Merač dát vo Windows Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2737
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Merač dát vo Windows

Příspěvekod cobr4in » 08 zář 2018 00:27

Čau,

vo Windows 10 je vstavaný merač prenesených dát, ale chcem sa spýtať na spôsob merania. Meria len prenesené dáta v rámci daného PC alebo ťahá dáta priamo z routra a teda meria prenosy všetkých zariadení pripojených k danej Wi-Fi sieti? Lebo k routru mám pripojený ešte jeden PC, niekoľko mobilov a sem-tam tablet a potreboval by som poznať celkovú spotrebu.

Díky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


► Zobrazit spoiler

Reklama
zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9223
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Merač dát vo Windows

Příspěvekod zeus » 08 zář 2018 14:32

Co bys rekl, muzou tvoje Windows sledovat bez dalsiho softu tok dat z jinych zarizeni?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2737
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Merač dát vo Windows

Příspěvekod cobr4in » 08 zář 2018 14:36

Vieš, či je súčasťou Windows taký soft alebo nevieš? Ja to neviem.
► Zobrazit spoiler

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9223
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Merač dát vo Windows

Příspěvekod zeus » 08 zář 2018 14:42

Tak se zamysli (nebo si poposedni) ;)
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2737
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Merač dát vo Windows

Příspěvekod cobr4in » 08 zář 2018 14:46

Neodpovedal si. Nevieš to, ale snažíš sa ma zhadzovať. Vadí mi, že takto míňaš môj čas.
► Zobrazit spoiler

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9223
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Merač dát vo Windows

Příspěvekod zeus » 08 zář 2018 14:58

To ma clovek za to, ze nechce odpovidat jak pro pitomce...

Meri data na lokalnim sitovem rozhrani.

Pro jistotu jeste upresneni predchozi vety - ne, nemeri ostatni zarizeni ani to netaha z routeru.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2737
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Merač dát vo Windows

Příspěvekod cobr4in » 08 zář 2018 15:13

Musíš si zvyknúť aj na pitomé otázky. Pýtam sa vždy len na to, čo neviem. Nepýtam sa na to, čo viem. Každopádne ti ďakujem za vysvetlenie, teraz som už rozumnejší. :-) A nevieš, ako to najlepšie merať? Môže to byť nejaká apka pre mobil alebo aj pre PC, na tom mi vlastne nezáleží. Router mi to meria, ale namerané hodnoty nuluje v náhodných intervaloch, takže to nemôžem použiť.
► Zobrazit spoiler

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 36836
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Merač dát vo Windows

Příspěvekod petr22 » 08 zář 2018 15:15

Windows 10 umi ledacos, ale nejakym zazracnym zpusobem cucat prenesena data z routeru
fakticky neumi.

Windows 10 meri data presne na tom rozhrani, ktere je tam uvedeno a jeste navic velice nepresne.

Presne ti to meri pouze poskytovatel pripojeni.

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2737
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Merač dát vo Windows

Příspěvekod cobr4in » 08 zář 2018 15:22

Doteraz som to kontroloval cez stránky poskytovateľa. Problém je, že ten ich web mi často píše nejakú chybu s prihlásením. Neviem, asi mávajú časté výpadky zákazníckej zóny. No a neexistuje na to žiadny program, ktorý by si bral dáta priamo z routra? Kľudne aj platený, ak by to bolo len pár eur...
► Zobrazit spoiler

dvorakj
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2407
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Merač dát vo Windows

Příspěvekod dvorakj » 08 zář 2018 17:11

kup si poradny router, neco od Mikrotik. ten meri prenesene data cehokoliv, co v tom routeru potrebujes merit.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 36836
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Merač dát vo Windows

Příspěvekod petr22 » 08 zář 2018 17:42

Presne tak - s Mikrotikem ti to pujde a muzes si to treba nechat zobrazovat na plose.

Pocitej ale s tim, ze jakmile se tvoje mereni bude rozchazet s merenim poskytovatele,
budou platit jeho data.

Uživatelský avatar
cobr4in
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2737
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Merač dát vo Windows  Vyřešeno

Příspěvekod cobr4in » 08 zář 2018 20:18

Ok, dík za rady. :-)
► Zobrazit spoiler


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sktrukturalizace dat
    od samba » 28 lis 2018 17:39 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    0
    543
    od samba
    28 lis 2018 17:39
  • Uložení dat prohlížeče
    od Raxxx00071 » 09 lis 2018 09:50 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    246
    od Raxxx00071
    09 lis 2018 09:50
  • Obnova smazaných dat
    od Těsňa » 22 bře 2019 17:16 » v Vše ostatní (sw)
    7
    904
    od Těsňa
    31 bře 2019 12:13
  • Zalohovani dat z fb
    od Olga » 12 bře 2019 08:34 » v Vše ostatní (inet)
    1
    579
    od Grander
    19 bře 2019 02:06
  • VBA - úprava dat
    od Listers » 25 dub 2019 09:15 » v Kancelářské balíky
    5
    525
    od Listers
    26 dub 2019 21:08

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů