postup popsaný výše.

Druhá možnost pokud první nastavení selže nebo dané rozšíření bluetooth chcete využívat - jak jsem uvedl, problém je prakticky v power managementu když je ntb napájen ze své baterie. Postup níže je pouze pro Windows 7.

Ovládací panely >> zobrazit podle: Malé ikony >> ikona ­"Možnosti napájení­" >> vámi používané schéma např. "Rovnováha" >> Změnit nastavení schematu >> Změnit pokročilé nastavení napájení >> Nastavení bezdrátového adaptéru >> Režim snížené spotřeby >> Baterie ..tu změnit na Maximální výkon ­(­"Napájen ze sítě­" taktéž na max výkon­)..potvrdit OK.

R.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Wifi Router do bytu Příloha(y)
    od desperado007 » 22 čer 2025 21:48 » v Sítě - hardware
    19
    5538
    od desperado007 Zobrazit poslední příspěvek
    01 črc 2025 19:59
  • Optika od O2 z ničeho nic pomalá 5Ghz Wi-Fi a také Lan Příloha(y)
    od jkmaxfli » 14 črc 2024 11:06 » v Sítě - hardware
    40
    12409
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    16 črc 2024 12:51
  • Venkovní router
    od liborek » 12 lis 2024 20:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2564
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    17 lis 2024 17:23
  • Router pro optiku od T-Mobile