Hamachi - funguje, ale ukazuje vykřičník a nejde ping

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

don750
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Hamachi - funguje, ale ukazuje vykřičník a nejde ping

Příspěvekod don750 » 08 úno 2012 22:26

Zdravím, mám Hamachi verze 2.1.0.158 a kamarád má stejnou verzi. Jsme spolu ve skupině. Hamachi funguje v tom hledisku, že když já založím server, tak on se na mě napojí pomocí konzole, ale v seznamu serverů mě nevidí (konkrétně u Call of duty 4). Když založí on, tak se na něj já nijak nepřipojím. V Hamachi mi na něj (ani na nikoho jiného) nejde ping. Píše to: Vypršel časový limit žádosti. V oznamovací oblasti u hodin je u ikony Hamachi žlutý trojúhelníček s vykřičníkem, viz screen:

Obrázek

Myslím si, že akutní problém to není, ale je několik her, u kterých se nevidíme ( např. Stronghold crusarder, Red Faction Guerrilla a další) a my nevíme, jestli nemůže být příčina v Hamachi. Zkoušeli jsme ještě jiné programy podobné Hamachi (Tunngle, Garena), ale nic to nezlepšilo. Tuší někdo, proč tam je ten trojúhelník a proč nejde ping?

Hamachi je ve Firewallu povolené:

Obrázek
Intel Core i5-6400 2.7 GHz
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Seasonic M12II Evo - 520W - plně modulární
Kingston SSDnow v300 120GB ; Seagate Barracuda 4TB SATA ; ; Seagate 160 GB SATA

Reklama
miw99
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: Hamachi - funguje, ale ukazuje vykřičník a nejde ping

Příspěvekod miw99 » 08 úno 2012 22:40

Zkusil bych se podívat do nastavení síťového adaptéru (Centrum síťových připojení -> Změnit nastavení adaptéru), tam nechat povolené pouze připojení k Internetu (Wifi/kabel) a potom adapter toho programu (Hamachi/Tunngle). Ostatní zakázat. Z mé zkušenosti je Tunngle lepší než Hamachi, proto doporučuji. Hraji na ntb a mám povolené pouze adaptér wifi a tunngle a vše funguje. Když jsem měl aktivované i všechny ostatní, nefungovalo to.
Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód. :)

don750
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Hamachi - funguje, ale ukazuje vykřičník a nejde ping

Příspěvekod don750 » 09 úno 2012 18:25

Hamachi používám proto, že se mi zdá méně náročné a také proto, že mi občas Tunngle v té betaverzi udělal nějakou blbost, kterou vyřešil restart Tunnglu, ale jinak na tom programu nevidím nic špatného a nebráním se mu. Nechal jsem nyní povolený pouze adaptér od internetu a adaptér Hamachi. Vykřičník nezmizel. Zjistil jsem ale, že mi na jeden kontakt ve skupině jde ping, ale nevím, jestli šel i předtím, protože zrovna na tenhle kontakt jsem to ještě nezkoušel. Na další kontakt, který mám zrovna online, mi ping nejde.
Intel Core i5-6400 2.7 GHz
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Seasonic M12II Evo - 520W - plně modulární
Kingston SSDnow v300 120GB ; Seagate Barracuda 4TB SATA ; ; Seagate 160 GB SATA

Zpět na “Administrace sítě”