2pc pres lan

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
dragon741
Level 2
Level 2
Příspěvky: 154
Registrován: leden 06
Bydliště: Wastes
Pohlaví: Nespecifikováno

2pc pres lan

Příspěvekod dragon741 » 11 dub 2006 15:36

Mam notebook a stolni pc oba s win xp, propoji sem je pres krizovej kabel a nastavil pripojeni k istni siti podle navodu co sem nasel na netu, nastavil sem ip a branu a masku podsite, pripojeni stale hlasi ze je odpojenej sitovej kabel a pruvodce co je u windows vytvori naky pripojeni pro domaci sit ale vubec to nejde tak me pls poradte co mam nastavit aby to slo, na kazdym pc je jedna sitovka



Reklama
Uživatelský avatar
dragon741
Level 2
Level 2
Příspěvky: 154
Registrován: leden 06
Bydliště: Wastes
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod dragon741 » 11 dub 2006 15:47

jo jinak se skousel pres prikazovej radek prikaz ping 192....... naka ta ip a napise to ze uzivatel je nedostupny

seitec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 512
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod seitec » 11 dub 2006 17:19

podivej se na obe sitovky jestli jsou zpravne naistalovany a ten kabel je mozny nekde vyzkouset? kdyz ti to porad hlasi ze kabel je odpojenej. nepripojujes se pomoci jedno k netu? jestli ne tak nastav ip treba 192.168.1.102 a na druhym pc nastav 192.168.1.103, maska podsite 255.255.255.0 u obouch stejna.
:)

Uživatelský avatar
dragon741
Level 2
Level 2
Příspěvky: 154
Registrován: leden 06
Bydliště: Wastes
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod dragon741 » 11 dub 2006 18:13

ne furt nc a kabel je v pohode, a sitovky sou taky v pohode protoze sou uz na zakladovce,

seitec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 512
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod seitec » 11 dub 2006 18:16

to ze jsou na zakladni desce nic neznamena! porad ti ukazuje ze neni pripojen kabel? to projet mwav kdyz tak sem prihod vypis z Hijacku. co mas za sitovky?
:)

seitec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 512
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod seitec » 11 dub 2006 18:18

nebo spis nez sitovky sem napis desky
:)

Uživatelský avatar
hroch123
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1320
Registrován: březen 06
Pohlaví: Muž

Příspěvekod hroch123 » 12 dub 2006 01:13

Pokuď je kabel v pořádku tak musí blikat ikona připojení k místní síti (po zaškrtnutí po připojení zobrazit ikonu v oznamovací oblasti), jinak máš blbej kabel nebo síťovky, jak Ti píše že není připojen, tak nehledej problém v softwaru, ale v hardwaru. :D

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6372
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Příspěvekod karlos » 12 dub 2006 07:49

Kabel jsi opravdu zkoušel na testeru, nebo si jen myslíš, že je v poho? Mohl bych ti ukázat desítky metrů kabelů o kterých jsem tvrdil, že jsem je udělal správně a až tester mě ujistil o mém omylu... :evil:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Uživatelský avatar
dragon741
Level 2
Level 2
Příspěvky: 154
Registrován: leden 06
Bydliště: Wastes
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod dragon741 » 12 dub 2006 08:27

njo myslim si to protoze sem to koupil uz se zapojenejma konektorama a ten kabel vypada neporusene ale asi bude teda blbej tak to at se v ty prodejne tesej :evil: , sitovky by eli bejt v pohode protoze net na nich de bezproblemu, proste dyz vytahnu kabel vo dnetu a propojim obe pc tim zkrizenym kabelem tak na obou pc mam u ty ikonky dvou pocitacu ktery signalizujou pripojeni takovej ten krizek kterej oznamuje ze je vytazenej kabel. takze je to teda chyba v kabelu????

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6372
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Příspěvekod karlos » 12 dub 2006 09:42

PC propojuješ tím kabelem, který používáš pro net, nebo na to máš sólo kabel? Ten k netu by měl být (teoreticky) rovný.
Polož si koncovky kabelu na stůl tak, aby ležely zcela identicky, tak abys viděl na barvy jednotlivých žil. Pokud budou zapojeny stejně, je to jasný, kabel je rovný, ne křížený. Další velmi častou "nemocí" je, že nože konektoru nejsou proříznuty izolací. Já je domačkávám ještě malým šroubovákem. Pokud ani to nepomůže, nech si ten kabel projet testerem, teoreticky by ho měl mít každý servisák přes data. Případně přeměř kabel ohmmetrem, drát po drátu, jestli vedou a sousední dráty mezi sebou, jestli nejsou ve zkratu.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Uživatelský avatar
dragon741
Level 2
Level 2
Příspěvky: 154
Registrován: leden 06
Bydliště: Wastes
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod dragon741 » 12 dub 2006 15:14

mam solo kabel, koupil sem ho v prodejne pc rek sem jim ze chci lan kabel,kabel sem polozil konektorama vedle sebe tou zapadkou nahoru
a kabely sou tam takle(cisla sou ruzne barevny kabely)
u prvniho / a druhej
1 2 3 4 5 6 7 8 / 1 2 3 4 5 6 7 8

dyz je dam proti sobe zase tou zapadkou nahoru tak u prvniho je hnedej např. nalevo a u druhyho napravo

Uživatelský avatar
dragon741
Level 2
Level 2
Příspěvky: 154
Registrován: leden 06
Bydliště: Wastes
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod dragon741 » 12 dub 2006 15:18

podle toho co sem nasel na netu tak by mel bejt krizenej


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Občas slabý zvuk přes TV, když pouštím film přes flash
    od Speedhack » 04 čer 2020 10:35 » v Vše ostatní (hw)
    1
    270
    od mmmartin
    04 čer 2020 11:41
  • Notebook - teploty CPU přes 90 a GPU přes 60
    od Jirin » 02 led 2020 22:10 » v Problémy s hardwarem
    6
    506
    od nixxis
    03 led 2020 02:27
  • Propojení TV s PC přes USB
    od jpanther » 20 led 2020 14:16 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    4
    806
    od Χ‌‌
    20 led 2020 17:22
  • Download přes Data
    od NiZe269 » 02 led 2020 16:12 » v Administrace sítě
    4
    889
    od petr22
    02 led 2020 17:55
  • Webkamera přes telefon
    od LukasBeran » 23 pro 2019 21:19 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    552
    od LukasBeran
    23 pro 2019 21:19

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti