Spojení dvou PC přes wifi router
Spojení dvou PC přes wifi router
Dobrý den, jsem začátečník s nastavováním PC a všeho kolem a proto Vás prosím o co nejpodrobnější popis daného problému. Máme doma tři PC a jeden wifi router tp-link. Dvě PC připojené kabelem a notebook jede přes wifi. V tp-linku mám nastavenou od poskytovatele internetu ip. adresu a vše ostatní. Na všech PC mám připojení k internetu nastavené přidělit adresu automaticky. Chtěl bych dva počítače, které jsou propojeny s routerem kabelem propojit, abych mohl sdílet data a všechen obsah mezi něma. Na jednom PC mám Win.7 a na druhém Win.XP. IP adresy počítačů jsem si zjistil přes příkazový řádek zadáním ipconfig a pinkl jsem si z jednoho PC na druhý a počítače se nevidí časový limit vypršel. Jak to nastavit aby se oba počítače viděly je to něco se sdílením nebo co a kde zapnout (přepnout)? Moc děkuji za podrobnou radu a Vaši pomoc. Petr
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Spojení dvou PC přes wifi router
zdravím, mám stejný problém, akorát bych chtěla jedným PC ovládat druhý přes připojení ke vzdálené ploše. Je to to samé jak sdílení, nebo se musí PC jinak naladit. dík za odpověď.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Spojení dvou PC přes wifi router
kammik1: V síti máš veškeré předpoklady pro správnou funkci. Ping na XP je ve výchozím nastavení blokován, proto spíš zkoušej ping ve směru na WIN7. Zkus nejdřív vypnout firewall a připojit se na druhý počítač přes spustit - "\\IP_druhého_počítače\" bez uvozovek
olgahoralikova: Založ si svoje téma. Podmínky jsou shodné
olgahoralikova: Založ si svoje téma. Podmínky jsou shodné
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 787
-
od desperado007
Zobrazit poslední příspěvek
včera, 10:59