Propojení 2 PC nefunguje

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 31 črc 2006 16:18

ted je to:
Pc01 ping na pc2 je s odpovedi ale v okolnich pc nic neni
pc02 ping bez odpovedi v okolnich pocitacich pc02 i 01 - ale 01 bez pristupu

Reklama
Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 31 črc 2006 16:58

8ndra píše:na pc02 se mi uz v okolnich pocitacich zobrazilo pc01, ale nemam pristup


jakej systém používáš??XP??W2k??

a už si něco nasdílel..když nic nezazdílíš tak ta síť nic nezobrazí

poprvé to trvá déle než se ten pC s síti najde..takže buď trpělivý

udělal si to přesně tak jako jsem ti řekl??
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14099
Registrován: červen 06
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Příspěvekod El Diablo » 31 črc 2006 17:11

8ndra píše:ted je to:
Pc01 ping na pc2 je s odpovedi ale v okolnich pc nic neni
pc02 ping bez odpovedi v okolnich pocitacich pc02 i 01 - ale 01 bez pristupu


Už máš tu druhou síťovku?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 31 črc 2006 17:19

TO: Weslo
mam pc01 xp prof a Pc02 2000 prof

Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 31 črc 2006 17:21

TO: El Diablo
Jak to mysliš? v Pc01 mam ethernetovou na MB a net ADSL prez USB v Pc02 ji mam v PCI od Realteku

Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 31 črc 2006 18:08

no tak se tě to ptá na při připojení ko PC 01 na jméno a heslo ne??
máš to ve stejný pracovní skupině???

ty IP ,masky podsítě a výchozí bránu máš tak jak jsem psal??
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

seitec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 512
Registrován: březen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod seitec » 31 črc 2006 18:09

s tim ze nemam pristup sem mel taky problem... chtel po me abych na ten pocitac kterej se chci pripojit mel na uzivateli nastaveny heslo pres ktery bych se pak do nej dostal.
:)

Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 31 črc 2006 19:19

jistě chce to administratorskej login a pass..pak se to připojí..je to tak vždy když propojuješ XP a starší Win
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 31 črc 2006 19:34

na pc01 (xp) mam nastavenou tu modrou obrazovku s uzivatelema na pc02 (2000) musim vzdy napsat a zadat (prazdny) heslo. Takze mam v pc01(xp) udelat stejnyho uzivatele se stejnym heslem jako je na Pc02(2000)???
takze bych v tech xpeckach mel na uvodni obrazovce 3 uzivatele?

Uživatelský avatar
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14099
Registrován: červen 06
Bydliště: In Hell
Pohlaví: Muž

Příspěvekod El Diablo » 31 črc 2006 19:52

Asi takhle já sem onehdá zkoušel něco podobnýho v 1PC mám integrovanou sťovku připojenou k internetu přidal sem tam druhou síťovku do PCI slotu. Po nainstalování sem provedl nastaven sítě pomocí průvodce a dal sem vytvořit "disketu pro nastavení sítě" Na druhém PC sem ji jenom spustil a hotovo. Pochopitelně se musí nastavit sdílení složek disků a nastavit síť pro sdílení internetu.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 31 črc 2006 20:18

8ndra píše:na pc01 (xp) mam nastavenou tu modrou obrazovku s uzivatelema na pc02 (2000) musim vzdy napsat a zadat (prazdny) heslo. Takze mam v pc01(xp) udelat stejnyho uzivatele se stejnym heslem jako je na Pc02(2000)???
takze bych v tech xpeckach mel na uvodni obrazovce 3 uzivatele?


tohle je blbost

vůbec nejde o PC01 ale o PC02 na PC 01 bych vůbec nesahal..prostě pokud to máš nataveno tak jak jsem říkal tak se ty počítače musejí vidět a pc02 by po tobě mohl chtít(poprvé)uživ. jméno a heslo(účet Administrator/heslo si zadával při instalaci windows)
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Uživatelský avatar
8ndra
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 126
Registrován: červenec 06
Bydliště: Karlovy Vary
Pohlaví: Muž

Příspěvekod 8ndra » 31 črc 2006 22:10

takhle mi to teda nejde na Pc02 mi ten Pc01 vidi, ale pise "\\deti(to je Pc01) nemate dostatecne opravneni kontaktujte admina" podtim "cesta k siti nenalezena" a pak jenom OK na Pc01 nevidim nic, tam sem v ty siti uplne neviditelnej, kdyzdam zobrazit okolni pocitace tak "Položka doma není přístupná. Zdřejmě nemáte dostatečná oprávnění pro tento přístup k této položce. Obraťte se na správce serveru a ověřte oprávnění. Seznam serverů pro tuto skupinu nyní není k dispozici." tlačítko OK a konec. když dám hledat počítače a dám tam Pc01 tak mi ho normalne najde. Na Pc02 mi nejde oba, ale do 01 se nedostane. :girl:


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nefunguje propojení Domácího kino s TV
    od Larses » 04 led 2021 20:39 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    1
    539
    od cervcek
    09 úno 2021 11:20
  • Propojení monitoru s PC
    od JohnSaw » 28 říj 2020 20:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    440
    od mmmartin
    29 říj 2020 10:48
  • Propojení Gmail/Centrum
    od miple » 06 led 2021 16:29 » v Internet a internetové prohlížeče
    5
    763
    od miple
    10 led 2021 17:29
  • Redukce k propojení zdroje?
    od luis21 » 10 led 2021 19:40 » v Vše ostatní (hw)
    11
    523
    od dvorakj
    10 led 2021 22:54
  • OneDrive, zrušení propojení PC
    od Marek Lučin » 21 led 2021 19:04 » v Windows 10, 8, 7..
    5
    403
    od Marek Lučin
    22 led 2021 08:25

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů