Propojení 2 routerů.

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 20:26

Ano, diody probliknou a pak router najede. Přes browser jsem se právě dostal do nastvení routeru. Ale jen u nového, u starého ne.



Reklama
RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4680
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod RIKI22 » 08 kvě 2019 20:30

Ale máš mať zapojený k PC iba jeden router nič iné , keď nastavuješ.Dúfam , že to aj tak robíš.

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 20:31

No teď mám zapojený pouze starý router, bez modemu. Ale nemůžu se dostat do nastavení přes browser. Mám tedy připojit modem?

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4680
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod RIKI22 » 08 kvě 2019 20:46

Nezapájaj modem.Tieto TP-Linky, tak odchádzajú.Dúfam , že si skúsil aj druhý prehliadač.Čo mi pomohlo , ak takto blbne zmeniť nastavenie lan v PC z Získať IP adresu automaticky a nastaviť manuálne.Skúsiť môžeš.Niekedy zaberie viackrát skúšať reset.
Obrázek

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17154
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 20:58

rik22: několikrát jsi byl žádán, abys nepřispíval do témat o kterých nevíš nic.
sikosta: To může fungovat jen za předpokladu, že je síť skutečně 192.168.0.0/24. A to nevíme.
1. ověř, že nemáš kabel strčený do portu WAN.
2. připojuješ se stejným kabelem?
3. Internet nefunguje správně. Dokud to nenastavíš a nezapojíš, tak ani fungovat nemá.
4. restart se u tohoto tplinku dělá tak, že WPS/RESET tlačítko se podrží déle, než 10 sekund. Dokud se nerozbliká sys dioda. Ta se nejprve rozbliká rychle a pak pomalu. Teprve potom pustíš tlačítko.
Pokud je funkční router, kabel a LAN port, do kterého připojíš síťovku, pak nastav síťovku vše na automat (tak jak byla předtím). Po továrním restartu se na routeru rozběhne dhcp, které kartě přidělí IP adresu. A přes bránu se tam dostaneš.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 21:05

1.Starý router mám zapojený tak: mám napájecí kabel a připojený síťový kabel z portu WAN (což mám asi blbě) do PC. Ale mám tu pouze WAN a potom další 4 porty označený pouze čísly. Ale bez modemu nemám internet.
2.Ne, z nového routeru se připojuji jiným kabelem než ze sterého.
4. Jdu na to. odpojuji nový router a zapojuji starý do PC bez modemu. Poté udělám RESET

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17154
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 21:07

Než uděláš reset, zapoj ho do portu označeného číslem!
Kdybys ten můj článek četl pořádně, tak by ses tam dočet, že u druhého routeru je WAN nezapojený :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 21:12

Zapojil jsem síťový kabel (bez modemu) do portu č. 1 a do PC. Poté udělán reset.. očividně bez výsledku. Teď mám zase zapojený nový skrze modem abych měl internet.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17154
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 21:17

Zkus jiný port (2,3,4).
Zkus jiný kabel.
Dej sem ipconfig -all bez připojeného modemu, jen s tím routerem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 21:26

Odzkouše jsem vše. Kabel též.
Zde jsou 2příkazy z dvou různých portů.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17154
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2019 21:35

Doufám, že jsou to oba screeny z routeru bez připojeného modemu.
Pak v případě prvním se dostaneš do nastavení adresou 192.168.0.1 napsanou do prohlížeče.
V případě druhém vidíš media disconected => kabel není připojen, nebo je port vadný.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Sirkosta
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 281
Registrován: prosinec 12
Pohlaví: Muž

Re: Propojení 2 routerů.

Příspěvekod Sirkosta » 08 kvě 2019 21:39

Ale jak se tam mužů dostat? Stránka se mi nenačte, jelikož nejsem připojeny k internetu ne?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení dvou routerů
    od FachmanCz » 30 dub 2019 15:54 » v Sítě - hardware
    3
    727
    od ITCrowd
    30 dub 2019 21:33
  • Propojení TV a routeru kabelem
    od martyy » 11 črc 2019 19:04 » v Sítě - hardware
    2
    460
    od martyy
    11 črc 2019 19:48
  • Propojení routerů bez kabelu pro šíření WiFi
    od Martin70 » 15 čer 2019 10:36 » v Administrace sítě
    1
    723
    od zeus
    15 čer 2019 13:35
  • propojení
    od Duffy23 » 28 kvě 2019 15:11 » v Vše ostatní (sw)
    4
    570
    od ITCrowd
    28 kvě 2019 19:53
  • Propojení tv a dk
    od stosaur » 31 bře 2019 15:56 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    6
    1572
    od Marfy
    31 bře 2019 20:04

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů