Dobrý den,
nějakou dobu už řeším problém s připojením notebooku (Toshiba L30, Atheros AR5005G, Realtek RTL8139/810x, Windows XP SP 2) k Internetu, konkrétně přes router ZyXEL P660HW-T3 v2 (WPA-PSK, DHCP). Někdy se mi připojit podaří, ale dost často se nejde k síti připojit (ostatní pc se připojí bez problému) a to jak přes kabel tak i přes WiFi. Když jsem na routeru vypnul zabezpečení (WPA-PSK), tak se notebook připojil (připojil se pak i se zapnutým WPA, ale např. po restartu notebooku byl s připojením zase problém).
Problém bude pravděpodobně někde mezi Win XP a nastavením routeru. Možná bude kámen úrazu i v tom, že pokud vlezu do nastavení vlastností přihlašovacího profilu do WiFi, tak dálka hesla (teček) je mnohem kratší než by mělo být, tak nevím, jestli je to tak úmyslně nebo si heslo neuchová a je tam nějaké výchozí... to je mi záhadou. Nicméně by to neměl být důvod k tomu, aby nefungovalo připojení přes kabel.
Doufám, že jsem problém popsal dostatečně a srozumitelně, případně nějaké informace doplním, budu rád za případné rady.
problémy s připojením notebooku (Win XP) do Internetu Vyřešeno
Re: problémy s připojením notebooku (Win XP) do Internetu
Problém by mohl být v tom SP2. Ten navíc už nemá oficiální podporu, takže bych tam hodil SP3 (jeho podpra končí až 8. dubna 2014).
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Ty XPčka jsem pak ještě aktualizoval, ale nejsem si jistý, jestli se všechny aktualizace korektně nainstalovali, protože se to při dokončování aktualizací nějak kouslo, tak jsem to stornoval. Každopádně dík, ještě to zkusím zaktualizovat.
Tak to vypadá následovně:
- na notebooku je Win XP SP3
- problémy s připojením notebooku k wi-fi routeru jsou pouze u ZyXEL P660HW-T3 v2
- připojení na tento router funguje bez problémů jen s vypnutým zabezpečením (IP z DHCP)
- pokud bylo zapnuto (na tomto routeru) zabezpečení WEP, WPA či WPA2, byl problém se připojit (IP z DHCP)
- pokud jsem IP adresy na notebooku nastavil ručně, po několika opakováních se mi podařilo připojit
- na jiném wi-fi routeru (ZyXEL NBG-417N) se notebook připojí bez problémů i přes WPA i WPA2
- ještě bych doplnil, že wi-fi notebooku vidí jen 11 kanálů (možná to ale nemá souvislost se zmiňovaným problémem)
Napadá někoho co bude kde za problém? Předem děkuji za případné rady a tipy
- na notebooku je Win XP SP3
- problémy s připojením notebooku k wi-fi routeru jsou pouze u ZyXEL P660HW-T3 v2
- připojení na tento router funguje bez problémů jen s vypnutým zabezpečením (IP z DHCP)
- pokud bylo zapnuto (na tomto routeru) zabezpečení WEP, WPA či WPA2, byl problém se připojit (IP z DHCP)
- pokud jsem IP adresy na notebooku nastavil ručně, po několika opakováních se mi podařilo připojit
- na jiném wi-fi routeru (ZyXEL NBG-417N) se notebook připojí bez problémů i přes WPA i WPA2
- ještě bych doplnil, že wi-fi notebooku vidí jen 11 kanálů (možná to ale nemá souvislost se zmiňovaným problémem)
Napadá někoho co bude kde za problém? Předem děkuji za případné rady a tipy
Možná by pomohlo v nastavení toho routeru zafixovat (nebo rezervovat) tomu notebooku IP adresu podle MAC adresy,
aby mu DHCP automaticky přidělovalo pořád stejnou. Bohužel netuším, jetli tu finkci router podporuje.
Dál můžeš zkusit aktualizovat ovladače WiFi a i síťovky ze stránek výrobce tvého ntb.
A taky aktualizovat firmware toho routeru.
aby mu DHCP automaticky přidělovalo pořád stejnou. Bohužel netuším, jetli tu finkci router podporuje.
Dál můžeš zkusit aktualizovat ovladače WiFi a i síťovky ze stránek výrobce tvého ntb.
A taky aktualizovat firmware toho routeru.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Re: problémy s připojením notebooku (Win XP) do Internetu Vyřešeno
Vypadá to, že problém byl vyřešen. Přeinstaloval jsem ovladače wifi notebooku a nainstaloval utilitu od Atherosu a nějak se to rozběhlo. Teď už se to automaticky připojí na první pokus a nepadá to.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 6230
-
od Qinter
Zobrazit poslední příspěvek
28 črc 2024 12:26