Problém i internetovým připojením

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Gumon
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: duben 20
Pohlaví: Muž

Problém i internetovým připojením

Příspěvekod Gumon » 29 dub 2020 12:53

Dobrý den, obracím se na tuto skupinu s žádostí o pomoc s mým internetem. Můj počítač je připojen přes kabel, jelikož jsem doma moc nebyl tak jsem si nikdy žádného problému nevšiml, ale momentálně se mi stává, že pracuji na pc nebo hraji nějakou hru, nebo prostě jen tak sjíždím youtube a z ničeho nic se video začne načítat, jako bych neměl připojení, u hry se nejdříve pohybuji jako bych měl ping (ms) okolo 300 a poté se postava úplně zastaví a nejde nic dělat. Ikona v pravém dolním rohu ukazuje jako , že jsem stále připojený k internetu, ale když dám diagnostikovat zařízení, tak se objeví vykřičník ve žlutém trojuhelníku a vedle je napsáno výchozí brána není dostupná. Pomůže vždycky buď restart routeru a nebo se při diagnostice sám restartuje Ethernet, potom je to třeba 20minut až hodinu v pořádku ,ale vždycky se to stane znovu. Proto by mě zajímalo , zda má někdo zkušenosti nebo by věděl co s tím. Přijmu jakékoliv rady. Děkuji



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18914
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém i internetovým připojením

Příspěvekod ITCrowd » 29 dub 2020 14:23

Vítej na PC-HELP!
Viz. v mém podpisu -diagnostika sítě. PEČLIVĚ PROSTUDUJ!!
Bude mě zajímat:
- výpis ipconfig /all
- ping na router v případě výpadku
- přesný typ a výrobce routeru
- rychlost internetu dle smlouvy
- typ připojení - tedy jak máš internet přiveden do bytu
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Gumon
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: duben 20
Pohlaví: Muž

Re: Problém i internetovým připojením

Příspěvekod Gumon » 29 dub 2020 21:15

Microsoft Windows [Version 10.0.18362.778]
(c) 2019 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.

C:\Users\Gumon>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : PeCe
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : home

Ethernet adapter Ethernet:

Connection-specific DNS Suffix . : home
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GbE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 40-8D-5C-02-6B-9F
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2a00:1028:96d4:307e:5896:abcd:a06a:3f44(Preferred)
Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2a00:1028:96d4:307e:d93a:6163:3eac:2245(Preferred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5896:abcd:a06a:3f44%3(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.1.16(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 29. dubna 2020 20:13:28
Lease Expires . . . . . . . . . . : 30. dubna 2020 20:13:28
Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::828c:97ff:feda:b1a2%3
10.0.1.138
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.0.1.138
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 239111516
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1D-E6-44-2F-40-8D-5C-02-6B-9F
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 2a00:1028:96d4:307e:828c:97ff:feda:b1a2
10.0.1.138
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
Connection-specific DNS Suffix Search List :
home
ping při výpadku:
Microsoft Windows [Version 10.0.18362.778]
(c) 2019 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.

C:\Users\Gumon>ping

Usage: ping [-t] [-a] [-n count] [-l size] [-f] [-i TTL] [-v TOS]
[-r count] [-s count] [[-j host-list] | [-k host-list]]
[-w timeout] [-R] [-S srcaddr] [-c compartment] [-p]
[-4] [-6] target_name

Options:
-t Ping the specified host until stopped.
To see statistics and continue - type Control-Break;
To stop - type Control-C.
-a Resolve addresses to hostnames.
-n count Number of echo requests to send.
-l size Send buffer size.
-f Set Don't Fragment flag in packet (IPv4-only).
-i TTL Time To Live.
-v TOS Type Of Service (IPv4-only. This setting has been deprecated
and has no effect on the type of service field in the IP
Header).
-r count Record route for count hops (IPv4-only).
-s count Timestamp for count hops (IPv4-only).
-j host-list Loose source route along host-list (IPv4-only).
-k host-list Strict source route along host-list (IPv4-only).
-w timeout Timeout in milliseconds to wait for each reply.
-R Use routing header to test reverse route also (IPv6-only).
Per RFC 5095 the use of this routing header has been
deprecated. Some systems may drop echo requests if
this header is used.
-S srcaddr Source address to use.
-c compartment Routing compartment identifier.
-p Ping a Hyper-V Network Virtualization provider address.
-4 Force using IPv4.
-6 Force using IPv6.

