Nefunkční připojení k modemu

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

WhiteFloyd
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nefunkční připojení k modemu

Příspěvekod WhiteFloyd » 07 úno 2015 13:04

Zdravím,
PC se mi nechce připojit ke kabelovému modemu potom, co byl chvíly připojen k routeru. Mám přímo z modemu kabel do PC a nastavenou statickou adresu, to je jasný, ale když jsem si chtěl pořídit router, tak jsem to hezky všechno pozapojoval, nastavil router, ale ten nedělal co měl. Jednoduše chvíly net šel a chvíly ne, bez toho aniž bych sáhnul na nastavení, takže ho půjdu vrátit. V tu chvíly byl PC nastaven aby získával adresu automaticky, ale když jsem zase zadal původní statickou IP a připojil modem zpátky přímo do PC, tak se zaboha nechce připojit. Přitom na notebooku mám na chlup stejné nastavení adresy a popřipojení kabelu žádný problém není. Zkoušel jsem už všechno možné. Příkazy ipconfig/release a ipconfig/renew se neprovedou (napíše: Operace se nezdařila, neboť žádný adaptér není ve stavu, který by její provedení umožňoval.), příkaz netsh int ip reset taky nic nevyřešil. Dokonce jsem přeinstalovat windows (stejně už to potřeboval) a pořád stejný problém. Reset modemu jsem zkoušel a taky nic. Připojil jsem modem USBčkem, ale nikde nemůžu sehnat ovladače, je to Scientific Atlanta EPC2100R2 a mám windows 7. Už vážně nevím, jak to vyřešit, snad jsem přesně popsal problém a snad někdo ví co s tím. Díky

Reklama
x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Re: Nefunkční připojení k modemu

Příspěvekod x-rated » 07 úno 2015 14:48

to máš nějaký komplikovaný všechno nebo něco nechápu, obojí je možný :D
každopádně:
1) ty ses šťoural v nějakym nastavení sítě v počítači? všechny potřebný adresy by měl přidělovat isp z dhcp serveru
2) po připojení routeru je třeba modem restartovat
3) kdes vůbec tenhle modem vyhrabal? :shock: co máš za isp?
4) rvát kabelovej modem do usb je kravina :lol: klasickej utp/ftp/stp kabel se na jedný straně strčíš do modemu a na druhý do wan routeru
5) taky je možný, že po změně mac připojením routeru ti isp nepřiřazuje tvoji statickou ip, v takovym případě bys ale měl dostat dynamickou jako kdokoliv jinej :?
no je to nějaký divný celý :smile:
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

WhiteFloyd
nováček
Stav:

Příspěvekod WhiteFloyd » 07 úno 2015 15:39

Je to rochu komlikovaný. :D A moc se nechápeme.
1) Klasicky jsem jenom změnil ve vlastnostech adaptéru přidělování IP na automatický získávání z DHCP (kvůli routeru) a zpátky na statickou IP, kterou máme prostě přidělenou od ISP(DHCP asi ISP neposkytuje).
2) O router uz vůbec nejde, ten je prostě pokaženej. A ano modem sem restartoval. :D
3) Máme internet přes kabelovku. :D A tohle nám k tomu dali a funguje už pár let v pohodě. :) A vím jak se zapojuje router a modem. :D
4) Jistě že to mám propojený normálním kabelem. :D V krabici k tomu byl i USB, nevím proč. Zkoušel jsem jestli se náhodou nedostanu do nějakého nastavení modemu. :)
5) Jak už sem psal máme prostě přidělenou statickou IP od ISP a routrem jsem to právě chtěl rozvést po baráku. :)
Někde sem četl, že by si snad síťová karta ve windows 7 mohla držet IP adresu a pak to dělá problémy, přesně sem to nepochopil.
A souhlasím divný to je, obvzlášť po přeinstalaci windows. :(

