SDÍLENI INTERNETU NA 7 PC

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
check
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: červen 06
Bydliště: Olomouc
Pohlaví: Nespecifikováno

SDÍLENI INTERNETU NA 7 PC

Příspěvekod check » 25 čer 2006 20:00

Potřebuju pripojit menší LANku 7 PC na internet (karneval). Mám router a swich, chtěl sem se zeptat jestli můžu připojit switch přímo na router, jestli to bude fungovat 8)

Reklama
Uživatelský avatar
marcucci
Level 3
Level 3
Příspěvky: 404
Registrován: duben 05
Bydliště: Ireland
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod marcucci » 25 čer 2006 20:06

Jasne,takhle jsem si to udelal v patek doma ja."Zed"->router->switch-> Lana nebo bezdrat->PC´s. :number1:
AsusP5B,C2D E6400 2,13@3,0GHz,OCZ OpsEd 667@800Mhz 3×1GB, 250GB Maxtor+4×500GB WD,nVidia8800GTX,SB X-Fi ProGamerFatality,Samsung 22"LCD,Logitech 5.1 Z5500,2×DVD+RW,NZXT Apollo,Corsair 520W,LogitechG5+G7,Vista64bitUltimate+XP32bitHome+LinuxSuse64bit

Uživatelský avatar
Jupiters
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Vysočina
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Jupiters » 25 čer 2006 21:28

Mám dotaz ohledně routeru. Někde jsem slyšel, že se dá jako router použít nějaký starší počítač. Moc tomu nerozumím a tak jsem chtěl někoho poprosit, jestli by mi nedokázal odpovědět a případně vysvětlit, co a jak by bylo potřeba na ten starší komp (router) nahrát a jak to nastavit, aby to fungovalo v síti cca 10 počítačů.
Dík.

Uživatelský avatar
marcucci
Level 3
Level 3
Příspěvky: 404
Registrován: duben 05
Bydliště: Ireland
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod marcucci » 25 čer 2006 21:39

Nespletl sis nahodou vyrazy "Router" a "Server"?! :o
AsusP5B,C2D E6400 2,13@3,0GHz,OCZ OpsEd 667@800Mhz 3×1GB, 250GB Maxtor+4×500GB WD,nVidia8800GTX,SB X-Fi ProGamerFatality,Samsung 22"LCD,Logitech 5.1 Z5500,2×DVD+RW,NZXT Apollo,Corsair 520W,LogitechG5+G7,Vista64bitUltimate+XP32bitHome+LinuxSuse64bit

Uživatelský avatar
check
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: červen 06
Bydliště: Olomouc
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod check » 25 čer 2006 21:50

Myslim že by se dal použít prográmek LAN Suite ( http://www.602.cz/cz/produkty/602lan_su ... 4/download ) buď nastavíš PROXY, nebo tento prográmek podporuje i NAT, ale na 10 PC potřebuješ seriový číslo to zeženeš někde na netu. 8)

Uživatelský avatar
Jupiters
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Vysočina
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Jupiters » 26 čer 2006 21:01

No, možná že jsem to popletl - jak jsem říkal, moc se v tom nevyznám. Prostě jen potřebuju pospojovat cca 10 počítačů (spojený přes hub) do sítě tak, aby byl všude funkční internet a zároveň šlo pracovat v síti podle určitých pravidel (přístup jen na některé disky, sdílení apod.). Problém mi dělá to, že na některých kompech je Win98 a na některých WinXP - nějak mi to nejde pořádně rozchodit. Jako server mám XPčka, ale pracuje na něm více uživatelů (jiný práva). Říkal jsem si, že jako server zkusím dát samostatnej starší komp s linuxem, ale ještě jsem se do toho nepustil - nemám dost informací a jsem v tomhle úplnej laik. Těžko se mi to takhle krátce popisuje. :|
Přesto kluci dík za odpovědi.

Uživatelský avatar
check
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: červen 06
Bydliště: Olomouc
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod check » 27 čer 2006 19:21

Vyzkoušej ten program co sem ti psal (LAN Suite). Já ho mám doma a net my na tom chodí v pohodě. Zkoušel sem to aji s 20PC a funguje to v pohodě. Nastavíš PROXI a je to. A navíc můžeš jednotlivým uživatelum různý práva pro přístup na net atd. LAN Suit funguje aji jako poštovní server. Vyzkoušej to a uvidíš..... 8)

Uživatelský avatar
marcucci
Level 3
Level 3
Příspěvky: 404
Registrován: duben 05
Bydliště: Ireland
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod marcucci » 27 čer 2006 20:23

Nebo zkus tohle.V praci mame takhle spojenych 60 PC na ruznych systemech,ruzni uzivatele,ruzne sdileni...je fakt cool,ale my mame plnou (placenou verzi),co umi ta free nevim.
AsusP5B,C2D E6400 2,13@3,0GHz,OCZ OpsEd 667@800Mhz 3×1GB, 250GB Maxtor+4×500GB WD,nVidia8800GTX,SB X-Fi ProGamerFatality,Samsung 22"LCD,Logitech 5.1 Z5500,2×DVD+RW,NZXT Apollo,Corsair 520W,LogitechG5+G7,Vista64bitUltimate+XP32bitHome+LinuxSuse64bit

Uživatelský avatar
Jupiters
Level 1
Level 1
Příspěvky: 87
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Vysočina
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Jupiters » 27 čer 2006 21:03

S LanSUITE mám jisté zkušenosti - asi 4 roky na něm jedeme (jsme jeli). Používali jsme verzi asi z roku 2000 (placenou), což by zřejmě neměl být zásadní problém, ale asi jsem to nedokázal správně nastavit, to víte, samouk. :cry: Takže to vypadalo všelijak. Ale asi se není čemu divit, pojmy jako NAT mi moc neříkají.. :oops:

Kdyby mně, nešťastníkovi, někdo toužil :wink: pomoct (třeba i s nastavením LanSuite - zkusil bych to znovu podle jeho rad), byl bych mu mooc vděčnej. To by ale bylo asi lepší řešit přes mail nebo icq.
(Pokud si dobře vzpomínám,přece jen už to je nějaký pátek, byl největší problém s mail serverem. Když se kterýkoliv uživatel odhlásil na hlavním kompu a XPčka najely na obrazovku s výběrem uživatelů, nikdo se v síti nedostal k poště.)

Ještě jednou dík za snahu.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sdílení internetu
    od RZLL » 08 kvě 2021 09:07 » v Sítě - hardware
    7
    495
    od RZLL
    08 kvě 2021 11:55
  • Sdílení složek
    od Orderon » 27 pro 2020 18:47 » v Sítě - hardware
    11
    902
    od ITCrowd
    27 pro 2020 22:31
  • Sdílení medií z telefonu do TV
    od GamerXXX » 18 kvě 2021 14:35 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    0
    502
    od GamerXXX
    18 kvě 2021 14:35
  • Výběr internetu
    od Pedrossos » 05 bře 2021 15:24 » v Sítě - hardware
    1
    334
    od ITCrowd
    05 bře 2021 16:01
  • Zlepšení internetu
    od Eso » 02 úno 2021 22:57 » v Sítě - hardware
    11
    2402
    od Eso
    07 úno 2021 10:10

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů