2 modemy, 1 wi-fi síť

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

2 modemy, 1 wi-fi síť

Příspěvekod Václav Polák » 28 lis 2021 10:46

Zdavím,
je možné použít 2 modemy, aby oba vysílaly jen jednu wi-fi síť? Jde mi o to, že doma mám hlavní modem od Vodafone (CBN CH7465VF) a druhý modem (TP-Link Archer C6) nastavený jako AP a chtěl bych, abych se nemusel pořád přepojovat z jedné sítě na druhou. Například ve škole máme v každé třídě jednu krabičku (nejspíš modem) a po celké škole máme jen jednu wi-fi síť. Šlo by to nějak udělat?
Díky za odpověď!
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21969
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: 2 modemy, 1 wi-fi síť

Příspěvekod ITCrowd » 28 lis 2021 10:50

Ahoj,
viz. můj podpis - router jako switch.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: 2 modemy, 1 wi-fi síť

Příspěvekod Václav Polák » 28 lis 2021 11:14

Díky,
to jsem přesně potřeboval. Jen v nastavení toho CBN nějak nepoznám DHCP rozsah (viz screen). A ještě jedna otázka, proč vadí zapojení LAN kabelu od hlavního modemu do WAN portu? Měl jsem ho tam totiž zapojený celou dobu a ničemu to nevadilo.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21969
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: 2 modemy, 1 wi-fi síť

Příspěvekod ITCrowd » 28 lis 2021 11:33

Počáteční adresa - 192.168.0.10
připojených zařízení max. 245 => 192.168.0.10 - 254.
Když to dáš do wan, tak internet fungovat bude (pokud je NAT), ale připojená zařízení k druhému modemu jsou na jiné vnitřní síti. Tedy nebudou spolu navzájem spolupracovat, a proto je třeba aby byly na stejné síti.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: 2 modemy, 1 wi-fi síť

Příspěvekod Václav Polák » 28 lis 2021 11:44

Dobře, díky, už chápu.
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: 2 modemy, 1 wi-fi síť

Příspěvekod Václav Polák » 29 lis 2021 09:09

Paráda, vše funguje jak má. Díky za pomoc! :thumbup:
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: 2 modemy, 1 wi-fi síť

Příspěvekod Václav Polák » 16 led 2022 10:35

Tak se mi naskytl jeden problém. Trochu jsem si hrál s nastavením modemů a wi-fi se začala chovat divně. Každopádně modemy jsem resetoval tlačítkem do továrního nastavení a nastavil znovu, ale problém přetrvává. Mobil se nepřepojuje automaticky. Pokaždé musím wi-fi na mobilu vypnout a zapnout, aby se přepojil k druhému modemu. Už opravdu nevím, kde je problém.
Nevěděl by někdo co s tím?
Díky!
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: 2 modemy, 1 wi-fi síť

Příspěvekod Václav Polák » 16 led 2022 20:50

up
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: 2 modemy, 1 wi-fi síť

Příspěvekod Václav Polák » 19 led 2022 17:59

Up
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

kachnak
Level 1
Level 1
Příspěvky: 94
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Re: 2 modemy, 1 wi-fi síť

Příspěvekod kachnak » 20 led 2022 08:59

Z vlastni zkusenosti vim ze to takhle blbne.
Pro zcela homogeni automarickou sit je potreba komplexnejsi reseni,ktere ridi prepojovani zarizeni na konkretni AP dle urovne signalu.
Ja mam doma od kamarada nastaveno CAP reseni od Mikrotiku. Ale taky nam trvalo nejakou dobu nez jsme vychytali rozmisteni AP a uroven signalu pro prepnuti.
Asus,TP link a Ubiquity umi tzv Mesh ale s jeho nastavenim nemam zkusenosti,lec by to melo fungovat podobne jako Mikrotik.

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: 2 modemy, 1 wi-fi síť

Příspěvekod Václav Polák » 20 led 2022 14:27

Díky za odpověď. Akorát je mi teda divné, že to předtím fungovalo a teď to začalo dělat problémy...
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD

Václav Polák
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 333
Registrován: prosinec 20
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: 2 modemy, 1 wi-fi síť

Příspěvekod Václav Polák » 20 led 2022 18:36

A také je mi divné, že je to sice ta samá síť, ale chová se jako 2 sítě v sobě, protože telefon se prostě sám přepojí až po odpojení a připojení na síť. Moc tomu nerozumím a už jsem docela bezradný :-(
CPU: AMD Ryzen 3600
GPU: EVGA GeForce GTX 1060 3G GAMING
MB: MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16
PSU: Seasonic CORE GC-650 - 650W
1x Kingston KC2500 PCIe NVMe M.2 - 500GB
1x WD Blue 500 GB SATA SSD
1x Segate 500 GB SATA HDD


Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů