Internet na kolej?

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Flaven
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Internet na kolej?

Příspěvekod Flaven » 04 říj 2014 22:36

Martin63 píše: Flaven: Můžeš využít drahého mobilního internetu, nebo nějakou místní Wi-Fi přes anténu. V případě Wi-Fi to znamená, že by jsi skutečně musel platit měsíční internetové připojení. Nicméně nebude ani zdaleka tak drahé, jako mobilní internet.
Zvolíš-li ten drahý mobilní internet, který má ještě navíc FUP, tak se velikým obloukem vyhni UFO:Novi... S tím by jsi si fakt nezahrál ani ťuk. Jinak pokrytí všech operátorů (T-Mobile, O2 Telefónica, Vodafone) najdeš na jejich stránkách. Vybírej operátory, kteří mají v tvém místě LTE.

Doporučení:
Zjisti si, zdali máš povolení si dát za okno Wi-Fi anténu... Byla by to lepší a levnější varianta. Kdyby to náhodou vyšlo, tak se můžeme podívat po nějakém kvalitním Wi-Fi poskytovateli. (Ve většině internátech je to přísně zakázané).

Dále ještě můžeš zkusit VPN, zdali to pomůže a nemáte ho zablokované. :bigups:

VPN jsem slyšel, že má strašnou odezvu.. Hlavně VPNka už by mohla bejt proti nějakejm jejich pravidlům..

U čeho je víc pravděpodobnější, že bych měl kvalitnější net, kterej by mně běžel bezproblému? Přes Anténu nebo přes ten mobilní net(Modem předpokládám?).. ? Máte třeba někdo osobní zkušenost co by bylo lepší? V případě, že by Anténa nešla, bych asi ten modem(Mobilní internet) chtěl zařídit od O2, vzhledem k tomu, že je mám už jako mobilního operátora..

Jestli se můžu zeptat, z jakýho důvodu je na většině internátech zakázáno mít Wi-Fi anténu za oknem? Zkusím to zjistit jak je to na moji koleji a doufám, že s tou Anténou problém mít nebudou..

Oxxid píše:Eduroam pouziva hodne skol, i IT skol. Sit v pohode utahne FullHD videa, povoleno je vsak asi 15 portu.

Eduroam se hlavně používá ve školách.. Nebo je to taková spíš školská organizace mně připadá.. Proto nechápu proč to cpou i na koleje.. Ve škole dokážu naprosto pochopit, proč by ty porty měli zakázaný.. Do školy by se mělo chodit učit a ne hrát hry.. Ale na kolejích? To si člověk nemůže ani na hoďku, dvě zahrát nějakou hru? Podle mě to maj prostě globálně nastavený ty porty, aby se s tím nemuseli s*át a povolovat kolejím zvlášť některý porty navíc..

Jako dost mě tohle překvapilo když jsem na kolej přišel a zjistil to.. Nefungují ani komunikační programy třeba jako ICQ.. Na některých stránkách nefunguje ani chat.. Fakt lituju lidi co bydlí na kolejích i přes víkendy, protože já bych to nevydržel.. Veškerej pocit svobody pryč.. A kvůli těm datům co by museli platit, jak tady píšete, tak co jsem četl, tak ČZU koleje jsou naprosto volný a nijak omezovaní tam nejsou.. A taky to tam bezproblému funguje.. Jenže oni na kolejích nemají internet přes eduroam..

Reklama
beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 05 říj 2014 09:32

zkousel jsi treba napsat spravci o povoleni? jinak to co pise petr je zase od veci.. my normalne na kolejnim netu MUNI brno nemame zadne blokace, jedine mame omezene na 10 GB denne (coz stejne nemas sanci hrou vycerpat) protoze csko za hodinu vezme 50MB a pokud nestahujes torrenty a blbosti tak je vse ok. PS: znamej v Liberci na koleji nema ani limit ani blokace a ma klasickou rychlost 100/100
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

Flaven
nováček
Stav:

Příspěvekod Flaven » 05 říj 2014 14:14

beather píše:zkousel jsi treba napsat spravci o povoleni? jinak to co pise petr je zase od veci.. my normalne na kolejnim netu MUNI brno nemame zadne blokace, jedine mame omezene na 10 GB denne (coz stejne nemas sanci hrou vycerpat) protoze csko za hodinu vezme 50MB a pokud nestahujes torrenty a blbosti tak je vse ok. PS: znamej v Liberci na koleji nema ani limit ani blokace a ma klasickou rychlost 100/100

Jestli se můžu zeptat.. Na kolejích se připojujete přes eduroam(Při přihlašování do sítě zadáváš uživatelské jméno a heslo jako do eduroamu), nebo tam máte jinýho poskytovatele? Zeptat se můžu, jenže pochybuju, že správce sítě na moji koleji s tím něco udělá.. Zvlášť kvůli jednomu člověku.. Respektive se bude určitě vymlouvat a odvolávat na někoho jinýho jak to v dnešní době chodí.. A podle mě s tím možná ani nic dělat nebude moct, protože to má tak nastavený eduroam a to jde podle mě mimo ně..

Pokud se na Vašich kolejích připojujete taky přes eduroam a jde Vám tam všechno a nemáte nic zablokovaný, tak pak je to asi na kolejních správcích sítě.. Pokud se přes eduroam nepřipojujete, tak se pak ani nedivím, že Vám tam všechno jde..

EDIT: Tak nakonec to eduroamem není no.. Můžou za to Správci sítě na koleji.. Ti zablokovali většinu portů globálně pro všechny, protože jsou tam lidi co se nepřipojují přes eduroam, ale přes školní účty a stejnak nemůžou taky nic..

beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 05 říj 2014 17:05

samo že je to spravci.. zažádej si o povolení.. to by mělo jít
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

Flaven
nováček
Stav:

Příspěvekod Flaven » 05 říj 2014 19:20

Prej to už pár lidí zkoušelo, ale jsou prostě nekompromisní.. Dokonce jednomu klukovi nechtěli ani poskytnout seznam zakázaných portů, prý z "bezpečnostních důvodů" :D .. Takže s tím fakt nic nenadělám..

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 06 říj 2014 23:00

VPN nemusí mít špatné pingy. Záleží na tom jaké zvolíš. ;-)
Lepší bude Wi-Fi poskytovatel a samozřejmě i levnější, než mobilní internet.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
    od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet)
    6
    4817
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 12:30
  • Nefunkční internet po výpadku proudu
    od Neferivet » 15 zář 2024 23:31 » v Sítě - hardware
    2
    3098
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 08:53
  • Padá internet, vadný modem?
    od Signalista97 » 03 říj 2024 18:45 » v Sítě - hardware
    3
    3219
    od Signalista97 Zobrazit poslední příspěvek
    04 říj 2024 17:44
  • Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
    od IMB » 28 črc 2024 15:25 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    6
    8162
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    05 srp 2024 15:30

Zpět na “Administrace sítě”