Dobrý den.
Mám problém s konfigurací sítě.
Dosud jsem používal rozvod sítě pomocí UTP kabelu z jednoho Routeru (klasický drátový TP-Link) dodaného mým ISP do kterého bohužel nemám přístup, kdy zajištoval připojení dvou PC k internetu. Nyní ale syn chce wifi aby mohl používat tablet takže jsem koupil druhý router s wifi který jsem dal do synova pokoje a je stále zapnutý.
Zapojení sítě je momentálně Hlavní Router TP link vede UTP kabelem do mého PC v jednom pokoji a dalším UTP kabelem do dalšího pokoje kde je zapojen do WIFI Routeru (zdířka LAN). Z WiFi routeru opět zdířkou LAN připojen druhý PC a zapnuta WLAN. Podařilo se mi rozchodit síť natolik že všechna zařízení mají přístup k internetu t.j. synuv PC i wifi zařízení. Problém je v tom že nejsem schopen se přes webové rozhraní dostat do nastavení WIFI routeru abych mohl wifi síť ochránit heslem. Všude mám nastaveno přidělování IP DHCP serverem automaticky. Problém je že prostě nevím jakou IP zadat do prohlížeče protože se v síti nijak nehlásí. (zkoušel jsem 192.168.1.1 dle návodu výrobce wifi routeru ale ńení dostupná). v IP scanneru jsem router taky nenašel
Přikládám zevrubný nákres stávajícího zapojení
Prosím o pomoc s vytvořením sítě Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Prosím o pomoc s vytvořením sítě
2. router musí být zapojen jako switch. Odpoj od něj první router, běží-li na něm DHCP, pak PC2 dostane IP adresu. Zadej v příkazovém řádku "ipconfig /all" zjisti adresu brány a tu zadej do prohlížeče. Otevře se administrace routeru. Zde vypni DHCP (ip adresy bude přidělovat router1), nastav WiFi jak potřebuješ. Restartuj router a propoj LAN routeru1 a LAN routeru2. Témat "zapojit router jako switch" je tu plno.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Prosím o pomoc s vytvořením sítě Vyřešeno
Mnohokráte děkuji. Vyřešeno.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4718
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
-
- 2
- 6779
-
od Dyonysos