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 07 úno 2015 16:58

aha, no jestli isp nemá dhcp, tak potěš koště :shock: to se bude muset všechno nastavovat ručně => možnej zdroj problémů :thumbdown:
v tom případě by teď mělo stačit obnovit to původní nastavení, co se vyplňuje do síťovky, a mohlo by to zase fungovat... a pro jistotu jako vždy restartovat i ten historickej modem :smile:
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

WhiteFloyd
nováček
Stav:

Příspěvekod WhiteFloyd » 07 úno 2015 17:05

Všechno sem do původního nastavení dal (na to sem si už celkem zvykl, znám to zpaměti :D) a modem restartoval. Ale pořád se PC nechce připojit k modemu.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 07 úno 2015 20:51

tenhle modem používá UPC. A UPC už nějakou dobu má DHCP a na MAC adresy už též zařízení neváže (viz, http://web.upc.cz/down/Internet_prirucka.pdf). takže na PC stačí nastavit IP automaticky a DNS automaticky.
Totéž platí pro nastavení routeru.

WhiteFloyd
nováček
Stav:

Příspěvekod WhiteFloyd » 07 úno 2015 20:58

UPC nemáme. A DHCP a automatické vyhledávání DNS tu není. To vím jistě. Předtím to šlapalo jen se statickou IP. U notebooku žádný problém nemám.
Našel sem trošku starší fórum, ale má ten samí problém.
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=36619
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?f=17&t=39314

Přijde mi jako by se karta pořád držela starší IP, nevím jestli to není blbost, alespoň se tak vůči sobě PC a modem chovají, ale IP, brána, DNS jsou nastavený tak, jako bývali vždycky. Kontroloval sem to xkrát.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 07 úno 2015 21:13

Pak je spíše možnost navázání na MAC adresu - buď u modemu, nebo u providera - možná ji lze měnit jen za určitou dobu. Předokládám, že modem jsi restartoval.

WhiteFloyd
nováček
Stav:

Příspěvekod WhiteFloyd » 07 úno 2015 21:26

Modem jsem restartoval několikrát. Mám takový pocit (i když si tím nejsem jistý), že se mi něco podobného už kdysi stalo na notebooku. A jednoduše to po pár dnech zase šlo. (Tenkrát mi to nevadilo, tak sem to moc neřešil.)
S tou MAC adresou nevím. Normálně přehazuju (dřív, když to šlo) kabel z modemu mezi PC a noťasem (podle toho kde potřebuju net :D) v rámci minut a všechno v pohodě. Takže se mi moc nezdá, že by to bylo vázaný na MAC adresu síťovky.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 07 úno 2015 21:43

Ok. Internet nejede, na modem se nedostaneš a ping taky nechodí? Led diody na síťovce a na portu něco signalizují? Kabel je v pořádku? Není poškozen kontakt na síťovce v PC?

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 08 úno 2015 03:40

ITCrowd píše:tenhle modem používá UPC.

tenhle modem právěže upc nepoužívá, upc jede jenom na ed3 modemech a ta příručka už evidentně něco pamatuje :D proto sem se ptal, kde k tomu přišel
WhiteFloyd píše:UPC nemáme.

tak prozraď, kde se v roce 2015 jede na ed2 modemech :P

WhiteFloyd
nováček
Stav:

Příspěvekod WhiteFloyd » 08 úno 2015 20:03

Kabel je v pořádku, mám to připojené k noťasu a tam to běží normálně. Ping nejde. Když propojím modem a PC, tak se modemu rozsvítí ledka, že je připojený PC ale nic neodesílá ani nepřijímá. Počítač začne s identifikací sítě, ale k ničemu se nepřipojí. Chová se to jako by to mělo špatně zadanou IP, ale to už sem kontroloval.

Sme malé dvoutisícové městečko na vysočině a internet máme přes kabelovku. :D Ten modem máme už asi 6 let. :D

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • o2 connect do modemu?
    od Fantousek » 30 dub 2025 12:36 » v Sítě - hardware
    4
    6648
    od flakyr Zobrazit poslední příspěvek
    01 kvě 2025 09:27
  • Nefunkční USB Flash Disk?
    od Dolpi » 01 zář 2024 10:52 » v Problémy s hardwarem