Urgent - přístup k DVR přes 2 routery

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

weebo
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Urgent - přístup k DVR přes 2 routery

Příspěvekod weebo » 26 lis 2013 20:36

Ahoj, mám problém, který bych potřeboval do pátku vyřešit a vzhledem k tomu, že se v sítích úplně moc nevyznám, tak bych vás chtěl požádat o radu.

Jde o vzdálený přístup ke kamerovému systému. Jeden známý se na mě obrátil s prosbou o sehnání co nejlevnějšího kamerovýho systému do jeho restaurace i přes to, že jeho ajťák mu ho nabízel, ale poněkud dráž a z toho teď plynou problémy... Sehnal jsem mu ho, vše nainstaloval, ale vzdálený přístup, o který mu jde, se mi furt nedaří. Na jednoduché síti s tím nemám problém - přiřadím DVRku nějakou volnou IP a port, v routeru nastavím NAT na tuto IP a port a vše funguje. Ale u něj jsou 2 routery za sebou (zkusím sem přiložit náčrtek, jak je to zapojené a nastavené, který to snad trochu objasní) a DVR je až za tím druhým.

Nicméně po nastavení NAT jsem se pokusil připojit k DVR z wifi prvního routeru zadáním IP routeru a portu do prohlížeče a nefungovalo to. Povedlo se mi k DVR připojit jen když jsem zadal do prohlížeče WAN IP druhého routeru a pak to fungovalo, ale kvůli QuickTime playeru mi nešel obraz, nicméně do DVR jsem se přihlásil.

Problém je ovšem v tom, že "ven" se to nedostane, ani když je NAT nastaven na obou routerech a víc nevím co s tím udělat... Další problém je v tom, že jeho Ajťák je závistivec a snaží se mě v tom vykoupat a tvrdí, že jemu to nefunguje ani po tý vnitřní síti a že neví co s tím, že je to určitě tím DVR a že je to můj problém... Což na jednu stranu ano, je to můj problém, ale na druhou stranu já, jakožto cizí třetí osoba nemám právo zasahovat mu do sítě, kterou dělal on a do které nevidím. Navíc když tam mají připojené pokladny a platební terminály...

Předem moc děkuju za rady

--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Lis 2013 20:39) ---

zde je ten náčrtek. Ještě jednou díky :-)

http://2i.cz/ed895872a1

Reklama
Uziv00

Re: Urgent - přístup k DVR přes 2 routery

Příspěvekod Uziv00 » 26 lis 2013 20:56

1. obrázky se vkládají sem jako příloha
2. nechápu smysl takto routované sítě.
3. nicméně, pokud oba routery umí port forwarding, neměl by to být problém.

Wordstar14
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Wordstar14 » 26 lis 2013 20:57

Hodilo by sa do toho nacrtku zapisat presny popis typov vsetkych zariadeni a sposob pripojenia. To wifi je tam zbytocne ? Vsetko je prepojene kablami ?

Bude potrebne zistit ake porty DVR obsluhuje ked prehrava video.
Nemusi to byt len jednen port, ale moze byt ich viacero. Napriklad niektory moze sluzit pre managament, dalsie na prenos obrazu. Tiez sa mozu pouzivat multicast adresy a podobne srandy. Obavam sa, ze pokial nenajdes niekoho, kto ma presne rovnaky DVR (alebo aspon rovnaku radu), a uz to odlaboroval tak je to na dlhe skumanie ako to vlastne funguje. Najprv by som hladal v navode a v diskusiach na oficialnej stranke produktu toho DVR.

weebo
nováček
Stav:

Příspěvekod weebo » 26 lis 2013 22:24

ITCrowd - za obrázek se omlouvám, ještě jsem sem žádnej nevkládal a po zkušenosti z jiných fór jsem to automaticky udělal takto. Důvod proč to maj takhle, taky nechápu. Popravdě, maj v tom docela bordel a Ajťák si ani nepamatuje hesla k routerům, takže jsme je zjišťovali dost dlouho... Na routerech je nastaveno přesně to co je v náčrtku a nefunguje to :-(

Wordstar14 - problém je v tom, že jsem ani jedno to zařízení neviděl - měl jsem jen připravenej LAN kabel a ani nevim kde ty routery maj.. Jen co si pamatuju, tak jeden router je TPlink a druhej nevim.

V návodu od DVR píšou, že port si můžu zvolit jakýkoliv a že mám nastavit port forwarding, jinak nic.. Ale přednastavený byl port 80, tak jedině můžu zkusit ho tam nechat.

Se zkušenostmi jiných majitelů je docela problém - je to pravá čína, která se jmenuje příznačně DVR H.264, nicméně chodí úžasně rychle a plynule a má i češtinu :-D

WiFi 2 je nejspíš k ničemu a WiFi 1 je určená pro zákazníky restaurace. Jinak DVR je připojený kabelem k Routeru 2 a zbytek nevím, ale myslím, že routery jsou mezi sebou taky kabelem.

--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Lis 2013 22:26) ---

Ale kromě těchto nejasností to mám nastavené správně?

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 26 lis 2013 22:35

Ne. Rozhodně to není správně. navíc píšeš že je NAT a ani se nedostaneš do nastavení routeru?
napsal jsem ti jak to lze řešit. Víc nemám co dodat.

weebo
nováček
Stav:

Příspěvekod weebo » 26 lis 2013 23:26

NAT je nastaven!(přesně jak je to na náčrtku) Do nastavení routeru jsem se dostal, jen jsem poznamenal, že v tom má ten člověk bordel, na každým routeru jiný heslo a půl dne jsme je dohledávali...

Wordstar14
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Wordstar14 » 26 lis 2013 23:28

Ak si nastavil presmerovanie (portforwarding) na obidvoch routroch spravne, mal by si vidiet web navigaciu DVR, v ktorej spustis prehravanie. Problem moze byt, ze to co vysiela DVR nemusi ist na tom istom porte aj naspet. Moze, ale nemusi. Ak si vycital v navode, ze nic ine sa nenastavuje len jeden port a aplikacia, ktorou sa to DVR ovlada umoznuje vzdialeny dohlad z Internetu, tak by to malo fungovat na tom potrte, na ktorom to nastavis.
Existuje trocha zmetok v nazvoslovi, pretoze "vzdialeny dohlad" (remote view) znamena, ze je mozne pozerat cez Internet obraz z kamery a existuje nieco ako "vzdielene ovladanie", ktore umoznuje vzdialene len sledovat stavove signaly, nastavovat kamery, pozerat si logy bez moznosti vidiet obraz. To potom zavisi na tom co to vlastne ovlada, tej Cinsky DVR. Nejaky odkaz na to co si to vlastne kupil nemas ?

weebo
nováček
Stav:

Příspěvekod weebo » 26 lis 2013 23:41

koupil jsem přesně tohle:
http://www.aliexpress.com/snapshot/2000311364.html

Na vnitřní síti jsem se jak doma tak v té restauraci dostal přímo do toho zobrazení kamer jak je na třetím obrázku v tom "inzerátu". (samozřejmě po přihlášení jménem a heslem, které jsem předtím nastavil přímo na DVR)

Wordstar14
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Wordstar14 » 27 lis 2013 20:47

Jedine co som na tej stranke nasiel vzhladom na mozny tranfser dat cez Internet je to, ze to streamuje obraz. Kukni sem:
http://www.zmodo.com/cctv-4ch-h-264-d1- ... drive.html

Stiahni si k tomu manual a precitaj pozorne stranku 15. Tam je popis ako sa to nastavi taka by to chodilo cez Internet. To znamena aj ceza routre.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Staré routery značky Zyxel mají kritickou zranitelnost
    od postcd » 06 úno 2025 17:57 » v Vše ostatní (bezp)
    0
    9471
    od postcd Zobrazit poslední příspěvek
    06 úno 2025 17:57
  • Propojení TV-NTB přes HDMI/USB-C
    od bradto » 26 bře 2025 20:22 » v Vše ostatní (hw)
    16
    8930
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    28 bře 2025 21:30
  • špatný přenos obrazu přes HUB
    od Hannah78 » 17 srp 2024 11:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    4267
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 10:25
  • Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
    od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware
    16
    9506
    od vasekpetr1 Zobrazit poslední příspěvek
    10 pro 2024 17:05
  • Bezdrátový ovladač mi nejde spárovat přes Bluetooth
    od maschke0 » 11 srp 2024 21:12 » v Taktování a další úpravy PC
    14
    10648
    od maschke0 Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 22:24

Zpět na “Administrace sítě”