Martin63 píše: Flaven: Můžeš využít drahého mobilního internetu, nebo nějakou místní Wi-Fi přes anténu. V případě Wi-Fi to znamená, že by jsi skutečně musel platit měsíční internetové připojení. Nicméně nebude ani zdaleka tak drahé, jako mobilní internet.
Zvolíš-li ten drahý mobilní internet, který má ještě navíc FUP, tak se velikým obloukem vyhni UFO:Novi... S tím by jsi si fakt nezahrál ani ťuk. Jinak pokrytí všech operátorů (T-Mobile, O2 Telefónica, Vodafone) najdeš na jejich stránkách. Vybírej operátory, kteří mají v tvém místě LTE.
Doporučení:
Zjisti si, zdali máš povolení si dát za okno Wi-Fi anténu... Byla by to lepší a levnější varianta. Kdyby to náhodou vyšlo, tak se můžeme podívat po nějakém kvalitním Wi-Fi poskytovateli. (Ve většině internátech je to přísně zakázané).
Dále ještě můžeš zkusit VPN, zdali to pomůže a nemáte ho zablokované.
VPN jsem slyšel, že má strašnou odezvu.. Hlavně VPNka už by mohla bejt proti nějakejm jejich pravidlům..
U čeho je víc pravděpodobnější, že bych měl kvalitnější net, kterej by mně běžel bezproblému? Přes Anténu nebo přes ten mobilní net(Modem předpokládám?).. ? Máte třeba někdo osobní zkušenost co by bylo lepší? V případě, že by Anténa nešla, bych asi ten modem(Mobilní internet) chtěl zařídit od O2, vzhledem k tomu, že je mám už jako mobilního operátora..
Jestli se můžu zeptat, z jakýho důvodu je na většině internátech zakázáno mít Wi-Fi anténu za oknem? Zkusím to zjistit jak je to na moji koleji a doufám, že s tou Anténou problém mít nebudou..
Oxxid píše:Eduroam pouziva hodne skol, i IT skol. Sit v pohode utahne FullHD videa, povoleno je vsak asi 15 portu.
Eduroam se hlavně používá ve školách.. Nebo je to taková spíš školská organizace mně připadá.. Proto nechápu proč to cpou i na koleje.. Ve škole dokážu naprosto pochopit, proč by ty porty měli zakázaný.. Do školy by se mělo chodit učit a ne hrát hry.. Ale na kolejích? To si člověk nemůže ani na hoďku, dvě zahrát nějakou hru? Podle mě to maj prostě globálně nastavený ty porty, aby se s tím nemuseli s*át a povolovat kolejím zvlášť některý porty navíc..
Jako dost mě tohle překvapilo když jsem na kolej přišel a zjistil to.. Nefungují ani komunikační programy třeba jako ICQ.. Na některých stránkách nefunguje ani chat.. Fakt lituju lidi co bydlí na kolejích i přes víkendy, protože já bych to nevydržel.. Veškerej pocit svobody pryč.. A kvůli těm datům co by museli platit, jak tady píšete, tak co jsem četl, tak ČZU koleje jsou naprosto volný a nijak omezovaní tam nejsou.. A taky to tam bezproblému funguje.. Jenže oni na kolejích nemají internet přes eduroam..