Ahoj. Doma zvětšuji síť, ale dostal jsem se do úzkých...
Pokud to bude nutné načrtnu schéma, ale to asi nebude potřeba.
Takže od začátku.... Na půdě mám modem (od poskytovatele), kterej odjakživa uděluje DHCP. Do něho mám připojený switche. Do nich jsou připojené PC, tiskárna, atd... Ale i WiFi router. Jedná se přesně o typ TP-LINK TL-WDR4300. V továrnim nastavení má DHCP zapnutý, což ale neni problém ho vypnout. Když DHCP vypnu, tak ještě musim přebootovat. Když se tak stane a tváří se, že je přebootovanej, tak zjišťuju, že mi na některých PC nejde net vůbec a nebo neustále padá (bud na vteřinu, nebo třeba na minutu) Jakmile ho vypnu z eletriky, tak je vše v poho. Zkoušel jsem nastavit i jiný DHCP než mám od poskytovatele (teda myslim). Když sem ho požádal at mi dá přihlašovací údaje k MOJEMU modemu, tak mi řek, že je nepotřebuju..... Nepomohla ani změna IP adresy routeru... Nic......Pomůže mi prosim někdo? :)
Nejde vypnout druhé DHCP.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nejde vypnout druhé DHCP.
Když jsi vypl DHCP, dal jsi přívod do LAN místo WAN?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Re: Nejde vypnout druhé DHCP.
Tak mám jinej problém..... Když du vypnout DHCP a přebootuju router, tak když se dopřebootuje, tak se mi ztratí webová administrace a konec.... Ani se nato adresu nepingnu.... Prostě hotovo. I když připojim na LAN.... Nějaké rady? Díky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak vypnout zálohování fotografií na Ondrive Příloha(y)
od Speed_dead » 01 kvě 2025 12:40 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 1803
-
od Speed_dead
Zobrazit poslední příspěvek
01 kvě 2025 14:06
-