topologie sítě Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

LaB
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 842
Registrován: duben 09
Pohlaví: Muž

topologie sítě  Vyřešeno

Příspěvekod LaB » 24 lis 2017 20:52

Existuje, prosím, nějaký program, který by mi zobrazil topologii domácí sítě? Nemám s tím žádné zkušenosti...
Díky za rady...



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39853
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: topologie sítě

Příspěvekod petr22 » 24 lis 2017 21:25

Na co program ?

To mas doma tolik zarizeni ze se to neda jednoduse nakreslit ?

LaB
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 842
Registrován: duben 09
Pohlaví: Muž

Re: topologie sítě

Příspěvekod LaB » 24 lis 2017 22:25

Jen jsem si chtěl vyzkoušet, jak to funguje a co všechno to dokáže zjistit...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17251
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: topologie sítě

Příspěvekod ITCrowd » 29 lis 2017 09:30

My používáme třeba openwiev od HP.
Jinak třeba The dude: https://www.slunecnice.cz/sw/the-dude/
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

LaB
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 842
Registrován: duben 09
Pohlaví: Muž

Re: topologie sítě

Příspěvekod LaB » 29 lis 2017 09:42

Díky za info. Na dude jsem se díval, ale zatím se mi ho nepodařilo "rozhýbat". Stačí nainstalovat klienta do PC, nebo musí ještě běžet něco v mikrotiku? Po instalaci do PC a zadání IP routeru se nic neděje. Podotýkám, že tohle není rozhodně můj obor, jen bych se rád dozvěděl něco nového. Stáhl jsem si k tomu návod, ale zatím jsem neměl příležitost se do toho "ponořit".
Asi jsem si to představoval jako "Hurvínek válku" - Nainstaluju, spustím a uvidím, co kde je v síti připojeno...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17251
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: topologie sítě

Příspěvekod ITCrowd » 29 lis 2017 09:51

Abych řekl pravdu, netuším.
Vím, že dude kluci v práci pouřívali a nevím o tom, že bychom tam měli mikrotik. Takže fungovat by to asi mělo. Ale ruku do ohně bych za to nedal :-)
Pokud ti jde o proskenování sítě, pak doporučuji netscan https://www.softperfect.com/products/networkscanner/
nebo lze použít nástroje pd rawlogic: http://www.rawlogic.com/products.html
Jinak otízka není položena nejpřesněji - v době ethernetu je topologie sítě vždycky hvězda :-) https://cs.wikipedia.org/wiki/Topologie_s%C3%ADt%C3%AD
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

LaB
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 842
Registrován: duben 09
Pohlaví: Muž

Re: topologie sítě

Příspěvekod LaB » 29 lis 2017 10:05

S tou hvězdou máš samozřejmě pravdu:-)
Proskenování sítě už mám, v rámci mých možností a znalostí, probádané. Použil jsem Advanced IP scanner.
Žil jsem v domnění, že Dude nainstaluju a on si sám najde všechna zařízení v lokální síti. Ale vypadá to, že budu muset v Dude sít "sestavit" ručně. Nešel jsem nějaký video návod, příležitostně to podle toho vyzkouším http://mikrotik.tlupa.com/?p=295 .


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rozsah vnitrni site
    od shockwave » 01 led 2019 12:49 » v Sítě - hardware
    4
    688
    od ITCrowd
    01 led 2019 19:49
  • Rozšíření domácí sítě
    od JanaVrtkuva » 30 pro 2018 10:45 » v Sítě - hardware
    6
    948
    od JanaVrtkuva
    31 pro 2018 11:47
  • Podivné chování sítě
    od Jafff » 07 lis 2019 07:48 » v Sítě - hardware
    13
    816
    od ITCrowd
    08 lis 2019 21:21
  • Prodlouzeni bezdratove site
    od shockwave » 31 říj 2019 07:22 » v Administrace sítě
    2
    452
    od Coxx-cz
    31 říj 2019 09:40
  • Přemostění bezdrátové sítě
    od CCNC » 23 zář 2019 16:49 » v Sítě - hardware
    3
    721
    od Microsheep
    24 zář 2019 09:20

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů