Z Routeru dál s LAN?

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

jan l
Level 2
Level 2
Příspěvky: 168
Registrován: prosinec 07
Bydliště: Cheb
Pohlaví: Nespecifikováno

Z Routeru dál s LAN?

Příspěvekod jan l » 19 zář 2019 07:24

Dobrý den.
Potřeboval bych poradit. Mám WiFi modem od UPC. Protože set top box mám přes celou místnost, potřebuji dostat signál internetu do něj, aby mi šlo on line shlédnutí televize.
A teď je problém, WiFi tam dostanu, tam mám signál, ale kabel ne. A připojení lze jen Lan kabelem.
Mám router, jak ho mám nastavit, aby chytil signál od WiFi z upc a na něj jsem se mohl dále pak připojit lan do set top boxu?
Děkuji.



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39519
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Z Routeru dál s LAN?

Příspěvekod petr22 » 19 zář 2019 07:31

Kabel lze dostat kamkoliv, jde jen o tom jak je to slozite.

Jednodussi je pouzit Powerline, netreba kabel natahovat.

Zarusit okoli zbytecnym wifi prijimacem/repeaterem/klientem neni dobre reseni.

gogo1963
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1110
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Z Routeru dál s LAN?

Příspěvekod gogo1963 » 19 zář 2019 07:36

mám taky upc, internet do televize přes celý dům Powerlinem, žádné problémy ...

jan l
Level 2
Level 2
Příspěvky: 168
Registrován: prosinec 07
Bydliště: Cheb
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Z Routeru dál s LAN?

Příspěvekod jan l » 19 zář 2019 10:10

Ok, vyzkouším, ale máme tři fáze po baráku, tak snad to bude na stejné.

A jinak přes tu WiFi to je jako bridge?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17127
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Z Routeru dál s LAN?

Příspěvekod ITCrowd » 19 zář 2019 10:51

WiFi nedoporučuji.
Pokud by ses touto cestou přece jen vydal, potřebuješ wifi zařízení, které se umí připojit jako klient. Z něj potom povedeš linku do TV.
Vícero fází lze řešit couplerem: https://www.kemo-electronic.de/en/House ... oducts.php
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

gogo1963
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1110
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Z Routeru dál s LAN?

Příspěvekod gogo1963 » 19 zář 2019 10:56

nevím jak to přesně funguje, ale svoje zásuvky mám na jiném jističi jako je televize a zásuvka na powerline u ní a všechno po spárování funguje bez problémů ...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17127
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Z Routeru dál s LAN?

Příspěvekod ITCrowd » 19 zář 2019 11:00

Tak když nevíš, proč sem píšeš? Viz. pravidla:
2. e. příspěvek nesmí být vkládán za účelem zviditelnění autora nebo jiných osob nebo pouze za účelem zvyšování počtu příspěvků
Není to poprvé, co tohle děláš a proto nahlašuji moderátorům.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

gogo1963
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1110
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Z Routeru dál s LAN?

Příspěvekod gogo1963 » 19 zář 2019 11:04

ach joi, hlavně že ty víš, když radíš řešit to "couplerem" ... nevím, kdo se tady zviditelňuje ... píši, že mi to funguje a opravdu nevím, co je pro tazatele přínosnější ...

a ano, udávání, a hlášení to se v Českých krajích stává takřka národním sportem. Klidně hlaš, chytřejší tím nebudeš. Kdybys ale neměřil dvojím metrem, musel bys nahlašovat od rána do rána a na reakce na problémy by ti nezbyl čas ...
Naposledy upravil(a) gogo1963 dne 19 zář 2019 11:21, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17127
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Z Routeru dál s LAN?

Příspěvekod ITCrowd » 19 zář 2019 11:20

Off Topic
Další příklad třeba zde: viewtopic.php?f=7&t=210054
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

gogo1963
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1110
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Z Routeru dál s LAN?

Příspěvekod gogo1963 » 19 zář 2019 11:23

úhel pohledu, pokrytče ...

Uživatelský avatar
AngelikaB
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3014
Registrován: červen 13
Pohlaví: Žena

Re: Z Routeru dál s LAN?

Příspěvekod AngelikaB » 19 zář 2019 12:49

Off topic taky dám

Myslím si že tady to jistě bude na ban a nebo na varování.. Jelikož tady tohle nemá být. Opravdu sis taky četl pravidla ?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Připojení routeru
    od Petrfoo » 03 bře 2019 13:09 » v Sítě - hardware
    5
    581
    od ITCrowd
    03 bře 2019 13:42
  • Kúpa routeru
    od nermitus » 25 bře 2019 15:14 » v Vše ostatní (hw)
    2
    436
    od nermitus
    26 bře 2019 20:27
  • Výběr routeru
    od Skeleton » 17 bře 2019 20:08 » v Sítě - hardware
    5
    863
    od Skeleton
    19 bře 2019 20:37
  • Nastavení routeru
    od AbloyDee » 14 bře 2019 19:13 » v Sítě - hardware
    11
    875
    od Microsheep
    15 bře 2019 07:12
  • Výměna routeru
    od kasy » 25 úno 2019 11:54 » v Sítě - hardware
    6
    873
    od ITCrowd
    25 úno 2019 21:34

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 9 hostů