Rychlost internetu za routerem Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

killl
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: říjen 07
Pohlaví: Muž

Rychlost internetu za routerem

Příspěvekod killl » 05 čer 2020 18:17

Zdravím, potřeboval bych poradit od někoho zkušeného, jestli je normální, že za routerem je nižší rychlost připojení. Mám router TP-Link C1200. Internet mám od místní kabelovky rychlost 120Mb/s. Na modemu naměřím rychlost necelých 120Mb/s na něj je napojený router a při připojení na LAN routeru naměřím jen cca 95Mb/s. Na routeru je aktivní NAT. Router jsem včera resetoval a nechal všechny doporučené nastavení a nastavil si jen SSID, heslo. Ale pořád to je stejný



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 20025
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rychlost internetu za routerem

Příspěvekod ITCrowd » 05 čer 2020 18:20

Měřil jsi za routerem po LAN?
Způsob měření?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

killl
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: říjen 07
Pohlaví: Muž

Re: Rychlost internetu za routerem

Příspěvekod killl » 05 čer 2020 18:32

Ano, měřil jsem po LAN. Měřil jsem přes speedtest.net.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 20025
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rychlost internetu za routerem

Příspěvekod ITCrowd » 05 čer 2020 18:38

Kabely jsou všechny minimálně cat5e? Karta i router indikuje gigabit LAN?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

killl
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: říjen 07
Pohlaví: Muž

Re: Rychlost internetu za routerem

Příspěvekod killl » 05 čer 2020 18:51

U toho kabelu si nejsem jistej, ale rychlost připojení mě to ukazuje 1000/1000 Mbps

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 20025
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rychlost internetu za routerem

Příspěvekod ITCrowd » 05 čer 2020 18:55

To ti ukazuje na PC. A ten kabel mezi routerem a modemem?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

killl
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: říjen 07
Pohlaví: Muž

Re: Rychlost internetu za routerem

Příspěvekod killl » 06 čer 2020 11:26

Tak jsem zkusil vyměnit kabel mezi routerem a modemem za kabel na kterém je uvedeno cat5e a přehrál jsem i firmware v routeru, ale pořád je to stejné. Zajímavé ale je, že v sekci, kde se nastavuje duplex je auto a když ho přepnu na 1000 full duplex, tak se router odpojí od internetu.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 20025
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rychlost internetu za routerem

Příspěvekod ITCrowd » 06 čer 2020 12:25

Kdo ti radil přehrát firmware?
Vyměň ten kabel. Tím začni.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

killl
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: říjen 07
Pohlaví: Muž

Re: Rychlost internetu za routerem

Příspěvekod killl » 06 čer 2020 12:35

Kabel vyměněn, pořád stejná rychlost.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 20025
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rychlost internetu za routerem

Příspěvekod ITCrowd » 06 čer 2020 12:41

V tom případě bude na vině tplink. Zkus jiný gigabitový router od jiného výrobce.
Případně dej reset do továrního nastavení a prověř. I když mě nenapadá, co bys tam mohl špatně nastavit, leda omezení rychlosti (pokud to vůbec umí).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

killl
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: říjen 07
Pohlaví: Muž

Re: Rychlost internetu za routerem  Vyřešeno

Příspěvekod killl » 06 čer 2020 16:45

Tak je to jasný, je to routerem. Půjčil jsem si jiný router i když taky TpLink a rychlost je za routerem stejná jako za modemem. Pokud jsem na tom starým u duplexu vypnul auto a přepnul ručně na 1000 full duplex, tak se jaksi zaseknul a odpojil od internetu a to ten novej nedělá. Tak že z toho starýho zřejmě nešlo víc jak 100Mb/s.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nestabilní rychlost internetu na ntb
    od Renee » 25 říj 2020 12:41 » v Problémy s hardwarem
    8
    280
    od Minapark
    25 říj 2020 18:21
  • Jakou rychlost internetu na chalupu?
    od MrLucky » 20 čer 2020 11:22 » v Sítě - hardware
    4
    610
    od kasper
    21 čer 2020 11:35
  • Problém S LTE routerem
    od Hak » 30 bře 2020 13:37 » v Sítě - hardware
    3
    525
    od Hak
    31 bře 2020 14:32
  • Problém s routerem ASUS
    od janesc0re » 15 říj 2020 17:33 » v Administrace sítě
    6
    447
    od janesc0re
    23 říj 2020 11:14
  • Problém s wifi routerem
    od Pizzaboy » 17 říj 2020 12:58 » v Problémy s hardwarem
    1
    184
    od ITCrowd
    17 říj 2020 15:02

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host