router : O2 smart box
Rychlost dle smlouvy: 50Mb/s
Internet je do baráku přiveden kabelem.
Také mě napadlo zda-li to nemůže být kvůli přetížení serverů O2 kvůli karanténě.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18914
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém i internetovým připojením

Příspěvekod ITCrowd » 30 dub 2020 08:45

Viz. můj článek: bod 4) ping na bránu. Brána=router - týž článek.
Ve tvém případě tedy bude příkaz "ping 10.0.1.138"
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Gumon
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: duben 20
Pohlaví: Muž

Re: Problém i internetovým připojením

Příspěvekod Gumon » 30 dub 2020 12:40

Pinging 10.0.1.138 with 32 bytes of data:
Reply from 10.0.1.138: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 10.0.1.138: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 10.0.1.138: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 10.0.1.138: bytes=32 time<1ms TTL=64

Ping statistics for 10.0.1.138:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 1ms, Average = 0ms

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18914
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém i internetovým připojením

Příspěvekod ITCrowd » 30 dub 2020 12:48

A to je ping v příadě výpadku? Jak bylo požadováno? Jsi si jistý?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Gumon
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: duben 20
Pohlaví: Muž

Re: Problém i internetovým připojením

Příspěvekod Gumon » 30 dub 2020 13:52

Ano, mělo by to být ono. Ještě můžu zkusit počkat do večera zda-li budou nějaké změny.

Gumon
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: duben 20
Pohlaví: Muž

Re: Problém i internetovým připojením

Příspěvekod Gumon » 08 kvě 2020 09:43

>ping 10.0.1.138

Pinging 10.0.1.138 with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 10.0.1.138: bytes=32 time=1ms TTL=64
Request timed out.

Ping statistics for 10.0.1.138:
Packets: Sent = 4, Received = 1, Lost = 3 (75% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 1ms, Average = 1ms
Tohle mi to ukáže v případě výpadku.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18914
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém i internetovým připojením

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2020 10:10

Tak teď už to dává smysl.
Můžeš zkusit nastavit router tak, aby nesuploval DNS. Tedy bude nabízet síťové kartě DNS poskytovatele a ne svoji IP adresu.
Další možnost je přechod z IPv4 na IPv6. Dost dobře je to vidět na pingplotteru, řešeno zde: viewtopic.php?f=8&t=214744
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Gumon
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: duben 20
Pohlaví: Muž

Re: Problém i internetovým připojením

Příspěvekod Gumon » 08 kvě 2020 12:32

Dobře a ještě bych se chtěl zeptat, jak nastavím router, aby nesuploval DNS ?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18914
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém i internetovým připojením

Příspěvekod ITCrowd » 08 kvě 2020 12:40

Budeš se muset podívat do manuálu, ten tvůj router neznám.
Lze to ale obejít i jinak - pokud nasatvíš DNS napevno v nasatvení síťové karty.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s připojením
    od AdamS » 16 črc 2019 16:17 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    1117
    od ITCrowd
    16 črc 2019 17:33
  • Problém s připojením
    od Taby793 » 19 bře 2020 14:14 » v Sítě - hardware
    2
    760
    od Taby793
    20 bře 2020 10:00
  • Problém s připojením přes LAN
    od martinkopec » 28 bře 2020 22:59 » v Administrace sítě
    11
    831
    od martinkopec
    29 bře 2020 18:10
  • Problém s připojením k WiFi
    od Tomáš144 » 31 říj 2019 09:08 » v Sítě - hardware
    20
    1807
    od ivosisko
    14 led 2020 18:17
  • Problem s pripojenim k wifi
    od f1sh » 23 lis 2019 10:38 » v Sítě - hardware
    5
    634
    od ITCrowd
    24 lis 2019 08:01

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host