administrace AirGrid M5 HP

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

hue
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: květen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: administrace AirGrid M5 HP

Příspěvekod hue » 09 kvě 2020 15:57

Ahoj,
zajímavý prográmek :) Scan dopadl takto:
Obrázek
Když se zkusím k té dvacítce z kontextového menu připojit jako http, nebo https, tak to zahlásí, že zařízení se zdá být offline, jestli chci i přesto pokračovat a když dám že ano, tak se opakuje scénář s motáním kolečka v prohlížeči a nic.

Vypadá to na nějakou brzdu ve Windows, ale nevím jak ji najít.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19746
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: administrace AirGrid M5 HP

Příspěvekod ITCrowd » 09 kvě 2020 16:03

To tvé PC se jmenuje tablet?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

hue
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: květen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: administrace AirGrid M5 HP

Příspěvekod hue » 09 kvě 2020 16:06

Ano. To jsem jen zkoušel, co W10 udělá, když to takhle přejmenuji, původně se jmenovalo DESKTOP. Mám to přejmenovat zpátky?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19746
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: administrace AirGrid M5 HP

Příspěvekod ITCrowd » 09 kvě 2020 16:09

ne, jen si ověřuju, že jde o desktop :-)

Dodatečně přidáno po 3 minutách 40 vteřinách:
Stáhni si port scanner: https://www.advanced-port-scanner.com/
zaměř ho na tu ip 192.168.1.20 a nech skenovat všechny porty. Uvidímě, zda se na nějakém ozve. Pokud ano, zkuse se připojit https://192.168.1.20:číslo portu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

hue
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: květen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: administrace AirGrid M5 HP

Příspěvekod hue » 09 kvě 2020 16:27

port scan dopadl takto:
Obrázek
Vypadá to beznadějně :-(

Napadlo mě, mám tu nějaké starší hardisky, když na jeden z nich zkušebně udělám čistou instalaci systému a zkusím to v něm, může to pomoct, nebo je to zbytečná práce? Možná by to mohlo napovědět, jetli je chyba v nastavení systému, nebo v HW. Mám tu na flaskách W10Pro a W7 od nations112 z Warfora (Windows_7_SP2_x64_leden_2020_USB3_UEFI_NVME_cz_sk). Taky tu mám Ubuntu 18 a Lubuntu 18. Co z toho mám zkusit?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19746
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: administrace AirGrid M5 HP

Příspěvekod ITCrowd » 09 kvě 2020 16:59

Zkus nějaký live linux.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

hue
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: květen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: administrace AirGrid M5 HP

Příspěvekod hue » 09 kvě 2020 19:23

Tak jsem zkusil v Lubuntu, stále se nepřipojím k administraci, ale pinguje to. Dá se s tím už nějak pracovat?
Jen doufám, že jsem tu IP změnil správně, dělal jsem to v terminálu.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19746
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: administrace AirGrid M5 HP

Příspěvekod ITCrowd » 09 kvě 2020 19:31

A chová se prohlížeč stejně? Nebo je tam oproti woknům rozdíl?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

hue
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: květen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: administrace AirGrid M5 HP

Příspěvekod hue » 09 kvě 2020 19:35

Je to cca stejné, připojuje se a pak čeká až do timeoutu. Je to stejné jak na 80 tak i na 443.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19746
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: administrace AirGrid M5 HP

Příspěvekod ITCrowd » 09 kvě 2020 19:37

Pak už jen pokud se dá do nastavení vlézt přes telnet, nebo ssh. Nic dalšího už mě nenapadá.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

hue
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: květen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: administrace AirGrid M5 HP

Příspěvekod hue » 09 kvě 2020 19:38

To vůbec neumím, s tím jsem v životě nedělal. Nebyl by prosím nějaký nakopávací návod? Nebo web s postupem?

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1571
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: administrace AirGrid M5 HP

Příspěvekod Microsheep » 09 kvě 2020 20:05

Nejdříve si ani nepingal, podle novějšího screenu ping z programu dostaneš. Zkus vyměnit kabel.
Na ssh ani telnet se nedostaneš, když to ani na jednom neposlouchá.


Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host