Vzdálené vypínání / Wake on lan

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

nations112
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1012
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Vzdálené vypínání / Wake on lan

Příspěvekod nations112 » 02 kvě 2017 22:42

Zdravím.
Řeším problém se vzdáleným vypínáním počítačů v síti.

- Všechny stanice mají Windows 10
- Router je Mikrotik, všechny porty mezi DHCP povoleny
- Stanice jsou v DHCP 192.168.5.xxx
- Admin stanice je v DHCP 192.168.87.xxx
- Jak admin stanice, tak stanice mají stejný administrátorský účet a heslo
- Workgroup je ve všude stejná

Přesto, že jsem dodržel všechny tyto věci, tak stejně mi to hlásí "Access denied(5)" , zkusil jsem vypnout firewall a bez výsledku.
pingování mezi stanicemi OK

Je třeba pro tuto akci mít ve Windows doménu? Co jsem četl, tak by to snad mělo jít i ve skupině.


A ještě mám dotaz ohledně Wake on Lan. Tam musím v BIOS povolit jen WOL a v admin stanici jen správně zapsat MAC a paket pro startu. Víc nemusím ne?



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17252
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálené vypínání / Wake on lan

Příspěvekod ITCrowd » 02 kvě 2017 22:49

Ve workgroup, pokud jsi přihlášen pod účtem admina, tak z tohoto pc by mělo vypnutí fungovat obyčejným shutdown příkazem.
WoL by mělo chodit tak jak říkáš. Přenos WoL paktů v síti musí být v routeru povolen.
Teď čtu ty IP adresy, tak takhle ne. Buď použiješ masku 255.255.0.0, nebo všechny musíš mít ve stejné podsíti. Nebo můžeš použít vbs skript a konzolu WMI.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

nations112
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1012
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vzdálené vypínání / Wake on lan

Příspěvekod nations112 » 02 kvě 2017 23:34

Tak ještě změna. Šel jsem se podívat do Mikrotiku a nakonec tam DHCP nejsou a vše je řešeno přes pevné IP v daném rozsahu.

Zkusil jsem se s admin PC připojit do rozsahu stanic a problém stále stejný "acces is denied.(5)"

Znovu jsem zkontrolovat oba PC. účet, heslo, skupina stejná.

Na google už jsem se díval, problém řeší více lidí, ale nějaké fungující řešení jsem stále nenašel. Vzdálená plocha a další služby fungují bez problému, pouze to vypínání/restart vázne.

WOL jsem vyřešil, díky.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17252
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálené vypínání / Wake on lan

Příspěvekod ITCrowd » 02 kvě 2017 23:51

Jakou máš masku na admin PC?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17252
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálené vypínání / Wake on lan

Příspěvekod ITCrowd » 03 kvě 2017 00:33

To bys ji musel změnit i na těch ostatních PC, jinak máš počítače v jiných podsítích a bavit se spolu nebudou.
V mém podpisu najdeš návod k diagnostice WiFi. Zde je popsán program netscan. Tem na wokenní pravidla kašle. Tedy jej stáhni, spusť a načti si počítač(e) v síti 192.168.5.xx. Poté na něj pravoklikni a z nabídky vyber "Remote power off". Další volba je o tom, jak se vypínání postaví k běžícím procesům. A u autentizace nech zetrženo Use current account. Pokud se vrátí chyba přístupu, pak budˇnejsi přihlášen jako administrátor, nebo nesedí "stanice mají stejný administrátorský účet a heslo". V tom případě vyzkoušej vypnutí se specifickým účtem, kam zadáš platné admin heslo ke stanici.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

nations112
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1012
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vzdálené vypínání / Wake on lan

Příspěvekod nations112 » 03 kvě 2017 01:22

Zvláštní, naprosto všechny možnosti končí stejnou hláškou, přitom účty jsou opravdu stejné, hesla taky a skupina taky. Zkusím se na to zítra podívat ještě detailněji. Opravdu není u desítek ještě nějaké omezení?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17252
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálené vypínání / Wake on lan

Příspěvekod ITCrowd » 03 kvě 2017 02:02

Zkus na jednom stroji vypnout firewall. Možná je zablokován port, po kterém to chodí.
Zkus povolit sdílení souborů a tiskáren.
Zkus:
zadej v příkazovém řádku příkaz "secpol.msc" Spustí se konzola Nastavení zabezpečení. Zde jsi do Místní zásady/Přiřazení uživatelských práv/Vynutit vypnutí ze vzdáleného systému. Přidej položku Everyone.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9493
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálené vypínání / Wake on lan

Příspěvekod zeus » 03 kvě 2017 10:17

nations112 píše:Zvláštní, naprosto všechny možnosti končí stejnou hláškou..

Co PSTools, konkretne psshutdown? Tam muzes zadat jmeno/heslo jako soucast prikazu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

nations112
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1012
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vzdálené vypínání / Wake on lan

Příspěvekod nations112 » 05 kvě 2017 20:46

Tak po reinstallu se nakonec povedlo. Ale musí tam být "everyone", což mi nepřipadá zrovna jako šťastné řešení.
Původně tam byl jen administrator.

Jakmile chci napevno nastavit nějaký PC v síti vyletí hláška "došlo k rozšířené chybě. Uložení se nezdařilo, databáze mistních zásad)


A wake on lan nakonec jednoduše asi nevyřeším. WOL funguje, když jsou všechny PC v jedné síti, ale jakmile to tahám přes router, tak to nejde. Takže buď budu používat WOL skrze skript v mikrotiku, nebo si s tim budu muset pohrát


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Wake on lan z úplného vypnutí.
    od michalbar » 19 pro 2018 17:57 » v Sítě - hardware
    3
    635
    od michalbar
    19 pro 2018 18:30
  • Nastavení vzdálené plochy
    od deepstar » 02 črc 2019 16:55 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    8
    633
    od zeus
    03 črc 2019 10:38
  • Vzdálené ovládání a skrytá obrazovka
    od S.RealD » 30 dub 2019 00:00 » v Administrace sítě
    11
    1404
    od Akrej
    01 kvě 2019 12:50
  • Portování a nebo program k ovládání vzdálené plochy.
    od LegendCZ » 21 zář 2019 17:26 » v Vše ostatní (inet)
    3
    783
    od ITCrowd
    21 zář 2019 19:48
  • Vypinaní PC
    od kedar700 » 28 zář 2019 15:16 » v Problémy s hardwarem
    10
    511
    od kedar700
    29 zář 2019 10:58

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti