Dobrý večer,
mám problém s připojením k síti. Do dnešního dne jsem měl PC připojený napevno přes Ethernet do zásuvky, ale pořídil jsem si síťovou tiskárnu, a vzhledem k absenci další síť. zásuvky jsem se rozhodl koupit rozbočovač Zyxel, který jsem propojil se zásuvkou, tiskárnou a počítačem. Tiskárna normálně funguje (ověřil jsem to jinými počítači v síti), ale počítač se nepřipojí vůbec. V čem je tedy problém? Zkoušel jsem několik různých, i nových kabelů (i křížený) a pořád nic. Za navrhnutí nějakého řešení předem děkuji.
PS: Přikládám jednoduchý nákres.
Na PC připojeném přes Hub se nelze připojit Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Na PC připojeném přes Hub se nelze připojit
Co to je za síť? Tedy - kde, kdo je provider, domácí, nebo podniková síť atd.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Je to síť v menším podniku, od providera jsou udělané rozvody sítě po celé firmě a jsou vyústěné několika síťovými zásuvkami. Zjednodušeně řečeno, internet teče z té zásuvky. Ten nákres je skutečně jen velmi orientační, ale někde v té zobrazené části musí být problém, jelikož zásuvka funguje bez problému.
Kdo se o tu sit ma starat? Kdo schvalil, co se ma koupit? Kdo to povolil do te site zapojit? Nebo si kazdy muze koupit co chce a zapojovat to do firemni site?
Jednou tomu rikas hub, podruhe rozbocovat - pricemz to zarizeni ma byt switch.
Cos to vlastne koupil? Je to switch? Zyxel je dost zvlastni znacka switche.
Jestli to cos koupil neni switch, tak je problem v tom.
Jednou tomu rikas hub, podruhe rozbocovat - pricemz to zarizeni ma byt switch.
Cos to vlastne koupil? Je to switch? Zyxel je dost zvlastni znacka switche.
Jestli to cos koupil neni switch, tak je problem v tom.
-
- Pohlaví:
Takže si kontaktuj správce sítě vašeho podniku. U nás by tě tenhle pokus o připojení cizího neschváleného zařízení do sítě stál místo.
Tohle ma zapojovat nekdo kdo aspon vi co ma koupit - kdyz uz pomineme ze ten Zyxel bude nejspis router a ne switch, uz to nahodne zapojovani kabelu vcetne krizenych (!!!!) muze nadelat dost skody. Taky jsi tam mohl spustit druhy DHCP server a shodit celou sit..... Pokud spravce site neni uplny jouda, tak to tu zasuvku melo automaticky deaktivovat kdyz se tam zapojilo nepovolene zarizeni.
Podle toho obrazku - pokud to zarizeni je skutecne sitovy switch, musi fungovat bez nastavovani. Pokud neni, tak to fungovat nebude.
Podle toho obrazku - pokud to zarizeni je skutecne sitovy switch, musi fungovat bez nastavovani. Pokud neni, tak to fungovat nebude.
-
- Pohlaví:
Fungovat se switchem to bude jen v případě, že je v síti DHCP, popřípadě, že máš správně nastaveny IP adresy.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2527
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 08:55