Propojení 2 routerů.

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 390
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 17:57

U čeho mám ověřit ping?
Co mám zadat za příkaz?

Jinak tady je config -all

Teď mám připojený druhý router. Mám ho zapojený skrze modem tzn. když jsem dal 2. router do zásuvky a síťový kabel do PC, tak jsem byl bez internetu. Nejdřív jsem musel vyvést kabel do routeru a až potom z routeru do PC.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19255
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 18:33

Což je v rozporu s návodem.
Druhý router, který nastavuješ NESMÍ být k ničemu připojen. Jen k tomu počítači. Kdyby měl být někam připojen, napsal bych to.
ping: v tomhle případě "ping 192.168.0.1".
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 390
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 18:49

Tady máš oba dva (snad správné) screeny.
Nevím co mám pingnout, takže jsem to snad trefil správně.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19255
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 18:54

Tohle nedává smysl.
v prvním obrázku není přidělena korektní IP adresa. A proto ping nemůže fungovat. Přesto ale funguje.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 24 vteřinách:
Pokud je ten první screen z PC, které je zapojeno JEN ke druhému routeru, pak síťovka nedostává IP adresu a na druhém routeru neběží DHCP. Tedy ho restartuj do továrního nastavení.
Další možnost je nefunkční router (port, kabel).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 390
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 19:01

No nefunguje. Pokud mám starý router připojen k PC bez modemu, nefunguje mi internet.Tím pádem mi nevyskočí nic u toho příkazu s pingem.
Ted mám zapojený svůj nový router skrze modem a jde mi net.
1.screen je když je zapojený druhý router bez modemu.
2. screen je když mám zapojený router s modemem, aby mi šel net do PC.
Oba routery jsou 100% funkční.
Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5304
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod RIKI22 » 08 kvě 2019 19:42

Čo máš za modem, značku a typ starý a nový router ?

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 390
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 19:49

modem CISCO EPC3208
router (starý) TP-LINK TL-WR841N
router (nový) TP-Link Archer C6 (Archer C6)
Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5304
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod RIKI22 » 08 kvě 2019 20:03

Archer C6 je lepší router a tak ho nechaj , ako hlavný router.Od výroby je nastavený takto a má zapnuté DHCP.
Obrázek

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 390
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 20:10

Mám ho jako hlavní router. a IP adressa je stejná u obou routeru.. Masku podsítě ale nepotřebuji :-) Potřebuju se dostat do nastavení staršího routeru. Ale nejde mi pokud ho zapojím bez modemu. Jak mi bylo řečeno výše, to nesmím udělat. Tak se ptám, jak na to? :)
Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5304
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod RIKI22 » 08 kvě 2019 20:14

Ako si bol upozornený, pripoj k PC iba starý router a vojdi do menu , aby si zmenil nastavenie.Ak sa nedostaneš do menu , tak sprav reset routra.Potom si ho nastav :
Obrázek
Až po zmene ho zapoj za hlavný router.

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 390
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 20:19

Ale ja se do toho menu vůbec nedostanu. Nenačte se mi stránka a pokud je router bez modemu tak jsem uplně bez internetu.
Pokud zapojím router (starý) bez modemu tak jsem uplně bez internetu.. Starý modem jsem resetoval,ale nic. Jelikož jsem u toho neměl internet.
Zdroj SEASONIC Focus Plus (SSR-750PX), Platinum, 750W
CASE Be quiet Dark Base 700
CPU Intel Core i9-9900K (3,6 GHz,16MB, LGA 1151)
ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Z390
EVGA GeForce 2080 SUPER FTW3 ULTRA GAMING
HDD SSD A-Data XPG SX8200 PRO, M.2
RAM Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
COOLER AKASA chladič M.2 SSD
HDD SSD Samsung 970 EVO PLUS, 250GB, M.2
NZXT kraken x72

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5304
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod RIKI22 » 08 kvě 2019 20:20

Pri nastavovaní nerieš internet.Pri resete preblikli diódy ,čo má router ?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • propojeni 2 pc pomocí routeru
    od shockwave » 20 dub 2020 10:39 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    285
    od shockwave
    22 dub 2020 10:19
  • Propojení dvou routerů - omezení downloadu
    od geekercz » 06 bře 2020 11:48 » v Administrace sítě
    7
    1304
    od geekercz
    09 bře 2020 18:28
  • Propojení WiFi routerů s funkcí MESH pomocí SWITCH
    od Harold » 30 lis 2019 11:49 » v Sítě - hardware
    7
    988
    od Harold
    30 lis 2019 16:16
  • Nejde ping ze zařízení u primárního routeru na zařízení sekundárního routeru
    od postcd » 17 pro 2019 17:53 » v Administrace sítě
    4
    1282
    od zeus
    22 pro 2019 17:17
  • Propojení NTB + TV
    od cry2ea » 29 dub 2020 10:28 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    169
    od peta501
    29 dub 2020 11:05

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host