Malá rychlost pro další PC

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

iREWER
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Malá rychlost pro další PC

Příspěvekod iREWER » 05 pro 2013 19:55

Ahoj,
mám problém s internete, doma máme rychlost 5 mb/s. 2 počítače jsou připojeni na router, internet jede normálně na plnou rychlost. Včera jsem připojil nový počítač, ale rychlost je už o hodně menší, jde tam pořád jen cca 300-400 kb/s, do těch dvou ostatních jde normálně 5 mb/s. Zkoušel jsem router restartovat, vytáhl jsem ty 2 starší z routeru, ale pořád mám rychlost jen 300-400 kb/s. Zkoušel jsem prohodit i počítače, jestli to není kabelem, ale ne, ten druhý měl pořád plnou rychlost a já pořad tu malou. Nevím čím to už může být, taky jsem přeinstaloval ovladač síťovky, ale marné. Na router je připojeno 2 pc (+ ten 1 můj), telefon a kabel na wifi router.

Prosím o radu.. díky :-)

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Malá rychlost pro další PC

Příspěvekod Uziv00 » 05 pro 2013 20:19

Vítej na PC-HELP!
1. zaručíš se za ty rychlosti vlastním krkem? Už jen proto, že malé "m" je předpona pro "mili" a ne pro Mega - to je velké "M".
2. čím jsi měřil? Jaká byla metoda?
3. jaká je rychlost na lokální síti?
4. jakou má rychlost PC v jiné síti?
5. o jaký typ routeru se jedná?

iREWER
nováček
Stav:

Příspěvekod iREWER » 05 pro 2013 20:24

1. Zaručím, prohlížení stránek je hodně pomalé, stahování je jen cca 15 kb/s, určitě to není full.
2. www.dsl.cz a taky to odpovídá rychlosti prohlížení (nic jsem nestahoval)
3. 5mb/s

Ale zajímavé je, že aktualizace windowsu byla rychlá, cca 600mb se stahlo rychle, to určitě nešlo 15 kb/s, ale mnohem víc.

rhsCZ
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod rhsCZ » 05 pro 2013 20:41

možná bych nehledal chybu v routeru ale v tom kolik zvládne síťová karta a nebo jestly vůbec stíhá něco dělat jestly se třeba nepřehřívá
ale můžeš se mrknout do configu routeru pokud se jedná o wifi router jestly tam není něco o QoS nebo omezení rychlosti nebo něco podobného
tvuj pc je stolní pc nebo notebook?
chtělo by to nějaký to info třeba i o tom routeru modelu počítače parametry hlavně síťovka model a výrobce apod.

„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ

iREWER
nováček
Stav:

Příspěvekod iREWER » 05 pro 2013 20:58

Není to wifi router. Mám nový stolní PC, včera jsme to s kamarádem skládali. Základní deska: Gigabyte GA-Z77X-D3H.
Síťová karta: Atheros (10/100/1000 Mbps).

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 05 pro 2013 21:55

Mno - jestliže tě jasně upozorním na chybu (viz bod. 1) a ty ji zopakuješ (viz. tvůj bod 3), pak mi nezaručíš vůbec nic. Byť se ti to možná zdá divné, tak je opravdu rozdíl mezi Mb, kb, mb, Kb a dokonce MB, KB...
Nebudu pátrat po chybě, která možná ani neexistuje (čemuž nasvědčuje rychla stažená aktualizace windows).

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • NB DELL Latitude 7440,ale i někteé další problém s lepením.
    od Ketty02 » 10 črc 2024 18:55 » v Vše ostatní (hw)
    1
    2700
    od liborek Zobrazit poslední příspěvek
    10 črc 2024 19:52
  • Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
    od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě
    6
    4915
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 12:48

Zpět na “Administrace sítě”