Zdravím všechny,
mám problém s připojením na internet přes wifi router.
Internet mi dodává UPC, mám modem Motorola SB5101E SURFboard Cable modem a D-link wifi router DI-524.
Přes kabel mi funguje internet v pohodě v notebooku, ale když se chci připojit přes wifi, tak mi to tu mojí síť najde, ale píše to, že nelze připojit. Nevím, co kde nastavit...jestli něco v notebooku (WIN XP) a nebo v tom 192.168.0.1
Děkuji
nastavení wifi routeru NTB Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nastavení wifi routeru NTB
Pokud Ti funguje spojeni router D-Link - notebook přes kabel a přes wifi ne, tak máš špatně nastavenou Wireless na tom D-Linku. Nastav si tam nějaké své SSID a nedávej žádné zabezpečení. Vyzkoušej. Pak nastavuj bezpečnost, pokud to půjde.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
jojo, spojení router a NTB přes kabel funguje...Zkoušela jsem zrušit zabezpečení, ale stejně to nefunguje...nechce to nějaký restart routeru po nastavení? SSID to najde, ale píše to tu hlášku o tom, že spojení nelze navázat...že už síť nemusí být v dosahu....
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Toto - "spojení nelze navázat...že už síť nemusí být v dosahu...." - mne přivádí k dotazu, zda router a notebook nejsou daleko od sebe, případně přes několik zdí ap?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nejsou daleko od sebe:-)
Už se mi to podařilo rozběhat...chyba byla v nastavení v security, měla jsme tam WPA2-PSK(AES), na NTB byla jen možnost WEP, tak jsme ji zvolila i na routeru a začalo to běhat a dokonce i s požadavkem na klíč...
Už se mi to podařilo rozběhat...chyba byla v nastavení v security, měla jsme tam WPA2-PSK(AES), na NTB byla jen možnost WEP, tak jsme ji zvolila i na routeru a začalo to běhat a dokonce i s požadavkem na klíč...
Re: nastavení wifi routeru NTB Vyřešeno
Moc děkuji za ochotu poradit....přeji příjemný večer...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1748
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
17 říj 2024 21:12