Nelze propojit dva PC

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2444
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod atari » 30 dub 2020 09:02

Tak to se omlouvám, že jsem to neuvedl (bylo to obráceně)-

Z PC Pavel se připojuji na PC Ursula.
Vyzkoušení toho účtu administrátor a vypnutí UAC jsem udělal na PC Ursula, a pak to fungovalo.

Ještě jsem chtěl přidal nový účet na PC Ursula a vyzkoušet, jenže ten nebylo možné vytvořit (chyba WIN).
- tak jsem zformátoval C
- obnovil C z klonu z 2017 (klon vytvořený hned po instalaci Win)
- a stále připojení na PC Ursula přes \\192.168.1.105\C$ nefunguje
- zadal jsem ještě nový účet XYZna PC Ursula (plus heslo), a ani na něj to nefungovalo

(Poznámka, ten nový účet se vytořil jako člen Guest i Administrators, takže jsem členství Guest smazal.)

Ještě jsem to zkoušel na jiné PC s WIN 7, a i obráceně. Všude stejný výsledek. Nefunguje.
(Přitom když na jakémkoliv PC nasdílím jakoukoliv konkrétní složku, tak na ní připojení funguje)

Takže nechápu v čem je problém ... :mad:



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18899
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod ITCrowd » 30 dub 2020 09:10

Abych řekl pravdu, už nevím, co ještě zkontrolovat... Pokud bych si vzpomněl, dám vědět...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1552
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod Microsheep » 01 kvě 2020 08:23

..zkusil v uživatelských účtech v UAC nastavit hodnotu o dva stupně dolů (nikdy neupozorňovat), a při této hodnotě mi to začalo fungovat...

Tohle bude správná odpověď.

To je správné chování, pokud by si to chtěl povolit vzdálený přístup do admin shares a stále mít UAC zapnuté je potřeba zásah do registrů. Je to schválně udělaná ochrana, protože běžný lokální uživatel určitě nepotřebuje žádné admin shary.
https://support.microsoft.com/cs-cz/hel ... in-windows
Píší, že se to týká Windows Vista, ale tuším, že ve Windows 7 je to stejné.

Local user accounts (Security Account Manager user account)

When a user who is a member of the local administrators group on the target remote computer establishes a remote administrative connection…they will not connect as a full administrator. The user has no elevation potential on the remote computer, and the user cannot perform administrative tasks. If the user wants to administer the workstation with a Security Account Manager (SAM) account, the user must interactively log on to the computer that is to be administered with Remote Assistance or Remote Desktop.

And for domain user accounts in a local “Administrators” group, the document states:
When a user with a domain user account logs on to a Windows Vista computer remotely, and the user is a member of the Administrators group, the domain user will run with a full administrator access token on the remote computer and UAC is disabled for the user on the remote computer for that session.

Podstatné texty jsem ti zvýraznil, tzv. s doménovým účtem, který je ve skupině Administrators by jsi problém neměl, ale lokální účet to už je jiná písnička. Navíc můžeš to Cčko nasdílet sám, nemusíš využívat admin shares. Navíc si říkal, že si v podnikové síti pošli screenshot z ovladacích panelů ze systému. Proč teda nespravuješ počítačem doménovým účtem?

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9695
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod zeus » 01 kvě 2020 10:07

'Podnikova sit' (ve W7 'Sit v zamestnani') je nazvoslovi ve Windows a nema nic do cineni se skutecnym umistenim PC.

net use tedy nefungovalo? Ani na ne-admin share, prip. jen na \\pocitac?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2444
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod atari » 01 kvě 2020 22:01

Tento problém řeším na jednom podlaží kde je 5 PC, a každý se zapíná nepravidelně. Doménové účty jsem nikdy neřešil.

Screenshot z ovladacích panelů ze systému - to jsem nepochopil co to je?

Ten net use jsem nezkoušel, protože pokud jsem to správně pochopil, tak problém je u PC na který se připojuji.

V pondělí budu v práci tak to vyzkouším.

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2444
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod atari » 13 kvě 2020 09:48

Tak jsem nakonec v PC, na který se připojuji, v Zabezpečení přidal jméno uživatele "Pavel" - viz obr. (to je účet, který jsem na připojovaném PC zřídil, a pod kterým se přihlašují WIN na PC, ze kterého se připojuji) a hned to síťové propojení začalo fungovat.

Zajímavé je, že toho uživatele "Pavel" jsem přidal jen na oddíl D, ale ihned to síťové propojení začalo fungovat i na oddílu C, kde uživatel "Pavel" není v seznamu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18899
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nelze propojit dva PC

Příspěvekod ITCrowd » 14 kvě 2020 22:33

Ještě jsem našel jeden tip - v powershellu s admin právy přidat do registru:
Set-ItemProperty -Path "HKLM:\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System" -Name "EnableLinkedConnections" -Type DWord -Value 1
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak propojit dva vzdálené PC?
    od atari » 12 pro 2019 10:18 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    486
    od gogo1963
    12 pro 2019 11:04
  • Nejde propojit 2 routery
    od krutik66 » 30 čer 2019 11:50 » v Administrace sítě
    3
    1289
    od ITCrowd
    07 črc 2019 18:27
  • Nemohu propojit mobil s počítačem
    od HelFix » 27 pro 2019 15:28 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    10
    753
    od HelFix
    27 pro 2019 17:38
  • Jak propojit tiskárnu Brother MFC-L2712DW
    od GawneR » 08 kvě 2020 23:24 » v Sítě - hardware
    5
    240
    od GawneR
    09 kvě 2020 12:46
  • Jak propojit PC s TV - 2x HDMI?
    od MachrCZ » 09 srp 2019 12:52 » v Vše ostatní (hw)
    8
    719
    od MachrCZ
    09 srp 2019 14:21

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů