Nelze najít druhý počítač v místech sítě.

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Candy
Level 1
Level 1
Příspěvky: 99
Registrován: prosinec 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Nelze najít druhý počítač v místech sítě.

Příspěvekod Candy » 13 led 2006 21:05

Mám problém, mám dva počítače, spojené přes LAN a když chci nastavit nové místo v síti, tak se mi v průzkumníku, ten druhý počítač nezobrazí. Sdílení internetu mi jde v poho, ale tohle ne... Nevíte, jak to napravit?

Reklama
seitec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 512
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod seitec » 08 bře 2006 23:21

nektere sitovky maji dlouhou dobu odpovedi trva vubec dlouho nez se zobrazi v mistech siti ikdyz sdileni funguje.

Uživatelský avatar
kennyz
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 138
Registrován: leden 06
Bydliště: /dev/null
Pohlaví: Muž

Příspěvekod kennyz » 08 bře 2006 23:32

a zkousel si taky //ip pocitace (napr. //192.168.0.2) ? ... pres pruskumnik to nedporucuju pac to tam dlouho trva at mas sitovku jakou chces... ja to delam pres to co sem napsal nebo potom hledat PC v siti podle IP

Potom muzes zkusit prenastavit sit... jeste otazka pingnes ten druhej PC ?

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6436
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Příspěvekod karlos » 09 bře 2006 10:45

Jaký OS máš v bednách? A ještě možná blbej dotaz. Máš na tom PC nastavený sdílení?

Uživatelský avatar
hroch123
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1349
Registrován: březen 06
Pohlaví: Muž

Příspěvekod hroch123 » 10 bře 2006 09:28

kennyz má pravdu akorát ty lomítka dej opačně př. \\192.168.0.12\c
přičemž c je písmeno sdílený jednotky

maxim.
Level 1
Level 1
Příspěvky: 99
Registrován: září 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod maxim. » 10 bře 2006 10:59

Předpokládám že ti jde ping na IP adresy z obou pc na sebe, pokud ano udělej si soubor "Lmhosts" kde dáš do jednoho řádku vždy IP adresu a jméno pc a ten si dej Importovat ve vlastnostech IP na záložce Wins a zafajfkni Povolit hledání v souboru Lmhosts tohle udělej na obou, pak musí chodit ping na jméno pc pak ti bude chodit hledáni pc v síti.

MartyS
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod MartyS » 14 dub 2006 13:45

mam podobny problem.internet mi pres sit funguje ale sdileni souboru ne.zkousel sem se pingnout ale 1.pc na 2.pc napise timeout a z 2.pc na 1.pc fpoho se pingne.jeste predtim nez sem zprovoznil internet pres sit tak sdileni fungovalo.poradte nekdo pls :cry:


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nelze se připojit na sociální sítě
    od Tobiffe » 04 říj 2021 19:13 » v Internet a internetové prohlížeče
    32
    780
    od faraon
    07 říj 2021 16:18
  • Po reinstalaci tiskárny nelze tisknout (chyba DC18 - selhání sítě)
    od Hastalda » 22 lis 2020 11:28 » v Sítě - hardware
    0
    444
    od Hastalda
    22 lis 2020 11:28
  • Po zakoupení nového procesoru nelze zapnout počítač
    od Roman214 » 09 lis 2020 21:58 » v Problémy s hardwarem
    10
    777
    od petr22
    10 lis 2020 12:44
  • druhý monitor bez signálu
    od tonikfon » 13 lis 2020 13:33 » v Vše ostatní (hw)
    3
    612
    od tonikfon
    14 lis 2020 15:17
  • Druhý router v síti s AP
    od snehulak » 15 říj 2021 09:08 » v Sítě - hardware
    2
    125
    od snehulak
    17 říj 2021 18:29

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů