Je to se mnou těžký. Poslechl jsem teda doslova a zvládl jsem nastavit u PC1 pevnou IP 192.168.0.2 a dostal jsem do nastavování wifirouteru. Ale ať jsem nastavoval, co jsem nastavoval, už jsem nerozchodil vůbec žádnou síť. Tak jsem se v PC1 vrátil k nastavení dynamic IP a jede mně zas net v PC1 + wifi na noteboocích. Než rezignuju a někoho zavolám, zkusím se ještě heslovitě zeptat:
1. Má-li to fungovat jako na obrázku shora, mám kabel z řídícího routeru SPA 2102 zapojit do wifi routeru do portu WAN nebo LAN?
2. Mám ve wifi routeru nastavit DHCP na enable nebo disable?
3. Mám ve wifi routeru vůbec něco nastavovat v záložce WAN settings?
4. Mám ve wifi routeru v záložce LAN settings nastavit dynamic nebo static IP a jakou ?
Dík za trpělivost.
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Bře 2012 21:02) ---
Ještě jsem tady všude hledal a snad jsem pochopil, že to mám do wifi routeru píchnout do LAN a DHCP v něm vypnout. Ale furt nevím, jak to mám "zbridgovat", protože funkci bridge nebo AP nemůžu v nastavení wifirouteru najít. A furt mě to červeně upozorňuje, že nemám zapojeno WAN.
Drátový router a wi-fi router Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Drátový router a wi-fi router
1. LAN
2. Disable
3. Ne
4. To by mělo být fuk, radši nech tak jak je
Červeně si to může svítit jak chce
2. Disable
3. Ne
4. To by mělo být fuk, radši nech tak jak je
Červeně si to může svítit jak chce
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Heuréka! Jestli jsem dobře pochopil, co se mi povedlo, tak: zadáním pevné IP adresy na adaptéru řícícího PC 1, jsem se dostal přes webové rozhraní do wifi routeru, který jediný byl k PC připojen, ten jsem "zbridgoval" tím, že jsem v něm "vypnul" DHCP server a pak jsem ho zapojil jen do LAN portu (a už předtím jsem v něm úspěšně nastavil wifi "podsíť" kterou chytají notebooky). Po zapojení jede celá síť, jak má - to, že jsem ji předtím neměl na PC 2 byla jen moje BLBOST, omylem jsem totiž odpojil jeho kabel (místo toho, který předtím vedl k notebooku a který jsem odpojit chtěl). Takže moc moc děkuju!!
Možná ještě jedna doplňující otázka. Pokud budu v budoucnu chtít nastavovat ten wifi router, tak se do něj dostanu jen tím popsaným způsobem?
Možná ještě jedna doplňující otázka. Pokud budu v budoucnu chtít nastavovat ten wifi router, tak se do něj dostanu jen tím popsaným způsobem?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jo. LEda bys mu změnil IP na LANu, ale to už by bylo jen další matení.
Pochopils to správně. Router v bridgi se chová jako switch. A rozdíl mezi routerem a switchem v jednoduhosti lze popsat právě absencí toho DHCP
Pochopils to správně. Router v bridgi se chová jako switch. A rozdíl mezi routerem a switchem v jednoduhosti lze popsat právě absencí toho DHCP
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Re: Drátový router a wi-fi router Vyřešeno
Tak ještě jednou velký ďýk za tuto "ajťáckou know-how charitu".
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2565
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
17 lis 2024 17:23