Zdravím,
Mám drobný problém mám na 30 dní na zkoušku Vodafone internet takže i router B3000 (Huawei)...Táhnu kabel od tohoto routeru do jednoduchého 4 pinového switche(bez možnosti nastavení). Z toho mám rozvedeny 3 kabely po domě do zásuvek z toho chci dvě používat(zatím)... Nemůžu nějak příjít na kloub tomu routeru, wifi funguje, napřímo kabel do pc také funkční ale jakmile to zapojím přes switch tak to nejde(Nový switch D-link go-sw-5e) ...DHCP je aktivní, signál mám...Co se musí nastavit aby si ty dvě škatule rozuměli? ...Mockrát díky
B3000 Vodafone - nedostanu internet přes switch
-
- Pohlaví:
Re: B3000 Vodafone - nedostanu internet přes switch
Co přesně ti nejde? Vůbec se nepřipojí, síť jede, ale internet ne, nepřidělí se ip adresa?
U switche se nic nenastavuje, ten se jen zapoji.
-
- Pohlaví:
Osobně bych tipnul - pokud tedy nejde síť vůbec - že je chyba v kabelech. Dodaný drát k routeru je určitě jen čtyřžilový, protože se šetří na všem. A onen switch taky nemá všechny piny. Takže koupit nové (a správně zapojené) plné dráty.
Drátem to určitě není, ten je ok ozkoušeno...jo tenhle switch ne to je mi jasné pak jen ty profi switche...a nevím přesně jak si mám vyložit když mám napsáno pripojení k síti není k dispozici...takže síť vidím ale stejně se do ní nemohu připojit...ipconfig -all : na integrované sítové kartě je ip 169.254.163.232 ( preferovane) ...maska 255.255.0.0 a žádná výchozí brána ...ale dnes ráno se mi to povedlo nahodit a to jen, že jsem to zapojil do síťové zásuvky...Teď večer už to nejde. jo a omlouvám se za chybičku ten switch je 5ti pinový 

-
- Pohlaví:
ta IP je automaticky generovaná a znamená, že není spojení se sítí. Viz: viewtopic.php?f=8&t=148215
A co se týče "drátu" tys to nepochopil. Plně obsazená drát má zapojeno 8 žil v RJ45. Ony upravené dráty na 100mbps mají jen 4 žíly.
A co se týče "drátu" tys to nepochopil. Plně obsazená drát má zapojeno 8 žil v RJ45. Ony upravené dráty na 100mbps mají jen 4 žíly.
Jo děkuju...ještě si to pročtu ten odkaz a ten drát mám klasický poctivý 8 žílový...Nechápu jakej je problém v tom že když to jde z routeru napřímo do pc tak to funguje ale jakmile tam připojím za router ten switch tak to nejde... 

-
- Pohlaví:
Chyba v kabelu, ve switchi, v síťové kartě. Špatný port na routeru, switchi. Po tomhle jdi.
Děkuju mockrát ale prostě to vzdávám...sem totálně hotovej z toho že ten super router od vodafonu to prostě nechápe...vrátím ho a bude klid, můžou si ho strčit do laboratoře a koukat na něj celej den......nastěstí mám jestě router(veterán)který je napojen na původní síť, sice po resetu ale stačilo jen drobné nastavení pro přístup do sítě zřizovatele...a jedu si přes ten vytoužený switch...Děkuju za ochotu...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9177
-
od vasekpetr1
Zobrazit poslední příspěvek
10 pro 2024 17:05
-
-
- 7
- 3900
-
od buchtik