Ahoj lidi,snad nezakládám duplicitní téma. Mám domácí sít. V ní 2 pc jedno win 8 a druhý win vista. A zaboha nemůžu mezi nima sdílet soubory. Počítače v síti vidím, ale když se k nim chci pripojit, tak to po mě chce jméno a heslo. A žádný, který používám nefungujou. Nevíte někdo co s tím? Dík.
Opraven název. Pic
Sdílení 2 systémů windows
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: sbílení 2 systémů windows
Jmeno je prihlasovaci ucet na danem PC a heslo nesmi byt ve vychozim nastaveni prazdne. Podivej se do zalozky 'Clanky a navody'.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Windows automaticky predpokladaji ze se jedna ucet z pocitace kde se pripojujes, ty ale potrebujes zadat ucet z toho druheho.
Takze ho nezadavej jako UZIVATEL, ale jako POCITAC\UZIVATEL pricemz to POCITAC bude nazev toho druheho pocitace, aby Windows poznaly ze kterehho pocitace je ten ucet.
Takze kdyz se pripojujes z POCITAC1 na POCITAC2, na POCITAC1 zadas jako jmeno POCITAC2\UZIVATEL a heslo.
Takze ho nezadavej jako UZIVATEL, ale jako POCITAC\UZIVATEL pricemz to POCITAC bude nazev toho druheho pocitace, aby Windows poznaly ze kterehho pocitace je ten ucet.
Takze kdyz se pripojujes z POCITAC1 na POCITAC2, na POCITAC1 zadas jako jmeno POCITAC2\UZIVATEL a heslo.
-
- Pohlaví:
Re: Sdílení 2 systémů windows
Ja sa rovno pridam, ani som nevedel, ze to win vie.
No k veci, mam notas a chcem sa pripojit ku datam na mojom stolnom PC, ten sa vola Pato-PC a uzivatel je Pato.
Takze na notase ked sa prihlasujem (user select) mam dat iny ucet, meno zadat Pato-PC/Pato a heslo nechat prazdne (kedze ho na druhom PC ako uzivatel nemam)?
No k veci, mam notas a chcem sa pripojit ku datam na mojom stolnom PC, ten sa vola Pato-PC a uzivatel je Pato.
Takze na notase ked sa prihlasujem (user select) mam dat iny ucet, meno zadat Pato-PC/Pato a heslo nechat prazdne (kedze ho na druhom PC ako uzivatel nemam)?
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 20 srp 2019 14:24, celkem upraveno 3 x.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
zeus píše:heslo nesmi byt ve vychozim nastaveni prazdne. Podivej se do zalozky 'Clanky a navody'.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Tak jsem si našel a přečetl návod, ale můj win 8 to nějak nezvládl. našel jsem wscript, cscript, ale code nikde. A .vbs soubory taky žádný. Tak nevím.
To by me zajimalo, cos to ve skutecnosti delal.
Ten VBS soubor vznikne tak, ze zkopirujes ten text v navodu co je uvedeny v code do textoveho souboru, ktery pojmenujes jako neco s koncovkou VBS a pak spustis.
Ten VBS soubor vznikne tak, ze zkopirujes ten text v navodu co je uvedeny v code do textoveho souboru, ktery pojmenujes jako neco s koncovkou VBS a pak spustis.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1696
-
od Vítek Pokorný
Zobrazit poslední příspěvek
16 dub 2025 11:34