Ahoj všem,
prosím vás mohl by mi někdo vysvětlit jak mocnou mají funkci v routeru CISCO EPC2425 funkce firewall a ip flood detection a co vlastně v podstatě funkce ip flood detection znamená?
Na UPC foru mi poradili nebo spíše vyčetl jsem, že tyto funkce mají vliv na častý problém s internetem a skoro v každém případě je radí vypnout, tak bych se rád dozvěděl co jsem vlastně vypnul.
PS: Odpovědi na UPC foru jsem se zatím nedočkal.
Díky
IP flood detection Vyřešeno
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: IP flood detection
ip flood detection by měla být ochrana proti přetékání. Něco jako neustálé přidělování nových ip adres. Ale nevím, jestli to má být ve smyslu vlastní chyby, nebo nějakého pokusu a napadení
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
No ono je to možný jelikož když je tahle funkce zapnutá a pustím uTorrent a chci nechat načíst nějakou stránku tak to nejde. Pokud je tato funkce vypnutá jako právě teď, můžu stahovat a zároveň být na internetu. Tak si říkám, jestli je to ťip ťop a nezaťežuju tím router.
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já to přesně neznám, jen jsem se nedávno o tomto termínu bavil tady s klukem, co dělá v Plzni nějaký připojení.
Buď je to ochrana před přístupem, nebo výstupem mnoha ip adres. Nedošli jsme k závěru proč a před čím.
Možností je několik:
- mnoho připojených počítačů
- mnoho požadavků na mnoho ip
- virový útok
- nízká kvalita připojení
- vlastní chyba
atd.
Pokud se jedná o torrenty, jak píšeš, tak je to (asi) konkrétně ochrana před výstupem na mnoho ip, tedy ochrana routeru si myslí, že to dělá někdo naschvál
Buď je to ochrana před přístupem, nebo výstupem mnoha ip adres. Nedošli jsme k závěru proč a před čím.
Možností je několik:
- mnoho připojených počítačů
- mnoho požadavků na mnoho ip
- virový útok
- nízká kvalita připojení
- vlastní chyba
atd.
Pokud se jedná o torrenty, jak píšeš, tak je to (asi) konkrétně ochrana před výstupem na mnoho ip, tedy ochrana routeru si myslí, že to dělá někdo naschvál
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Děkuji za letmé seznámení s problematikou. A dle tvého názoru i když tedy jak si psal "to přesně neznáš" Mohlo by to mít nějaké katastrofální následky mít toto vypnuté?
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Neštudoval jsem to, byla to diskuze u piva. Nemělo by to mít ale za následek nějaké poškození přístroje, je to spíše sebeochrana před poškozeným softwarem, cizím SW nebo jinýmy vlivy.
Pokud to lze vypnout a zapnout, výrobce s tím počítá. Tak bych s katastrofou nepočítal
Pokud to lze vypnout a zapnout, výrobce s tím počítá. Tak bych s katastrofou nepočítal
Takže díky moc myslím si, že vyřešeno :-)