Datove uloziste

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

gillowdude
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Datove uloziste

Příspěvekod gillowdude » 17 zář 2012 19:53

Zdravim, planuji si koupit nejake datove uloziste, ale protoze to bude poprve, tak bych vas chtel pozadat o radu. Zalibili se mi nektere NAS v cenovem rozmezi 2k-3k. Planuju ukladat hlavne velke mnozsti multimedii, tak se chci zeptat, jestli se mi to "nebude sekat" pri prehravani nejakejako delsiho videa nebo filmu, pokud to chci prehravat na notebooku bez pouziti nejakeho kabelu.
Diky za odpoved ;)

Reklama
Uziv00

Re: Datove uloziste

Příspěvekod Uziv00 » 17 zář 2012 20:06

To záleží na tom, jak budeš mít rychlou WiFi a kolik v daném okamžiku bude na síť připojeno zařízení. Taky na tom kolik WiFi sítí je v okolí a kolik je využito kanálů a jak moc.

gillowdude
nováček
Stav:

Příspěvekod gillowdude » 17 zář 2012 20:22

Tak dejme tomu, ze by se na dvou pocitacich prehraval film, ktery by byl ulozeny na tomhle http://www.alza.cz/zyxel-nsa-310-2tb-hdd-d347893.htm . V okoli mam krome sve 4 dalsi wifi se slabsim signalem.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 17 zář 2012 23:10

Co jsi nepochopil?? Je úplně jedno, jaké bude úložiště. Naprostá většina se dnes připojuje gigabitovou LAN. Takže úložiště stíhat bude. A jestli bude stíhat bezdrát, záleží na místních podmínkách. A já nemám křišťálovou kouli, abych věděl jaké jsou.

Zpět na “Administrace sítě”