Wifi jede jen na mém notebooku
Wifi jede jen na mém notebooku
Zdravím. Před několika dny mi přestal jet modem. Technik přišel a vyměnil přípojku do elektřiny od modemu, od té doby modem opět normálně světélkoval
. Jenže jsem měl ale problém s wifi. Wifi byla poté hodně nestabilní a padala, včera wifi začala správně fungovat, ale jenom na mém notebooku a když se zkoušel někdo jiný ještě na wifi připojit přes jeho notebook nebo mobil, tak mu to psalo chybu DNS serveru a měl tam žlutý trojúhelníček u signálu. Na Playstationu 3, kde jsem se dřív k té wifi v pohodě připojil, tak teď to také u něj píše chybu DNS serveru. Nevíte někdo co s tím? Budu vděčný za každou radu. 

-
Uziv00
- Pohlaví:

Re: Wifi jede jen na mém notebooku
Možná ano. Ale to bys musel popsat, jak máš síť zapojenu. Pokud je můj předpoklad správný - tedy že máš modem - router, pak by mělo stačit správně nastavit v routeru DHCP. A u počítačů v nastavení sítě vše na automaticky.
Jo, mám modem + router. Zkusím někde něco pohledat o tom DHCP.
E: Nakonec jsem našel tohle: http://www.opavanet.cz/navod-na-nastave ... ows-7.html, ale to už mám nastavené. Můžu se když tak zeptat, co tam dál udělat?
E: Nakonec jsem našel tohle: http://www.opavanet.cz/navod-na-nastave ... ows-7.html, ale to už mám nastavené. Můžu se když tak zeptat, co tam dál udělat?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Jaký operační systém mají ty notebooky co nejdou připojit ? Dnes jsem řešil podobný problém,kdy se starší notebook s Windows XP nemohl přihlásit k Wi-Fi po výměně routeru.Bylo to tím,že Wi-fi měla zabezpečení WPA2 což XP neuměly.Možná to není tvůj případ,takže omluv kdyby to bylo O.T.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Zkoušel jsem mobil s Androidem, PS3 a dva notebooky s W8. Nevím no, ani jedno nešlo, až teda na ten jeden notebook s W7.
Muzea skusir to ze se pripojis do nastaveni routeru pres ten pocitac kde ti to jde, potom koukni jestly nemas nastaveny filtrovani pres MAC adresy , skusit zmnenit sifrovani nebo vse dat do puvodnich hodnot . Potom router rebootni a skus to . Jinak bych na tvem miste kontaktoval dodavatele tveho internetu. Nekdy jsem se setkal stim ze kdyz bylo v adapteru wifi na pc nastaveni senzibilita ( citlivost) ze se neslo pripojit. Treba ni neco z toho pomuze .
-
Uziv00
- Pohlaví:

to jacky:
1. Nauč se psát a vyjadřovat česky.
2. S routerem poskytovatel nemá většinou vůbec nic společného. Ručí jen za připojení k internetu. Vnitřní síť si každý (většinou) dělá sám.
3. Japonský přispěvatel by na tvém místě odešel za dveře a spáchal sepuku.
4. A pokud to neuděláš, tak si za těmi dveřmi aspoň pořádně naliskej. A neboj se přitlačit, děláš to pro sebe.
5. Neraď tam, kde nevíš a nerozumíš.
1. Nauč se psát a vyjadřovat česky.
2. S routerem poskytovatel nemá většinou vůbec nic společného. Ručí jen za připojení k internetu. Vnitřní síť si každý (většinou) dělá sám.
3. Japonský přispěvatel by na tvém místě odešel za dveře a spáchal sepuku.
4. A pokud to neuděláš, tak si za těmi dveřmi aspoň pořádně naliskej. A neboj se přitlačit, děláš to pro sebe.
5. Neraď tam, kde nevíš a nerozumíš.
-
Uziv00
- Pohlaví:

to tadar: já psal o nastavení DHCP v routeru. A když už tam budeš zkontroluj, jestli souhlasí nastavení DNS poskytovatele. Dále by mě zajímalo, zda se tebou zmiňovaná zařízení vůbec nepřipojí k síti, či zda na nich jen nefunguje internet. Taky je možné že nemáš router, ale jen switch. Neškodilo by sem napsat, co vlastně máš (výrobce a typ).
Mám TP-LINK typ TL-WR542G. Zařízení jsou připojena, internet ale není k dispozici. Do administrace routeru se mi ale nedaří dostat, zkouším ještě najít manuál, jestli nedělám něco blbě.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Da administarce routeru by ses měl dostat zadáním adresy 192.168.1.1 do prohlížeče.Můžeš router připojit přímo do PC síťovým kabelem,nastavit ho a teprve pak ho přidat na síť.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Tak trochu pokrok. Resetoval jsem router do továrního nastavení, znovu jsem tam v quick setup nastavil wifi a Playstation se už připojil, mobil ale ještě pořád ne. 
EDIT: Teď ráno se napojil i mobil, tak snad už dobrý.
EDIT: Teď ráno se napojil i mobil, tak snad už dobrý.
Tak jsem to ve svem prispevku psal taky , snazil jsem se jen pomoct , stim poskytovatelem mas pravdu , a se vsim ostatnim . Priste budi zticha :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 5068
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
07 bře 2025 18:37