Nefunguje internet Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Be-Happy
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Nefunguje internet

Příspěvekod Be-Happy » 07 led 2020 15:01

Zdravím, abych to nějak uvedl tak máme doma 2 počítače připojené přes kabel a 1 notebook připojen přes WIFI. Od včera řeším problém, že na jednom počítači nefunguje internet a totéž na notebooku. Zkoušel jsem diagnostiku sítě a většinou mi to nic nenapíše, ale občas se mi stalo že to napsalo "Server DNS neodpovídá". Zkoušel jsem přes nějaký návod na internetu změnit DNS ručně ale buď jsem to udělal špatně nebo to nepomohlo tak jsem to vrátil do původní podoby. Přes příkazový řádek jsem zkusil ping na 192.168.1.1 s tím že to bylo neúspěšné tak bych potřeboval poradit co s tím, protože jsme toten problém měli už dříve ale to stačilo restartovat router a vše běželo jak předtím. Pokud mám dodat nějaký screeny ipconfig nebo podobně tak dodám. Předem děkuji.



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41932
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje internet

Příspěvekod petr22 » 07 led 2020 15:07

Jestli neodpovida router na siti a nepomuze restart, tak je KO bud router, nebo kabel.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18506
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje internet

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2020 15:11

Viz. diagnostika sítě v mém podpisu.
Bude mě zajímat:
- výpis ipconfig -all ze všech tří zařízení
- přesný typ a výrobce routeru.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Be-Happy
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje internet

Příspěvekod Be-Happy » 07 led 2020 15:28

Kdyby mi nefungoval internet nikde tak bych uvažoval nad tím jestli to není routerem nebo tak.
Jinak ještě bych se chtěl zeptat když tady přepošlu celý ipconfig jsou tam nějaký údaje, který bych měl nutně zamazat nebo tak?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18506
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje internet

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2020 15:37

Kdybys místo hloupých řečí a supidních dotazů dodal, oč jsi byl žádán, udělal bys daleko lépe.
Projdi si tedy podobná témata a pečlivě si pročti diagnostiku sítě. Kdybys to udělal, všiml by sis, že pokud by hrozilo něco k prozrazení, sám na to upozorním.
A pokud něco zamažeš, asi těžko poznám, kde je problém, že?
Naposledy upravil(a) ITCrowd dne 07 led 2020 15:40, celkem upraveno 1 x.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Be-Happy
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje internet

Příspěvekod Be-Happy » 07 led 2020 15:40

Dobře omlouvám se. Tady by to mělo být vše.

Router je TP-LINK Archer MR200
Počítač na kterém vše funguje jak má:
► Zobrazit spoiler

Druhý počítač:
► Zobrazit spoiler

Notebook:
► Zobrazit spoiler

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18506
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje internet

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2020 15:43

Druhý počítač má IP adresu přidělenu. Zkontroluj, zda si pingne na 192.168.1.1

Dodatečně přidáno po 1 minutě 4 vteřinách:
Doplň HW verzi routeru.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41932
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje internet

Příspěvekod petr22 » 07 led 2020 15:44

To, ze se musel router restartovat aby fungoval odpovida hw problemu nebo chybe nastaveni.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18506
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje internet

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2020 15:46

Notebook nemá přidělenu IP adresu. Jiné zařízení (např. mobil) se připojí?

Dodatečně přidáno po 1 minutě 32 vteřinách:
petr22 píše:To, ze se musel router restartovat aby fungoval odpovida hw problemu nebo chybe nastaveni.
Proto po něm chci HW verzi, aby to mohl zkontrolovat na emulatoru :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Be-Happy
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje internet

Příspěvekod Be-Happy » 07 led 2020 15:58

Počítač se nepřipojil:
► Zobrazit spoiler

Zkoušel jsem to víckrát a parkrát se mi stalo že to vyšlo třeba z 50%.

Verze routeru je 1.0 pokud stačí tohle číslo.

A ano všechny mobily co máme v domácnosti tak se připojí v pořádku.
Máme ještě druhý notebook, který se sice nepoužívá, ale kdyžtak bych mohl zkusit ještě tam jestli to funguje nebo ne.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18506
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje internet

Příspěvekod ITCrowd » 07 led 2020 16:11

Zkontroluj ve vlastnostech sítě rychlost připojení. Mělo by tam být 100Mbps.
Dej sem screen statusu routeru. To, co mám začerněno já, zamaž.
Nastav logování routeru (System log) na All a Debug, stáhni log, zazipuj a pošli přes leteckou poštu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Be-Happy
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: červen 17
Pohlaví: Muž

Re: Nefunguje internet

Příspěvekod Be-Happy » 07 led 2020 16:32

Ano rychlost připojení je 100/100 (Mbps)
Bez názvu.png

http://leteckaposta.cz/754808609
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nefunguje internet
    od DesperadoKHY » 29 srp 2019 10:42 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    981
    od ITCrowd
    29 srp 2019 12:21
  • Po zapnutí PC nefunguje internet. Funguje až po restartu. Občas vyskočí i BSOD. (Win10)
    od FreddieR » 22 pro 2019 10:53 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    10
    638
    od FreddieR
    26 pro 2019 20:10
  • Nefunguje adaptér na SSD
    od abcpro » 19 led 2020 19:54 » v Problémy s hardwarem
    2
    210
    od petr22
    19 led 2020 20:00
  • Nefunguje monitor
    od Goofy666 » 16 srp 2019 00:59 » v Problémy s hardwarem
    2
    352
    od petr22
    16 srp 2019 06:56
  • FRAPS nefunguje
    od Luis » 22 srp 2019 18:34 » v Vše ostatní (sw)
    9
    700
    od extrem
    22 srp 2019 20:28

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti