2 routery? Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

NexusWright
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

2 routery?

Příspěvekod NexusWright » 29 dub 2010 20:17

Dobrý podvečer.

Pokouším se zde už nějakou dobu připojit k sobě 2 routery stylem: modem -> kabel do WAN -> router č. 1 -> kabel do LAN -> router č.2

Jenže nic. Jak jsem v LAN druhého routeru, tak prostě net nemám.

Mohli byste mi, prosím, poradit nějaká detailní nastavení v jednotlivých routerech, či postupy, jak na to, aby to jelo?
Routery: Straight Core WRT-312 a ZyXel P-660-T3 v2

Předem děkuji za pomoc.

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: 2 routery?

Příspěvekod Žbeky » 29 dub 2010 20:26

Na tom druhém routeru vypni DHCP server a píchni kabel ne do wan ale do LAN -> ten krátký káblík bude v obou routerech v LAN

Bacha, router půjde jen obtížně spravovat, proto si napřed nastav vše co potřebuješ a až nakonec dej ten DHCP na off. Pro návrat do normálního nastavení ho kdyžtak budeš muset resetovat
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

NexusWright
nováček
Stav:

Příspěvekod NexusWright » 29 dub 2010 20:49

Hm, překvapivě jsem to celou dobu cpal do LAN, ale nic :)

Nebude tam nějakej problém, když má ten Zyxel defaultně IP 10.0.0.138 a WRT má DHCP range 192.168.1.1 - 192.168.1.100 ?

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 29 dub 2010 21:11

Ach jo, prosím udělej co psal žbeky - u druhého routeru vypni DHCP. Nelze mít v síti dva DHCP servery. Přiřazení IP je v podstatě jedno, oba range se nepoužívají pro veřejné sítě.

NexusWright
nováček
Stav:

Re: 2 routery?  Vyřešeno

Příspěvekod NexusWright » 30 dub 2010 15:29

Taky jsem to udělal přesně podle rady, přesto to včera nejelo a tak jsem se radši pro jistotu zeptal, co mě napadlo. Hold selský rozum v těhle věcech nefunguje.

Každopádně, dnes, na třetí pokus (nemám tušení proč to nefungovalo ty předchozí dva pokusy, přestože jsem pokaždé dělal to samé) po vypnutí DHCP mi net z druhého routeru funguje. Takže Vám pánové děkuji.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Administrace sítě”