zjištění IP switche

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

matty
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 103
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

zjištění IP switche

Příspěvekod matty » 22 lis 2019 14:47

Zdravím, mám v práci switch Linksys SRW 2024 a potřebuji se dostat do web managementu..
akorát neznám žádnou adresu brány a IP.. je nějaký soft, který mi vypíše IP nebo bránu, když připojím switch přímo na LAN?



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19490
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: zjištění IP switche

Příspěvekod ITCrowd » 22 lis 2019 14:50

zkus netscan
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 947
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: zjištění IP switche

Příspěvekod Coxx-cz » 22 lis 2019 14:50

Tak se na nej pripoj konzolovym kabelem a treba pres Puttynu to zjistis od tam.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

matty
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 103
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: zjištění IP switche

Příspěvekod matty » 22 lis 2019 14:59

a měl by jsi nějak postup přes putty?
když jsi spustím putty tak nevím co doplnit, když nevím žádnou IP nebo Hostname..
Co jsem koukal do manualu, tak default adrrsa by mela byt 192.169.1.254, ale nefunguje

Uživatelský avatar
Prophet
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1190
Registrován: říjen 14
Bydliště: 127.0.0.1
Pohlaví: Muž

Re: zjištění IP switche

Příspěvekod Prophet » 22 lis 2019 15:07

Připojuješ se přes konzoli. Nepotřebuješ vědět IP, ale číslo portu. Musíš si to tam přepnout na serial a port zjistíš ve správci zařízení (port COM a LPT)
CPU: AMD Ryzen 5 3600 (Arctic Freezer 34)
GPU:Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB GDDR6
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8GB 3200MHz
MB: MSI B450-A PRO
Zdroj: Seasonic S12II 620W
Case:SilentiumPC Regnum RG4


Proč nepoužívat WiFi na hry

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19490
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: zjištění IP switche

Příspěvekod ITCrowd » 22 lis 2019 15:12

Píše přes serial port: https://www.youtube.com/watch?v=KmjLEl5Laao

Dodatečně přidáno po 44 minutách 28 vteřinách:
Ještě doplním - pokud byl switch na síti např. 192.168.2.0/24, pak je pravděpodobné, že některá z těchto IP adres bude adresa switche. Pak stačí netscanem proskenovat rozsah 192.168.2.1 - 192.168.2.254. Jestli tam je, tak se ozve. Podobně funguje pro příkazový řádek fping. Oba dva programy mám popsány v podpisu - Základní diagnostika WiFi.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

matty
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 103
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: zjištění IP switche

Příspěvekod matty » 22 lis 2019 16:15

díky.. v pondělí jak se k němu dostanu, tak vyzkouším ;)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Připojení 1Gbps switche s PC
    od Whiler9 » 19 kvě 2020 12:48 » v Sítě - hardware
    6
    534
    od Whiler9
    19 kvě 2020 17:17
  • výběr 10" switche
    od cervcek » 22 úno 2020 17:15 » v Sítě - hardware
    1
    678
    od Evok
    22 úno 2020 17:39
  • výběr switche - novostavba
    od fenda2 » 31 pro 2019 13:28 » v Sítě - hardware
    20
    1278
    od fenda2
    05 dub 2020 22:11

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů