Problem s domaci siti

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

ivonavra
Level 1
Level 1
Příspěvky: 54
Registrován: září 19
Pohlaví: Muž

Problem s domaci siti

Příspěvekod ivonavra » 25 bře 2020 16:48

Dobry den,
podarilo se mi jakztakz vytvorit domaci sit. V siti je jeden stolni PC pripojeny pres Ethernet a dva NB pripojene pres Wifi. Mym cilem bylo vytvorit sit, ktera by nahradila Domaci skupinu pote, co ji MS odstranil (proboha proc?). Jenze! Kdyz otevru Pruzkumnika souboru, tak tam vidim jenom ten NB a ne svuj PC. Kdyz otevru pruzkumnika na NB, tak vidim vlastni NB i sdileny PC. Proc to tak neni i na tom stolnim PC? Ani kdyz nekolikrat aktualizuji slozku Sit, tak se neobjevi. Dostanu se k nemu jenom rucne, ale to je nepohodlne. PC se take objevi v polozce Sit vlevo, ale jenom kdyz zmenim nastaveni sdileni a pak zase zmizi a uz se neobjevi. Prosim co s tim? Delam neco spatne? Kdyztak mi prosim poradte, jak tu sit vylepsit, pokud to nejak jde.

Pro nazornost prikladam obrazek. (Druhy NB tam neni, jelikoz byl vyply)

2. Obrazek: Slozka stolniho PC mi jde otevrit jen pres Windows + R a po stisknuti Enter se mi otevre. Takze tam ten PC asi je, jenom neni viditelny nebo co ja vim.
Dekuji.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18397
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problem s domaci siti

Příspěvekod ITCrowd » 25 bře 2020 17:05

Ping funguje?
Počítače jsou ve stejné skupině?
Síť je u všech nakonfigurována jako Domácí síť?

A za mě - konečně že to zrušili :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

ivonavra
Level 1
Level 1
Příspěvky: 54
Registrován: září 19
Pohlaví: Muž

Re: Problem s domaci siti

Příspěvekod ivonavra » 25 bře 2020 18:14

ITCrowd píše:Ping funguje?
Počítače jsou ve stejné skupině?
Síť je u všech nakonfigurována jako Domácí síť?

A za mě - konečně že to zrušili :-)


Dobry den,
Pocitace jsou ve stejne skupine. Jak to zjistim, ze je sit tak nakonfigurovana a ze ping funguje?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18397
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problem s domaci siti

Příspěvekod ITCrowd » 25 bře 2020 18:23

Klik na ikonu sítě / nastavení sítě a internetu. Vybrat Centrum síťových připojení a sdílení.
Pod "Zobrazit aktivní sítě" bys měl mít Název sítě a pod ním Privátní síť.
Pak vlevo klikni na "Změnit pokročilé nastavení sdílení". Rozklikni "Privátní". A zde Zkontroluj volby "Zapnout zjišťování sítě" a "Zapnout sdílení souborů a tiskáren".
Jak se pingá najdeš v mém podpisu - Diagnostika sítě.
A jen pro pořádek - poslední příspěvek na který odpovídáš se necituje.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

ivonavra
Level 1
Level 1
Příspěvky: 54
Registrován: září 19
Pohlaví: Muž

Re: Problem s domaci siti

Příspěvekod ivonavra » 25 bře 2020 19:33

Takze, procetl jsem si vas navod a pingnul sit. Vylezlo na me tohle:

Pinging xxx.xxx.x.x with 32 bytes of data:
Reply from xxx.xxx.x.x: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from xxx.xxx.x.x: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from xxx.xxx.x.x: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from xxx.xxx.x.x: bytes=32 time<1ms TTL=64

Ping statistics for xxx.xxx.x.x:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms

Co ted? Jinak nastaveni privatni site mam takto, tak ja to ma byt. A porad nic:(
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18397
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problem s domaci siti

Příspěvekod ITCrowd » 25 bře 2020 19:37

Tak zkus xx.x.xxxxxxxxxxxxxxxxxx.xxxxxxxxxxxxxxxx.xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.xxx.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

ivonavra
Level 1
Level 1
Příspěvky: 54
Registrován: září 19
Pohlaví: Muž

Re: Problem s domaci siti

Příspěvekod ivonavra » 25 bře 2020 19:43

ITCrowd píše:Tak zkus xx.x.xxxxxxxxxxxxxxxxxx.xxxxxxxxxxxxxxxx.xxx.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.xxx.


Prosim? Co maji znamenat ty xka?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18397
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problem s domaci siti

Příspěvekod ITCrowd » 25 bře 2020 19:47

Taky si říkám.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

ivonavra
Level 1
Level 1
Příspěvky: 54
Registrován: září 19
Pohlaví: Muž

Re: Problem s domaci siti

Příspěvekod ivonavra » 25 bře 2020 20:00

Narazka na moji zpravu kde jsem neuvedl IP? No dobre, provedl jsem tedy test pingu a vylezlo mi toto (i s IP adresou):

Pinging 192.168.0.1 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=64

Ping statistics for 192.168.0.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms

Jinak plati vse v me predchozi zprave.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18397
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problem s domaci siti

Příspěvekod ITCrowd » 25 bře 2020 20:05

No, tak teď vím, že jsi pingal na router a ne na jiný počítač, jak jsem psal.
Tak to uděláme jinak.
V mém popisu - základní diagnostika wifi je popsán program netscan https://www.softperfect.com/products/networkscanner/
Stáhni si jej, spusť. Rozsah skenované sítě u tebe bude 192.168.0.1 - 254.
Rozklikni si ta pluska u zařízení a měl bys dostat takový to obrázek: download/file.php?id=73359&mode=view
Screen dej sem.
Měla by tam být vidět všechna zařízení ve tvé síti.
Mimochodem, neveřejné adresy můžeš klidně ukázat, adresaci 192.168.0.0 používá asi tak miliarda lidí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

ivonavra
Level 1
Level 1
Příspěvky: 54
Registrován: září 19
Pohlaví: Muž

Re: Problem s domaci siti

Příspěvekod ivonavra » 26 bře 2020 21:01

Dobry vecer, bohuzel program mi nesel spustit. Tak jsem se rozhodl sit zresetovat. Pote co jsem to udelal tak uz se PC normalne ukazal, jenze zas nejde druha vec. Pri pokusu o pripojeni do NB se mi ukaze hlaska: ,,System Windows nemuze ziskat pristup k xxx, Nemáte dostatečná opravneni. Obratte se na spravce site a pozadejte jej o pristup. To same se mi objevi na NB, kdyz se pokusim pripojit do PC. Tak to jsem fakt necekal. Predtim to fungovalo. Prosim co s tim? Na jakeho spravce se mam obratit, kdyz tim spravcem jsem ja?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18397
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problem s domaci siti

Příspěvekod ITCrowd » 26 bře 2020 21:07

Na všech počítačích si založ uživatele, který bude mít stejné jméno a heslo.
A když se ti objeví tato hláška, přihlásíš se pomocí toho uživatele.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém v domácí siti
    od TUNN » 22 pro 2019 15:28 » v Sítě - hardware
    18
    1185
    od TUNN
    10 led 2020 13:43
  • Nastavení EAP v domácí síti
    od miro_ » 10 pro 2019 21:44 » v Administrace sítě
    5
    788
    od miro_
    15 pro 2019 17:15
  • TP-link WR741ND - WIN10 - sdílení v síti -> nevidím další zařízení v síti
    od findman88 » 06 bře 2020 18:35 » v Administrace sítě
    14
    1138
    od Hansforrd
    12 bře 2020 08:36
  • Problém v síti, výpadky- wireshark
    od shockwave » 04 úno 2020 17:54 » v Sítě - hardware
    3
    458
    od ITCrowd
    05 úno 2020 07:29
  • domácí siť
    od lolegg » 18 úno 2020 11:13 » v Vše ostatní (inet)
    1
    419
    od nations112
    18 úno 2020 11:26

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host