Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

shockwave
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 326
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod shockwave » 04 úno 2018 18:58

Ahoj, chci se optat, chtel bych, abych na dalku byl schopen probudit pc pres Teamveawer, ale nemohu v biosu nikde najit polozku Wake on Lan. Na sitove karte se mi podarilo toto zaškrtnout, i v teamveaweru se mi objevila polozka PROBUDIT u daneho pc , ale mam takovy dojem, ze to vse vazne na tom biosu. Poradi prosim nekdo, co dal? Dekujii moc



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39969
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod petr22 » 04 úno 2018 19:29

Hlavne to vazne na tom, ze ten WOL paket musis poslat z lokalni site, napriklad z routeru pokud to umi.

shockwave
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 326
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod shockwave » 05 úno 2018 07:08

Jak to myslis z lokalni site, ja potrebuji notbook probudit na dalku, tak to nebudu doma na lokalni siti:( a kde zjistit, zda tuto funkci umi router? Dekujii moc

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39969
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod petr22 » 05 úno 2018 07:24

Snad se to jmenuje Wake on LAN, ne ?

LAN = lokalni sit

Pres internet (WAN) to neprojde, musis to spustit ze zarizeni ve stejne lokalni siti jako to ktere chces probudit.

U routeru to musi byt bud v manualu nebo je to videt v jeho rozhrani.

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 593
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod TRNX » 05 úno 2018 07:43

To by mě pak zajímalo k čemu to WOL teda je, když musí být člověk v lokální síti. Těch 20 metrů se projdu k tomu stroji abych to zapnul. Jediné využití vidím možná v nějaké větší firmě.
Každopádně jediné řešení mě napadá mít prostě doma nějaké zařízení, co pojede nonstop, třeba telefon na kterém bude Team Viewer, na něj se odněkud připojit a pak probudit mašinu..

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39969
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod petr22 » 05 úno 2018 07:57

K cemu to asi tak je ?

Mam v siti 100.000 pocitacu, polovinu z nich na druhem konci sveta.

Je snad naprosto jasne, ze to neni urceno na spusteni pocitace v domaci siti ktery je 2 metry daleko.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17341
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod ITCrowd » 05 úno 2018 08:06

To je právě rozdíl mezi profi a domácím zařízením.
Pokud nemáš DHCP a tím pádem je jasně svázána IP a MAC adresa, pak lze v konfiguraci nastavit, kam má router WOL paket poslat. Ovšem, je to trochu alchymie.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 593
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod TRNX » 05 úno 2018 08:52

No takže by teoreticky mohl probudit PC pomocí VPNky i na dálku ne?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17341
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod ITCrowd » 05 úno 2018 09:01

VPN je tvořena konkrétními stroji. Pokud bude jeden z nich vypnutý, tak těžko.
Nicméně, pokud půjde VPN mezi routerem a strojem venku, tak by to snad jít mohlo, ale router stejně musí vědět, kam paket směrovat.
Celkem slušně se to dá obejít povolením WAN konfigurace, připojit se na router a z routeru poslat paket na určený stroj. Tohle funguje. Je ale třeba mít veřejnou IP. A navíc povolení WAN konfigurace je vždy bezpečnostní díra. Většina routerů ani neumí https při konfiguraci, takže z hlediska bezpečnosti bych to nedoporučil.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 593
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod TRNX » 05 úno 2018 09:12

A co myslíš tím povolením WAN? Do teď jsem měl za to, že WAN musí být nebo spíše je zapnuto jakoby vždycky, aby šel do routeru internet a mohl jej vysílat dál. Teda kromě případů, kdy používáš router jako switch.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17341
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod ITCrowd » 05 úno 2018 09:16

Povolení přístupu do konfigurace routeru z WAN.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 593
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Teamveawer a probuzeni z rezimu spanku

Příspěvekod TRNX » 05 úno 2018 09:17

Jo takhle, už chápu. A i když by si nastavil dost silné heslo, pořád je to bezpečnostně rizikové?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • windows 10, zapínání z režimu spánku
    od shockwave » 05 pro 2019 18:59 » v Problémy s hardwarem
    2
    173
    od shockwave
    05 pro 2019 19:26
  • Nejde do režimu spánku a nevypne displej
    od soldanek99 » 29 črc 2019 22:17 » v Problémy s hardwarem
    6
    447
    od soldanek99
    31 črc 2019 18:32
  • Win 10, okamžité vypínání z režimu spánku
    od shockwave » 25 bře 2019 09:31 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    3
    640
    od mmmartin
    27 bře 2019 10:59
  • Notebook - po zavření krytu se neprepne do režimu spánku
    od ivonavra » 28 říj 2019 09:22 » v Problémy s hardwarem
    2
    397
    od ivonavra
    28 říj 2019 13:30
  • Klávesnice,myš vypne pc z režimu spánku
    od shockwave » 30 bře 2019 12:25 » v Problémy s hardwarem
    0
    350
    od shockwave
    30 bře 2019 12:25

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti