kabelový modem a wifi router

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

pawouk73
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: březen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

kabelový modem a wifi router

Příspěvekod pawouk73 » 08 bře 2018 16:34

Dobrý den,
Mám internet od kabelové televize přes modem thomson rca. Ten jsem měl do PC přes usb. Teď se mi dostal do ruky wifi router huawei hg622u a ja jej nedokažu nastavit. Pokud zapojím modem síťovým kabelem do PC, automaticky se načte ip a internet funguje. Jakmile ale zapojim modem-router-pc, internet nejde. Podle manuálu jsem nastavil ve wan ip,bránu a dns, co mám od poskytovatele, a stejně nic. V sítích se vůbec nevyznám, tak snad někdo s nastavením poradíte.

Díky Zdenek



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: kabelový modem a wifi router

Příspěvekod ITCrowd » 08 bře 2018 18:19

Vítej na PC-HELP!
Uvedený router je xDSL router. Pokud tvůj modem umí zároveň i routovat, pak můžeš použít postup v mém podpisu - Router jako switch.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

pawouk73
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: březen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: kabelový modem a wifi router

Příspěvekod pawouk73 » 09 bře 2018 10:00

Díky za odpověď. Můj modem Je Thomson tcm420 s jedním síťovým výstupem, takže routovat asi neumí. Co jsem našel na různých fórech, tak každý za něj doporučuje router. Ten mám, jen ho neumím nastavit. Pojmy jako NAT, Bridge apod. mi nic neříkají. Byl jsem zvyklý zapojit jen do PC a všechno jelo. Takže mi jde hlavně o nastavení toho routeru. A to je asi stejně takto na dálku problém. :?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: kabelový modem a wifi router

Příspěvekod ITCrowd » 10 bře 2018 17:08

V tom není problém. Problém je v tom, že ten tvůj hjůvej nelze použít. Musíš mít router s WAN vstupem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

pawouk73
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: březen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: kabelový modem a wifi router

Příspěvekod pawouk73 » 10 bře 2018 18:52

V menu ten hjůvej ale nastavení wan má. Každopádně je to jedno. Dostal jsem wifi router zyxel p870hn a ten se nastavil automaticky sám. Takže v PC už internet mám. Akorát na wifi internet není, ale to už snad nějak vychytám. Všem děkuju za rady.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: kabelový modem a wifi router

Příspěvekod ITCrowd » 10 bře 2018 20:03

Menu WAN a port WAN jsou dvě naprosto rozdílné věci. Asi tak stejné jako když máš menu = jídelní lístek a menu jako kompletní oběd.
Ten zyxel je to samé - opět nemá WAN port. Tedy platí, co jsem již psal:
Uvedený router je xDSL router. Pokud tvůj modem umí zároveň i routovat, pak můžeš použít postup v mém podpisu - Router jako switch.
Podívej se sem: download/file.php?id=40249&mode=view
Poznáš jaký je rozdíl mezi WAN a DSL?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

pawouk73
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: březen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: kabelový modem a wifi router

Příspěvekod pawouk73 » 10 bře 2018 20:11

Tak ten wan port tam není. Každopádně v pc teď internet mám. Modem jsem zapojil do lan1 a funguje to.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: kabelový modem a wifi router

Příspěvekod ITCrowd » 10 bře 2018 22:00

Kdyby sis pročetl, co ti bylo doporučeno, tak bys už věděl, že každý router může pracovat jako switch. Tak pracuje i teď. Problém nastane, až budeš chtít připojit více zařízení. Tedy pokud modem není zároveň router - to už jsem tu psal dvakrát.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

pawouk73
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: březen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: kabelový modem a wifi router

Příspěvekod pawouk73 » 10 bře 2018 22:18

Díky za informace. Omlouvám se, ale tato problematika je pro mě skutečně španělská vesnice. Každopádně díky za tvůj čas a trpělivost.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • xDLS modem pro OpavaNet (jejich modem nebo svůj?)
    od happysafari » 21 lis 2019 08:56 » v Sítě - hardware
    3
    344
    od happysafari
    21 lis 2019 11:51
  • WiFi router do 2 500 Kč
    od Tonek » 26 lis 2019 19:19 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    312
    od ITCrowd
    26 lis 2019 20:21
  • R: Wifi Router s HDD
    od Vstrom650 » 31 led 2019 15:28 » v Sítě - hardware
    3
    549
    od Vstrom650
    31 led 2019 16:29
  • Re: Herní WiFi router?
    od softim » 10 bře 2019 09:38 » v Sítě - hardware
    9
    754
    od ITCrowd
    10 bře 2019 12:45
  • Router a sledování provozu na wifi
    od shockwave » 01 úno 2019 09:54 » v Administrace sítě
    7
    1834
    od ITCrowd
    01 úno 2019 21:07

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host