Zdravím,
pokouším se nastavit VPN v routeru Zyxell ZyWall USG 200, který máme ve firmě, abych se mohl dostat z domu do firemní sítě. postupuju podle návodu viz. ftp://ftp2.zyxel.com/ZyWALL_USG_50/user ... 00_Ed2.pdf stránky 79-87. Když dám po nastavení na svém počítači "Připojit", vše vypadá na první pohled dobře a připojení se provede bez chyb. Problém je ten, že VPN spojení vlastně nic nedělá. Měl jsem za to, že po připojení se budu moct pohybovat ve firemní síti, procházet síťové disky, v ideálním případě se dostanu do firemního informačního systému. Je tato doměnka správná?
Pokud ano můžete mi poradit, co bych měl ještě nastavit nebo co mám nastavené špatně? Pro začátek přikládám obrázky toho, jak vypadá síťové připojení na mém počítači. Na routeru mám nastavený rozsah IP adres 192.168.0.90 - 192.168.0.99, takže IP adresu jsem dostal dobrou viz obrázek 1. Správně jsou i DNS servery. Obrázek 2 už se mi tolik nelíbí, hlavně ten vykřičník mezi mým počítačem a ostatními sítěmi.
Díky za rady
VPN a router Zyxell Vyřešeno
Re: VPN a router Zyxell
Pouze a jenom ten, co je součástí windows (Win7 x64 Pro)
-
- Pohlaví:
Tak to ti nepomůžu. Wokenní VPN jsem nikdy nerozchodil.
Tak co s tím? Použít nějaký prográmek nebo jiný typ spojení? Ve finále bych potřeboval nastavit nějakou VPN síť tak abych mohl přistupovat do firemní sítě z domu (viděl síťové disky a mohl procovat ve firemním IS). Struktura je taková, že mám počítač s dynamickou IP -> Internet -> ADSL router ve firmě -> router/firewall Zyxel -> firemní síť. Co k tomu tedy potřebuji?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2562
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
17 lis 2024 17:23