2pc pres lan

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
dragon741
Level 2
Level 2
Příspěvky: 154
Registrován: leden 06
Bydliště: Wastes
Pohlaví: Nespecifikováno

2pc pres lan

Příspěvekod dragon741 » 11 dub 2006 15:36

Mam notebook a stolni pc oba s win xp, propoji sem je pres krizovej kabel a nastavil pripojeni k istni siti podle navodu co sem nasel na netu, nastavil sem ip a branu a masku podsite, pripojeni stale hlasi ze je odpojenej sitovej kabel a pruvodce co je u windows vytvori naky pripojeni pro domaci sit ale vubec to nejde tak me pls poradte co mam nastavit aby to slo, na kazdym pc je jedna sitovka

Reklama
Uživatelský avatar
dragon741
Level 2
Level 2
Příspěvky: 154
Registrován: leden 06
Bydliště: Wastes
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod dragon741 » 11 dub 2006 15:47

jo jinak se skousel pres prikazovej radek prikaz ping 192....... naka ta ip a napise to ze uzivatel je nedostupny

seitec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 512
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod seitec » 11 dub 2006 17:19

podivej se na obe sitovky jestli jsou zpravne naistalovany a ten kabel je mozny nekde vyzkouset? kdyz ti to porad hlasi ze kabel je odpojenej. nepripojujes se pomoci jedno k netu? jestli ne tak nastav ip treba 192.168.1.102 a na druhym pc nastav 192.168.1.103, maska podsite 255.255.255.0 u obouch stejna.
:)

Uživatelský avatar
dragon741
Level 2
Level 2
Příspěvky: 154
Registrován: leden 06
Bydliště: Wastes
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod dragon741 » 11 dub 2006 18:13

ne furt nc a kabel je v pohode, a sitovky sou taky v pohode protoze sou uz na zakladovce,

seitec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 512
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod seitec » 11 dub 2006 18:16

to ze jsou na zakladni desce nic neznamena! porad ti ukazuje ze neni pripojen kabel? to projet mwav kdyz tak sem prihod vypis z Hijacku. co mas za sitovky?
:)

seitec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 512
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod seitec » 11 dub 2006 18:18

nebo spis nez sitovky sem napis desky
:)

Uživatelský avatar
hroch123
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1352
Registrován: březen 06
Pohlaví: Muž

Příspěvekod hroch123 » 12 dub 2006 01:13

Pokuď je kabel v pořádku tak musí blikat ikona připojení k místní síti (po zaškrtnutí po připojení zobrazit ikonu v oznamovací oblasti), jinak máš blbej kabel nebo síťovky, jak Ti píše že není připojen, tak nehledej problém v softwaru, ale v hardwaru. :D

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6440
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Příspěvekod karlos » 12 dub 2006 07:49

Kabel jsi opravdu zkoušel na testeru, nebo si jen myslíš, že je v poho? Mohl bych ti ukázat desítky metrů kabelů o kterých jsem tvrdil, že jsem je udělal správně a až tester mě ujistil o mém omylu... :evil:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Uživatelský avatar
dragon741
Level 2
Level 2
Příspěvky: 154
Registrován: leden 06
Bydliště: Wastes
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod dragon741 » 12 dub 2006 08:27

njo myslim si to protoze sem to koupil uz se zapojenejma konektorama a ten kabel vypada neporusene ale asi bude teda blbej tak to at se v ty prodejne tesej :evil: , sitovky by eli bejt v pohode protoze net na nich de bezproblemu, proste dyz vytahnu kabel vo dnetu a propojim obe pc tim zkrizenym kabelem tak na obou pc mam u ty ikonky dvou pocitacu ktery signalizujou pripojeni takovej ten krizek kterej oznamuje ze je vytazenej kabel. takze je to teda chyba v kabelu????

Uživatelský avatar
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6440
Registrován: květen 05
Bydliště: Domažlice
Pohlaví: Muž

Příspěvekod karlos » 12 dub 2006 09:42

PC propojuješ tím kabelem, který používáš pro net, nebo na to máš sólo kabel? Ten k netu by měl být (teoreticky) rovný.
Polož si koncovky kabelu na stůl tak, aby ležely zcela identicky, tak abys viděl na barvy jednotlivých žil. Pokud budou zapojeny stejně, je to jasný, kabel je rovný, ne křížený. Další velmi častou "nemocí" je, že nože konektoru nejsou proříznuty izolací. Já je domačkávám ještě malým šroubovákem. Pokud ani to nepomůže, nech si ten kabel projet testerem, teoreticky by ho měl mít každý servisák přes data. Případně přeměř kabel ohmmetrem, drát po drátu, jestli vedou a sousední dráty mezi sebou, jestli nejsou ve zkratu.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Uživatelský avatar
dragon741
Level 2
Level 2
Příspěvky: 154
Registrován: leden 06
Bydliště: Wastes
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod dragon741 » 12 dub 2006 15:14

mam solo kabel, koupil sem ho v prodejne pc rek sem jim ze chci lan kabel,kabel sem polozil konektorama vedle sebe tou zapadkou nahoru
a kabely sou tam takle(cisla sou ruzne barevny kabely)
u prvniho / a druhej
1 2 3 4 5 6 7 8 / 1 2 3 4 5 6 7 8

dyz je dam proti sobe zase tou zapadkou nahoru tak u prvniho je hnedej např. nalevo a u druhyho napravo

Uživatelský avatar
dragon741
Level 2
Level 2
Příspěvky: 154
Registrován: leden 06
Bydliště: Wastes
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod dragon741 » 12 dub 2006 15:18

podle toho co sem nasel na netu tak by mel bejt krizenej


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • SSD přes PCI
    od Scientific » 08 kvě 2021 20:39 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    14
    644
    od phixion
    10 kvě 2021 06:41
  • Telefonování přes PC
    od ponik » 01 dub 2021 11:21 » v Vše ostatní (sw)
    10
    831
    od ponik
    02 dub 2021 15:44
  • Přenos dat přes USB
    od Scientific » 11 srp 2021 13:30 » v Windows 10, 8, 7..
    6
    346
    od šulda
    12 srp 2021 10:21
  • hrani pres lan na dalku
    od Ramboo2CZ » 08 led 2021 20:07 » v Hry
    0
    504
    od Ramboo2CZ
    08 led 2021 20:07
  • Problém s nahráváním her přes OBS
    od Otazník98 » 04 dub 2021 08:37 » v Hry
    17
    1166
    od Otazník98
    11 dub 2021 19:58

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host