192.168.1.x - zobrazuje web http://microsoft.com/

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Covy
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

192.168.1.x - zobrazuje web http://microsoft.com/

Příspěvekod Covy » 12 úno 2017 12:00

Prosím o radu.

Nedávno jsem se rozhodl změnit heslo na naší wifi, a tak jsem do prohlížeče vypsal adresu IP wifi (správný postup znám!).
Jenže na adrese, kde by se měla zobrazit "přihlašovací tabulka" se mi zobrazí jen stránka od Microsoftu a píše to "Welcome" a po kliknutí to přejde na jejich web.

Jak se mám dostat k administraci wifi, aniž bych musel připojovat kabel mezi routerem a PC???

Moc díky všem za pomoc.
C.



Reklama
Uživatelský avatar
W3rT1x
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 148
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: 192.168.1.x - zobrazuje web http://microsoft.com/

Příspěvekod W3rT1x » 12 úno 2017 12:03

Ahoj, zkoušel jsi i jiný prohlížeč?
Steam: ZDE
OS: Windows 10
CPU: Intel Core I7-3770 @ 3.9Ghz
GPU: MSI GTX 1080 gaming x plus
SSD: 120GB
SSD2: 240GB
RAM: G.SKill RipjawsX 16GB 1600 CL9
MB: ASUS P8B75-M/CSM
PSU: Corsair VS550, 550W
Case: Zalman Z11 PLUS HF1, červenočerná

Covy
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: 192.168.1.x - zobrazuje web http://microsoft.com/

Příspěvekod Covy » 12 úno 2017 12:05

Ahoj, díky, zkoušel - všude stejné.

Chrome, IEx, ...

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1487
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: 192.168.1.x - zobrazuje web http://microsoft.com/

Příspěvekod Microsheep » 12 úno 2017 12:15

Zadej do cmd, nslookup (enter) a pak zadej nějakou adresu (např. nějakou kterou zkoušíš 192.168.1.x) a pošli výsledek.
Každopádně je divný, že by ti dnsky reverzovali lokální adresu na microsoft stránky
Koukni se ještě do souboru hosts, jestli tam nemáš nějakou neplechu.

Covy
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: 192.168.1.x - zobrazuje web http://microsoft.com/

Příspěvekod Covy » 12 úno 2017 12:23

Ahoj, díky.

Píše mi to server neznámý, adresa 192.168.1.1, po zadání mé celé adresy to píše, že je doména neznámá, přitom to je má výchozí brána.

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1487
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: 192.168.1.x - zobrazuje web http://microsoft.com/

Příspěvekod Microsheep » 12 úno 2017 12:24

To je v pořádku. Bordel budeš mít někde na počítači.

Covy
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: 192.168.1.x - zobrazuje web http://microsoft.com/

Příspěvekod Covy » 12 úno 2017 12:25

Aha, tak to je divný.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 36 vteřinách:
Ještě mě napadlo, jestli není potřeba nainstalovat nějaký doplněk od Microsoftu (mám Win10), protože mě to pořád odkazuje na to jejich IIS.

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1487
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: 192.168.1.x - zobrazuje web http://microsoft.com/

Příspěvekod Microsheep » 12 úno 2017 12:27

Podíval jsi se do toho hosts souboru, jak jsem říkal?

Covy
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: 192.168.1.x - zobrazuje web http://microsoft.com/

Příspěvekod Covy » 12 úno 2017 12:30

Víš, nejsem v tomhle úplně znalý, mohl bys mi stručně popsat postup? Moc díky.

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1487
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: 192.168.1.x - zobrazuje web http://microsoft.com/

Příspěvekod Microsheep » 12 úno 2017 12:32

V lokaci C:\Windows\System32\Drivers\etc je soubor hosts bez přípony. Otevři ho a zkopíruj sem obsah (nelépe wordpad, notepad)

Covy
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: únor 17
Pohlaví: Muž

Re: 192.168.1.x - zobrazuje web http://microsoft.com/

Příspěvekod Covy » 12 úno 2017 12:36

Naposledy upravil(a) Covy dne 12 úno 2017 12:58, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1487
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: 192.168.1.x - zobrazuje web http://microsoft.com/

Příspěvekod Microsheep » 12 úno 2017 12:37

Zkopíruj sem obsah. Klidně to může být zakomentované. Takže když mi tohle řekneš, tak mi vlastně moc neřekneš.
//Pravděpodobně, ani nebude pachatel v hosts, protože ten by nejspíš ani reverse nepřeložil.
Naposledy upravil(a) Microsheep dne 12 úno 2017 12:51, celkem upraveno 1 x.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Projektor zobrazuje pouze Powerpoint
    od Misomiso » 19 bře 2019 14:01 » v Vše ostatní (hw)
    2
    374
    od Misomiso
    19 bře 2019 14:28
  • HTTP server - port forwarding
    od Petrfoo » 20 led 2019 13:02 » v Administrace sítě
    1
    599
    od ITCrowd
    20 led 2019 13:41
  • Re: Wordpress - zle zobrazuje tlačidlo play/pause po update
    od izzy1995 » 21 led 2019 14:44 » v Programování a tvorba webu
    6
    1511
    od izzy1995
    18 bře 2019 00:04
  • Ve Win10 se zobrazuje Chybová hláška "Soubor nebyl nenalezen"
    od martin.efres » 10 led 2019 10:29 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    547
    od martin.efres
    10 led 2019 16:29
  • Microsoft Store
    od mrpersi23 » 25 bře 2019 18:44 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    599
    od kecalek
    25 bře 2019 20:58

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host