Ahoj všem,
potřeboval bych poradit s nastavením malý firemní sítě tak, aby bylo možný připojit k ní JENOM zařízení, který jsou nadefinovaný v routeru.
Přívodní kabel "s internetem" vede do WI-FI routeru TP-LINK TL-WR741N do konektoru WAN. Tam je nastaveno, aby si router vzal IP z DHCP od providera. Do LANu je zapojenej 20ti portovej switch aby bylo možný připjit k síti víc než jenom 4 LAN zařízení. V routeru je zapnutý přidělování IP přes DHCP. V routeru je taky nadefinovanej seznam MAC adres všech LAN a WI-FI zařízení a každý MAC adrese přiřazená IP adresa - aby si každý zařízení vzalo z DHCP pokaždý stejnou IP.
Dál potřebuju, aby se při pokusu o připojení jakýhokoliv jinýho zařízení (LAN a WI-FI), než toho, co je nadefinovaný v tom seznamu, to zařízení k síti prostě nepřipojilo - aby ho router uplně odmítnul připojit k síti. Nejde mě jenom o zakázání připojení k internetu (to se me podařilo nastavit), ale o uplej zákaz přístupu do sítě. Aby se prostě k týhle síti mohly připojovat jenom ty zařízení, který to maj povolený přes MAC adresu.
Lze to nějak nastavit? Kdyžtak jak? Je mě jasný, že to bude v každým routeru trochu jinak, kdyžtak mě jenom nakponěte správným směrem. Musím někde třeba vytvořit ješte jeden ten seznam MAC adres a ten povolit? Kdyžtak kde? Nebo kde a co nastavit?
Předem moc dík za rady.
Filtrování sítě přes MAC adresy
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 8363
-
od draxxx
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:46
-
-
Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp) - 5
- 4270
-
od jaro3
08 srp 2024 20:56
-
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 5008
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-
-
- 16
- 8947
-
od šulda