Sdílení internetu u 2 notebooku přes wifi Vyřešeno
Sdílení internetu u 2 notebooku přes wifi
Ahoj, mám následují problém a a už jsem vyzkoušel a na netu prolezl kde co, ale nikde jsem nenašel nějaké rozumné nastavení. Mám dva notebooky oba mají wifi, jeden má připojení k internetu (T-mobile zapojeni přes modem do USB).Chci nasdílet internet i na druhém přes wifi. Nechci použít kabel ani router,nevadí mi že ten co má připojení bude muset být zapnutý. Poradíte mi prosím někdo jak mám na tom jednom vytvořit síť a z toho druhého se k němu jen připojit a mít tak internet na obou? Moc děkuji za pomoc
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
AdHoc
matej.charvat píše:ten s tim pripojenim musí mít k dispozici na wifi kartě softwarovej acesspoint. ten aktivuješ a pak už ti ten druhej snad najde wifi sit...that´s all
Blbost, nic takovyho mit nemusi. Co tak AdHoc sit.
Bobhy
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: AdHoc
bobhy píše:
Blbost, nic takovyho mit nemusi. Co tak AdHoc sit.
žádná blbbost, ja to tak mam a normalne to funguje. musis si v sitovejch pripojenich u toho pocitace co ma net zaskrtnout moznost - povolit ostatnim uzivatelum sdilet internet z tohoto pocitace, nebo neco takovyho, a pak ti to normalne pojede. mozná to jde i pres ten adhoc, ale tohle rozhodne blbost neni.
AdHoc
matej.charvat: Ale ano, to se s tebou nehadam. Opravdu staci jen v XP nasdilet pripojeni do te druhe sitovky (wifi), ale tady kolega resil, jak ty dva pocitace spojit po wifi primo k sobe BEZ POUZITI HW APcka. To znamena na obou wifi sitovkach nastavit pripojeni do AdHoc site, na obou musi byt stejny SSID a pripadne zapnutyho kryptovani stejne klice. V pripade pouziti AdHoc site nepotrebujes prave zadny centralni AP bod. Rozhodne to neni o tom ze "na jedne sitovce zapnes softwarovy AP a ten druhej se ti sam chytne a pojede to" nebo jak jsi to psal. Vis vlastne co to "sdileni pripojeni" vlastne dela?
Bobhy
Tak nejak jsem to zde nepobral....ale mam stajnej problem. Na jednom notasoj mam pripojenej net pres sitovku a chtel bych vedet jestli jde nejak udelat abych chytnul i na druhem notasoj co mam doma net pres ty wifi co maj oba v sobe...jestli to jde nejak chytit bez toho abych musel neco kupovat atd....proste jen z toho co ma net pres sitovku to pres wifi co ma v sobe dostat do toho druheho(na obou mam XP). Dekuju za ochotu a odpoved Smile
EDIT: tak uz jsem to tak nejak zkousel a kdyz chci dat (na tom co ma net pres sitovku) "umoznit otatnim uzivatelum v siti pouzivat net", tak to napise hlasku:
a kdyz dam ANO, tak uz nejde net ani na tom co je pripojenej pres sitovku.
EDIT: tak uz jsem to tak nejak zkousel a kdyz chci dat (na tom co ma net pres sitovku) "umoznit otatnim uzivatelum v siti pouzivat net", tak to napise hlasku:

a kdyz dam ANO, tak uz nejde net ani na tom co je pripojenej pres sitovku.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ahoj, udělej si ,jak tu říkal bobhy ad-hoc síť a potom dej ovládací panely-síť. připojení -nastavit síť pro domácnost nebo kancelár a tam dej tento pc je připojen přímo k internetu a ostat. pc se připojují pomocí něho , pak vybereš tam svoji síťovku a potom pc propoj ad-hoc a pojede to. Vyzkoušeno mezi win xp (pc1.) a win vista (ntb2.)
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Re: Sdílení internetu u 2 notebooku přes wifi
ConnectifyInstaller.exe pouzijte tento program a mate vymalovano...z hlavnihi, pripojeneho notebooku se stane router, k nemuz se ten druhy vemi snadno pripoji, vse se deje pres wifi...
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Sdílení internetu u 2 notebooku přes wifi Vyřešeno
Myslíš, že tazatel čekal 4 roky na tvou odpověď? MYslím, že už to dávno nějak vyřešil
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Domácí WiFi síť se zdrojem internetu z mobilního Hotspotu
od czTANIScz » 23 čer 2024 10:28 » v Administrace sítě - 4
- 4345
-
od Uziv00