Propojení 2 routerů.

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 30 dub 2019 11:48

Ahoj,

moc se v síťích a routerech nevyznám, tak se obracím na vás.
Chci doma zvýšit dosah Wi-Fi a koupil jsem si k tomu druhý router. Akorát ted nevím, jestli ty dva routery propojit LAN to LAN nebo LAN to WAN. Jeden z routerů podporuje 5Ghz síť a ted druhý (starší) ne.
Sice ještě vůbec ani nevím jak na to, ale to snad najdu návody na netu.
Díky za odpověď :)



Reklama
h00ki
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: duben 19
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod h00ki » 30 dub 2019 13:45

Pokud chceš vytvořit 2 rozdílné sítě, tak to můžeš připojit do WAN portu a pouze vypnout NAT (Network Address Translation). Pokud to chceš mít všechny zařízení v jedné síti, tak využij možnost AP mode na routeru a taktéž to strč do WAN. Více se dočteš v manuálu svého nejmenovaného routeru.
Podpis nikdo nečte

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17152
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 30 dub 2019 13:49

Jeden z návodů, který hledáš je i v mém podpisu (router jako switch).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 30 dub 2019 16:54

Zkusím návod. Díky

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 11:50

Tak jsem to zkusil. Po připojení 2. routeru k PC vše v pořádku, ale už se mi nedaří přes to číslo u té brány spustit stránku kde to po mně chce ty přihlašovací údaje. Stránka pouze bliká a nic víc.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17152
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 12:23

Můžeš upřesnit v kterém bodu návodu jsi se zasekl?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 13:50

Bod 3. zadám do příkazového řádku ipconfig. Ukaže se mi Gateway a číslo. To zkopíruju a zadám do webu. Webová stránka se ale už bohužel nenačtě. Přitom s prvním routerem jsem neměl problém.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17152
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 14:07

Ping na tu bránu funguje?
Můžeš sem dát výpis toho příkazu ipconfig?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 17:19

Toto zadám do webové stránky. S prvním routerem bez problému, s tím druhým bohužel. Stránka se mi nenačtě.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17152
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 17:31

prosím o ipconfig -all
ping jsi ověřil?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

martin.100
Level 1
Level 1
Příspěvky: 57
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod martin.100 » 08 kvě 2019 17:39

Jakou IP adresu má druhý router ? Já mám modem s IP adresou 10.0.0.138, za ním mám ve druhé místnosti wifi router (s vypnutým DHCP). Ten má modemem přidělenou IP 10.0.0.1, a ať zadám do prohlížeče obě IP adresy, tak se dostanu do administrace jak modemu tak i wifi routeru.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17152
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 17:41

martine, nepleť se do tématu, kterému nerozumíš. Nikdo tu nechce vědět, jak to máš doma.
prostuduj si návod v mém podpisu, pak pochopíš, jak to má fungovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení dvou routerů
    od FachmanCz » 30 dub 2019 15:54 » v Sítě - hardware
    3
    724
    od ITCrowd
    30 dub 2019 21:33
  • Propojení TV a routeru kabelem
    od martyy » 11 črc 2019 19:04 » v Sítě - hardware
    2
    458
    od martyy
    11 črc 2019 19:48
  • Propojení routerů bez kabelu pro šíření WiFi
    od Martin70 » 15 čer 2019 10:36 » v Administrace sítě
    1
    719
    od zeus
    15 čer 2019 13:35
  • propojení
    od Duffy23 » 28 kvě 2019 15:11 » v Vše ostatní (sw)
    4
    570
    od ITCrowd
    28 kvě 2019 19:53
  • Propojení tv a dk
    od stosaur » 31 bře 2019 15:56 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    6
    1570
    od Marfy
    31 bře 2019 20:04

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů